• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.06.2023

16:10

ŽELJKO REBRAČA ZA INFORMER: Ameri se teško mire sa Jokićevom dominacijom!

HIT dodatak/informer

NBA

ŽELJKO REBRAČA ZA INFORMER: Ameri se teško mire sa Jokićevom dominacijom!

Podeli vest

Proslavljeni srpski košarkaš Željko Rebrača (51) kaže za Informer da je uspeh Nikole Jokića (28) u NBA ligi nešto što nikad niko nije uspeo da uradi sa ovih prostora i dodaje da Amerikanci teško podnose što je jedan Evropljanin na takav način izdominirao u najjačoj ligi na svetu!

Jokić je sa Denverom u utorak ujutru osvojio NBA ligu i tako potvrdio opšte mišljenje javnosti da je u poslednje tri godine najbolji košarkaš na planeti. Nikolino osvajanje šampionskog prstena usledilo je svega dan nakon što je Novak Đoković osvojio 23. grend slem titulu i tako zvanično postao najbolji teniser svih vremena.

O Jokićevom podvigu bruji čitava planeta. Uglavnom se nižu hvalospevi, od toga da nikad takav košarkaš nije viđen u NBA ligi, do toga da je toliko skroman i da nije zaboravio prave vrednosti uprkos velikoj slavi koju je stekao.

Foto: Tanjug/AP

 

Prema rečima Željka Rebrače, višestrukog osvajača zlatnih medalja sa košarkaškom reprezentacijom, Ameri se teško mire sa tim da je jedan Evropljanin došao u njihovu ligu i narodski rečeno “objasnio neke stvari”.

- Pratim strane medije i verujte, u Americi ne mogu da se pomire sa tim da su igrači van SAD, a tu mislim na Nikolu, Janisa, Embida, Dončića, počeli da dominiraju. To je neki novi momenat za košarku. Pratio sam čitavu sezonu u NBA ligi i pazite ovo – uspesi Denvera i Jokića nisu dobili prostor koji su zaslužili. Sve su gledali kako da ih diskredituju. Kada su izbacili Finiks, novine i portali su se bavili šta su to bolje trebali da urade Buker i Durent. Kada je Denver izbacio Lejkerse, bavili su se Lebronom i Dejvisom. Malo je onih koji su uvideli stvarno stanje stvari, a to je da je Denver na čelu sa Jokićem sve njih apsolutno nadigrao i dokazao da je kvalitetniji – kaže Rebrača.

Foto: Starsportphoto

 

Nekadašnji NBA as dodaje da je od starta sezone verovao u Denver, koji je po svemu prikazanom, apsolutno najjača ekipa u NBA.

- Ovo što je radio Nikola sa Denverom tokom ovog plej-ofa je nešto vanvremenski. Mnogo znači i za Srbiju, da bude kao što je bila oduvek, prepoznatljiva u svetu po sportu. Sad svi žele da znaju gde se nalazi Sombor, odakle potiče Nikola. Naši sportisti su na vrhunski način reprezentovali zemlju i pokazali da su pravi ambasadori. Pre svega u poslednjih nekoliko dana nakon uspeha Jokića i Novaka Đokovića. U Americi se sad ljudi interesuju kakav je to mentalitet Srba – dodaje Rebrača.

Foto: Tanjug/AP

 

Bivši reprezentativac kaže da Nikolu sada ne treba pritiskati pričama o reprezentaciji, s obzirom da je tek okončao NBA sezonu. Podsetimo, Srbiju krajem avgusta i početkom septembra čeka Svetsko prvenstvo, gde bi Jokić trebalo da predvodi nacionalni tim.

- Nikola je odigrao preko 100 utakmica ove sezone. Sada ga ne treba pritiskati pričama o reprezentaciji, jer mu je potreban odmor. Da li sa njim, Bogdanom, Vasom i ostalima imamo potencijal da napravimo veliki rezultat na Mundobasketu? Imamo. Ali mislim da je prerano sada o tome diskutovati, sezona se tek završila ili se završava i igračima je potreban odmor. Ipak, ako budemo u punom sastavu, biće to vrlo ozbiljna ekipa – zaključuje Rebrača.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija