• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2023

11:10

MOŽDA JA I NISAM ZA NBA LIGU, MISLIO SAM DA SU ME IZBACILI IZ TIMA! Jokić je sada najbolji košarkaš sveta, a malo je falilo da DIGNE RUKE OD DENVERA

Tanjug/AP

NBA

MOŽDA JA I NISAM ZA NBA LIGU, MISLIO SAM DA SU ME IZBACILI IZ TIMA! Jokić je sada najbolji košarkaš sveta, a malo je falilo da DIGNE RUKE OD DENVERA

Podeli vest

Nikola Jokić (28) je u utorak osvojio NBA ligu sa Denver Nagetsima i tako ušao u istoriju svetske košarke, a brojni svetski mediji podsećaju kako je izgledao put ovog momka iz Sombora sve do Kolorada i šampionskog prstena.

Nikolinim životnim i sportskim putem bavili su se i italijanski mediji, konkretno portal "avvenire.it", koji je pisao kroz šta je sve naš as prošao da bi na kraju podigao šampionski pehar.

Foto: EPAIMAGES/AP

 

U tekstu pod naslovom "Jokić, gospodar prstena", maltene do detalja podsetili su na neke ranije Nikoline izjave, kako sa početka karijere, tako i ove koje je dao nakon osvajanja titule. Autor teksta je naveo da je Jokić "na leđima nosio Nagetse do trona", a podsetili su na jednu od ranijih Nikolinih izjava, kada je sumnjao u sebe i čak mislio da nije za NBA ligu i najviši nivo košarke.

- Da, priznajem da sam spavao u noći kada me je odabrao Denver. Moja braća su u Americi nazdravljala sa šampanjcem, a ja sam bio u Somboru i nisam ni pomišljao da ću u NBA. Tek od druge godine među profesionalcima shvatio sam da tu mogu da ostanem. U prvoj sezoni sam skakutao s kraja na kraj terena, ne shvatajući šta se dešava. Jednog dana sam bio toliko pod stresom da su mi rekli da idem kući da se odmorim. U tom trenutku sam pomislio da su me izbacili iz ekipe i da možda nisam za NBA - pričao je ranije Jokić.

Pomenuti portal dodaje i da Nikola retko kada izražava svoje emocije i da je, bez obzira na slavu i popularnost, do dan danas ostao skromni momak iz Sombora.

"Jokić nerado pokazuje emocije. Izgleda da čak ni ovakav podvig nije dotakao. Sa ćerkom Ognjenom u naručju podigao je MVP trofej i objasnio da je Denver sjajan tim i da niko nije pojedinačno doneo titulu. Osim toga, rekao je da su mu od svega važniji međuljudski odnosi, što pokazuje kakav je zapravo", navodi ovaj portal.

Foto: Tanjug/AP

 

Posebno zanimljiv je deo gde se podseća koliko reprezentativac Srbije zapravo voli konje i koliko je posvećen tome.

"Govorimo o nekome ko više voli štalu nego parket. Takav Nikola se nije promenio, ostao je onaj dečak koji na fejsbuku pita da li neko želi na basket. Uostalom, videli ste kako je reagovao kad mu je rečeno da mora na proslavu titule. Skočio je i rekao da ima trke konja i da mu je to važnije", navodi italijanski sajt.

Tu je i deo gde se pominje Partizan, koji ga je svojevremeno proglasio za netalentovanog.

"Malo ko se kladio na momka od 130 kilograma. Čak ga je i beogradski Partizan odbacio. Ali ni Nikola nikad nije krio da je pio tri litre koka-kole dnevno", dodaje se, između ostalog, u tekstu portala "avvenire.it".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija