• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.06.2023

11:36

HRVAT ODUŠEVLJEN JOKIĆEM! Nikola je UBICA NA TERENU, takvi igrači se RAĐAJU jednom U DESET GENERACIJA

EPAIMAGES

NBA

HRVAT ODUŠEVLJEN JOKIĆEM! Nikola je UBICA NA TERENU, takvi igrači se RAĐAJU jednom U DESET GENERACIJA

Podeli vest

Čuveni košarkaš Gordan Giriček (45) smatra da je srpski centar vanserijski talenat kakav se retko viđa.

Titula šampiona NBA lige koju je Nikola Jokić (28) osvojio sa Denverom nije ostavila ravnodušnim ni mnogobrojne Hrvate!

Među onima koji ne kriju svoje divljenje prema našem reprezentativcu je i nekadašnji as Cibone, sa šest godina iskustva u najjačoj ligi sveta, gde je nosio dres Memfisa, Orlanda, Jute, Filadeflije i Finiksa.

Foto: printscreen

Gordan Giriček obožava Nikolu Jokića

Giriček je naglasio da je način na koji igra dvostruki MVP i najbolji igrač finalne serije nestvaran, kao i da se igrači kao što je on, ali i Luka Dončić, rađaju jednom u deset generacija.

- Verujem da od Jokića ovo niko nije očekivao, pogotovo kada u obzir uzmete sve njegove fizikalije. Ipak, on je potvrda da knjigu ne treba gledati po koricama. Neverovatan je talenat, kao i Luka Dončić. Prethodno su se dokazali u ABA ligi i Evroligi, gde se odbrane igraju mnogo čvršće. Oni bi svojim potencijalom, inteligencijom i kvalitetom bili sjajni i u devedesetim godinama. To su vanserijski igrači, koji bi u svako doba bili dominantni, čak i da Džordana stavite na teren. Takvi se pronađu jednom u deset generacija - rekao je Giriček u podkastu "Inkubator".

Foto: EPAIMAGES

 

Nekada sjajni bek smatra da je fizička konstitucija rođenog Somborca njegov jako važan adut, kao i da se to što možda malo slabije igra defanzivu, ne odražava značajno na ekipu.

- Teško da će se Jokić promeniti i da će igrati jaču odbranu. Ako izgubi kilograme, verovatno neće biti toliko dominantan u napadu, jer ima tu masu. Tako da je to diskutabilno. Da je Šekil O'Nil mogao da pogađa slobodna bacanja, imao bi prosek od 60 poena po meču u ono vreme. Šta bi bilo kad bi bilo teško je pričati. Ono što je sigurno jeste da je Nikola sada ubica na terenu - poručio je Giriček.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija