• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

22.06.2023

13:28

JOKIĆ KAO MALI STALNO IŠAO U KAFANU: Porodični kum otkrio tajne iz Nikolinog detinjstva

Aleksandar Jovanović Cile

NBA

JOKIĆ KAO MALI STALNO IŠAO U KAFANU: Porodični kum otkrio tajne iz Nikolinog detinjstva

Podeli vest

Košarkaša Nikolu Jokića otac Branislav vodio je kao dečaka svuda sa sobom, pa čak i u kafanu, kaže Branko Todorović, kum porodice Jokić. U intervjuu za "BSC happy portal", on je dočarao kako je izgledao život najboljeg košarkaša Denvera kad je odrastao.

Todorović je bio učitelj u školi "Dositej Obradović", u koju je Nikola išao. Takođe, kao kum familije, provodio je dosta vremena sa Jokićima i dobro je znao kako familija funkcioniše. Prema njegovim rečima, svuda su išli zajedno.

- Kum i ja smo se mnogo družili, živeli smo mladost. U našem društvu uvek su bila i njegova deca. Kumovi su ih uvek vodili sa sobom gde god da su išli, pogotovo Nikolu. Kad zovem kuma da dođe u kafanu, morala je da dođe i njegova supruga, a onda je bilo pitanje kako da dođe ona, kad mora da spremi troje dece. Ona spremi decu i dolaze svi zajedno. Tako je to išlo, sve u hodu. Puno je anegdota bilo, vodila nas je pesma i uvek smo u kafani bili srećni. To je bilo mesto rezervisano za druženje, radost i osmeh - opisao je Todorović.

Foto: informer

Nikola Jokić kad je bio dečak

Mnogi danas smatraju da se JOkić ne ponaša kao klasična NBA zvezda, već je skroman momak koji slobodne dane provodi u Somboru. Todorović ističe da je do vaspitanja.

- Važno je naglasiti kod porodice Jokić, sa osvrtom na Nikolu a i na njegovu braću, da su to deca koja su od malih nogu izuzetno vaspitana. Kum Bane je znao samo očima da ih pogleda i oni sve razumeju, a njihova majka Zlata Jokić zvana Beba, ih je „muštrala“. U kući je bilo reda, bili su pedantni, uredni i ponavljam izuzetno vaspitani. To je veoma važno, jer danas se mnogi čude kako je Nikola takav momak. Zaradio je toliko novca, a tako se jednostavno ponaša. Ide gradom, sa svima se grli i pozdravlja. Slava ga nije promenila, a tu leži ključ uspeha. Karakter se formira u detinjstvu. Nikola je u svojim roditeljima prepoznao normalan život koji su mu oni ponudili. Skromnost, sve ljudske vrline i ljubav prema konjima nasledio je od oca i majke - objašnjava porodični kum.

Foto: EPAIMAGES

Poznate su Jokićeve fotografije na kojima izgleda kao gojazni dečak, a Todorović potvrđuje da je centar Denvera voleo da jede burek i nije mogao da uradi ni tri skleka. Međutim, jak karakter i stabilna porodica terali su ga da ide dalje.

- Bane je imao neko sedmo čulo za njega. On je takođe voleo sport i igrao je košarku. Nije odustajao i verovao je u svoju decu. Da nije bilo tako, otac bi ga povukao sa terena. Na žalost, Strahinja i Nemanja su zbog povreda morali da prestanu sa treniranjem. Svi smo se iznenadili kako je taj mali odjednom napravio čudo. A istina je što kažu da je jeo burek i nije mogao da uradi tri skleka, a odjednom je iskočio i napravio čudo. Opet naglašavam da bi bio taj karakter, a to mnogima nije jasno, mora biti stabilna porodica i da se neguju prave vrednosti. Isto je kao i kod porodice Đoković - jasan je Todorović. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija