• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.07.2023

23:30

NBA ojadila Evroligu! Otišli Micić, Vezenkov i Egzum, uskoro bi još dvojica mogla "preko bare"

AP/Srđan Stevanović/Reuters

NBA

NBA ojadila Evroligu! Otišli Micić, Vezenkov i Egzum, uskoro bi još dvojica mogla "preko bare"

Podeli vest

Bogati američki NBA klubovi znatno su oslabili Evroligu za sledeću sezonu.

Najjača košarkaška liga na svetu od naredne sezone biće jača za tri sjajna evropska igrača Vaslija Micića, Sašu Vezenkova i Dantea Egzuma, koji su odlučili da svoje karijere nastave "preko bare". 

Srpski reprezentitivac, dojučerašnji član Efesa i najkorisniji igrač (MVP) Evrolige 2021. i 2022. Vasilije Micić novi je član Oklahome. Najkorisniji igrač protekle sezone elitnog evropskog takmičenja, Saša Vezenkov iz Olimpijakosa, prihvatio je ponudu Sakramento Kingsa, dok će jedan od najboljih igrača Partizana Dante Egzum postati novi član Dalasa. 

Foto: Starsportphoto

 

Efes će ponajviše ispaštati zbog "nelojalne" konkurencije iz NBA, pošto ostaju bez Micića. Naš reprezentativac je od Oklahome dobio ugovor na period od tri godine, tokom kojeg će zaraditi 23 miliona dolara.

Sjajni Bugarin Vezenkov je čitave godine bio pod budnim okom skauta Sakramenta, koji su na njega polagali pravo, a na nekoliko utakmica je dolazio čak i glavni trener Majk Braun, kako bi se uverio u talenat krilnog košarkaša. On je, kao i Micić, potpisao ugovor u trajanju od tri godine, a za to vreme će od "Kraljeva" dobiti 20 miliona dolara.
Australijski košarkaš Dante Egzum, kome je predviđana uspešna karijera u NBA ligi kada je biran kao peti pik prve runde 2014. od strane Juta Džeza, a sada će zadužiti dres tima iz Teksasa.

Micić, Vezenkov i Egzum su već predstavljeni kao pojačanja u svojim ekipama, a pominju se još dva zvučna imena iz Evrope koja bi oktobar mogla dočekati u Sjedinjenim Američkim Državama.
MVP ovogodišnjeg fajnal-for turnira i osvajač dve titule šampiona Evrolige sa Real Madridom, Valter Tavares, blizu je prelaska u Portland Trejlblejzerse.

Foto: Insider

Valter Tavares na meti Portlanda

Jedina prepreka, prema navodima "Basket njuza", koja sprečava dogovor dveju strana jeste otkupnina koju traži španski tim u iznosu od šest miliona evra. Međutim, visokom momku rođenom na Zelenortskim Ostvrima 2024. godine ističe ugovor, nakon čega bi mogao da promeni klub bez ikakve odštete.
Pored Tavaresa, pred vratima NBA lige je i Monakov Majk Džejms. Sjajni strelac ekipe Saše Obradovića je u intenzivno pregovara s Finiks Sansom, a timu iz Arizone će sigurno ići naruku što je on dobar prijatelj sa superstarom ove ekipe Kevinom Durantom, koji je imao udela u regrutovanju beka Monaka.

 

Kampaco: Kao dete sam se radovao odlasku u NBA

Fakundo Kampaco, koji je u februaru ove godine stigao u Crvenu zvezdu iz Dalasa, priznaje da je teško zadržati igrača koji ima priliku da ode u NBA ligu, koji god klub da je u pitanju.
- To je opšte poznato, svi žele da u jednom trenutku zaigraju u NBA ligi. Ja sam tamo otišao iz čuvenog Real Madrida, ali sam se radovao kao malo dete. Teško je zadržati igrača ukoliko ima šansu da ode u Ameriku - rekao je sjajni Argentinac.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija