• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Ivan Gajić

03.10.2023

16:50

Nurkić se konačno opametio! Veličao je ustašku džamiju, a sada...

profimedia

NBA

Nurkić se konačno opametio! Veličao je ustašku džamiju, a sada...

Podeli vest

NBA košarkaš Jusuf Nurkić predstavljen je zvanično kao novi košarkaš Finiks Sansa, a na konferenciji je između ostalog pričao i oružju.

Jusuf Nurkić nikada nije bio "zlatni dečko" košarke, imao je poznati centar nekoliko skandala u karijeri. Svađao se s navijačima za vreme utakmica, godinama  ne priča s ocem i nazivao ga je svakakvim pogrdnim imenima, a svakako najveći skandal je njegovo veličanje džamije koj je podigao Ante Pavelić.

Ipak, na predstavljanju u Finiksu, Jusuf Nurkić govorio  je o štetnosti oružja.

- Zašto svi imaju toliko oružja? To ne razumem. Deca bi trebala biti sigurna u školama. Mislim da čak i kad se lažno oružje pojavljuje na društvenim mrežama, kod dece u školi, to je loše. Ne možeš kontrolisati sve na društvenim mrežama, ali ako ćemo deci osigurati bolju budućnost, ona mora biti bez oružja - rekao je on.

Nakon toga, Nurkić je govorio o ratovima.

- Svi ovi ratovi koji se dešavaju po svetu nisu dobri ni za koga, a pogotovo za ljude koji ih proživljavaju i koji bez razloga gube živote. Rat ne donosi ništa dobro, samo tugu i slomljena srca. I Amerika i celi svet biće bolji za decu s pozitivnijim stvarima - rekao je Nurkić.

Zaista lepe reči Jusufa Nurkića, ali ne bi trebalo zaboraviti da je povodom Ramazana objavio na tviteru fotografiju džamije, ali ne bilo koje, već “Džamije poglavnika Ante Pavelića”.

Pomenutu džamiju, koja se nalazi u Zagrebu, podigao je ustaški poglavnik Ante Pavelić 1944. godine. On je zgradu Doma likovnih umetnosti kralja Petra I Oslobodioca izgrađenu 1938. godine pretvorio 1944. godine u džamiju koja je nazvana po njemu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija