• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.12.2023

06:32

Jokić? Odvratno! Jadna i bedna izjava tenera, izvređao Srbina

Tanjug/AP

NBA

Jokić? Odvratno! Jadna i bedna izjava tenera, izvređao Srbina

Podeli vest

Nikola Jokić je u pobedi Denvera protiv Golden Stejta (120:114) ubacio 18 poena sa linije za slobodnja bacanja što je izuzetno zasmetalo treneru Voriorsa Stivu Keru.

Srpski centar je od ukupno 26 poena 18 imao sa penala, a to mu se desilo prvi put od kada je u NBA ligi. Fauliran je čak 12 puta, a sad se sudije, nisu pravile slepe, ako što to obično rade.

Zasmetala su Jokićeva slobodna bacanja treneru Vorirorsa Stivu Keru. Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nije u redu da se Ker buni zbog Jokića, koji mečeve završava uglavnom krvav, pošto se sudije prave da ne vide faulove koje prave nad njim.

 

Foto: Tanjug/AP

Stiv Ker

 

- Nemam problem sa sudijama. Generalno gledano, imamo dobre sudije u čitavoj ligi. Imam problem s načinom na koji pravilima isključujemo odbranu iz igre. Samo omogućavamo igračima da prevarom dođu do slobodnih bacanja. Da sam navijač, ne bih voleo da gledam drugo poluvreme. Bilo je odvratno. Nasamarivanje sudija da sviraju prekršaje, ali oni to moraju da rade jer su tako naučeni. Tako da, problem je u pravilima, a igrači su sve pametniji. Dali smo im tu mogućnost i oni je maksimalno koriste da izlaze na liniju penala. To je odvratno gledati - rekao je Ker.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Stef Kari je imao šta da doda posle izjave trenera, kome nije palo na pamet da podseti kako Nikola Jokić nema kod arbitara isti tretman kao ostale NBA zvezde.

- Sve to ide u prilog momcima koji znaju da prodaju faulove. Kada ima fizičkog kontakta, onda je teško jer je ponekad neujednačno za jednu i drugu stranu. Kada su ovakve utakmice u pitanju, imate osećaj da ima fizičkog kontakta s jedne strane i sitničavih prekršaja s druge. Onda oni uđu u bonus i to menja dinamiku igre. Ne želim da kažem da mi ne pravimo faulove, ali doslednost je ključna kako bi razumeli na koji način da igramo odbranu - dodao je Stef Kari.

 

 

 

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija