• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2024

11:13

Drama! Bivšem košarkašu potrebno novo srce

printscreen

NBA

Drama! Bivšem košarkašu potrebno novo srce

Podeli vest

Nekadašnji NBA košarkaš Skot Polard je zbog velikih problema sa srcem opet primljen na odeljenje intezivne nege i čeka transplataciju.

Polard je u problemu jer je za 211 visokog čoveka znatno teže pronaći donora sa srcem dovoljno velikim i jakim da krvlju snadbeva njegovo telo. Bivši NBA šampion boluje od nasledne bolesti od koje je njegov otac umro u 54. godini.

Nekadašnjem košarkašu srce lupa dodatnih 10.000 puta dnevno zbog tog genetskog stanja. Kako je sam rekao, oseća se da sve vreme hoda uzbrdo. Probao je da uzima lekove, ugrađen mu je i pejsmejker, ali transplatacija je jedina nada.

- To je van mojih ruku, nije čak ni u rukama doktora. Zavisi od mreža donatora. Ne mogu da predvide, ali su ubeđeni da ću srce dobiti za nekoliko nedelja - jasan je Polard.

Sad je na intezivnoj nezi i čeka transplataciju.

- Ostajem ovde dok ne dobijem srce. Moje je postalo slabije i lekari se slažu da je ovo najbolji način da dobijem novo - rekao je Polard koji se nalazi u bolnici u Tenesiju.

 

Polard je 2008. godine osvojio šampionski prsten sa Boston Seltiksima, dok su mu Vlade Divac i predrag Stojaković bili saigrači u Sakramento Kingsima za koje je nastupao od 1999. do 2003. godine. Nekada zvezda Kanzas univerziteta već dugo ne može da potrči, dok mu bilo koji manji napor izaziva slabost i nesvesticu poput kratkog hoda ili silaska niz stepenice.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija