• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Marko Vuletić

20.02.2024

11:00

Ako Jokić i Dončić zaigraju zajedno, NBA može da "mota kablove"

AP/Photo

NBA

Ako Jokić i Dončić zaigraju zajedno, NBA može da "mota kablove"

Podeli vest

Srbi su obeležili 73. Ol star meč NBA lige, odigran pre dve večeri, a sve je proteklo u znaku zabave. U centru pažnje našli su se Nikola Jokić i Luka Dončić zbog veoma simpatičnog i prisnog odnosa, a to je pokrenulo zanimljivo pitanje - Šta bi se desilo ako bi se dvojica bliskih prijatelja udružili u istom timu?

Asovi Denvera i Dalasa bili su predstavnici svojih timova u selekciji Zapada, koja je okupila sve najbolje igrače iz te konferencije.

Koliko je Amerikancima drag ovaj tandem najbolje pokazuje kamera koja je sve vreme pratila Srbina i Slovenca i snimala njihove ludorije.

 

 

Snimak su preplavili komentari oduševljenja - "ovaj snimak je bolji od čitave Ol star utakmice", ali je bilo i onih koji su se zapitali šta bi bilo da obojica nose dres istog tima, a da to nije selekcija Istočne konferencije kao sinoć.

"Desiće se u jednom trenutku. Njih dvojica će postati saigrači i onda je gotovo za ostatak lige, upamtite to", jedan je od komentara.

 

 

Istok je pobedio najbolje igrače Zapada sa 211:186, ali malo ko je bio raspoložen za nadmetanje na terenu (o čemu svedoči i apsurdan broj poena).

Naravno, novinari nisu propustili priliku pa su upitali Jokića da li je moguće udruživanje snaga u bliskoj budućnosti sa bivšim igračem Real Madrida.

Pa ne znam, moguće je. Ja nemam baš neku želju da napuštam Denver, ali eto ako se Luka naljuti… - rekao je popularni "džoker".

Foto: profimedia

Jokić i Dončić kao suparnici

Ako je suditi po ovim rečima, ubojiti tandem mogao bi se udružiti samo u Nagetsima, ali to i ima više smisla, a evo i zbog čega...

Ekipa iz Kolorada decenijama unazad nije naročito popularna destinacija za atraktivne igrače u potrazi za klubom. To se delimično promenilo "uzdizanjem" Nikole Jokića, koji je saigrač za poželeti. 

Primamljivost Denvera samo je porasla osvajanjem šampionske titule prošle sezone, a nije tajna da svako želi da se "okiti" velelepnim prstenom. Takođe, sjajnim poslovanjem generalnog menadžera Kalvina Buta, "grumenje" je prepuno igrača koji mogu da se uključe u trejd pakete za zvezde. Nemaju ni problema sa takozvanim "seleri kepom" iliti budžetom, sa samo četvoricom igrača koje plaćaju preko 100 miliona - Jokić, Gordon, Porter i Marej. 

Mnogim superstarovima najjače košarkaške lige sveta karijera je u nekoj meri osporavana samo zato što im u vitrini nedostaje čuveni trofej "Leri O Brajan". Kako se tako nešto ne bi dogodilo Dončiću i kako ne bi postao samo još jedan igrač koji "budži statistiku", potreban mu je jak saigrač, a vlasnik njegovog tima, Mark Kjuban, u tome za sada nije uspevao.

Foto: AP/Photo

Vlasnik Dalasa - Mark Kjuban

Maveriksi su već dovodili velika imena koja bi uparili sa slovenačkim reprezentativcem, ali bez mnogo uspeha. Dres Teksašana oblačili su Kristaps Porzingis, Kemba Voker, Tim Hardavej i, na kraju, Kajri Irving.

"Ujka dru" je u tim stigao početkom ove sezone, pa je još rano govoriti o njegovom učinku u čuvenoj franšizi. Pre njegovog dolaska, kružile su glasine o Dončićevom nezadovoljstvu zbog "nedostatka vizije i pomoćnog osoblja". Tada su krenule i priče o eventualnom trejdu i gde bi Slovenac mogao završiti. 

Ako se njegov rastanak sa "neosedlanim konjima" desi (u jednom trenutku hoće), sada barem znamo koji tim ili sa kojim igračem će to učiniti. Realno gledano, ako "magični" Luka lupi šakom o sto i zatraži promenu sredine Nagetsi su ogromni favoriti za njegov potpis.

Ne bi to bio ni prvi, a ni poslednji put da se dobri prijatelji udruže u istom timu. Još uvek je sveže sećanje na leto 2010. kada je Lebron Džejms saopštio da se seli na Južnu plažu, to jest Majami, gde je igrao njegov jako dobar prijatelj Dvejn Vejd.

Foto: EPA

Lebron i Vejd u Majamiju

Karmelo Entoni je tokom karijere u Denveru, razvio sjajan odnos sa Džej Ar Smitom, koji je kasnije, došao za njim i u Njujork.

Da to nije "novotarija" i da ovaj trend postoji od vajkada, svedoče i udruživanja Klajda Drekslera i Hakima Olajdžuvona početkom 90-ih ili Stefona Marburija i Kevina Garneta u ranim 2000-im.

Ipak, bilo je slučajeva gde su igrači insistirali, ali nisu dobijali "premeštaj", što zbog finansija, što same želje kluba da mu izađe u susret. Specifičan slučaj bila je zabrana NBA lige i tadašnjeg komesara Dejvid Šterna Krisu Polu da pređe u Los Anđeles Lejkerse 2009.

Bilo kako bilo, ako se Dončić i Jokić zaista udruže, bilo u Denveru ili negde drugo, ostatak lige može slobodno da "mota kablove", gotovo je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija