• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

24.02.2024

15:00

Izjednačio se sa "kraljem", neka se spremi Medžik Džonson! Jokić grabi ka večnosti NBA lige!

Tanjug/AP

NBA

Izjednačio se sa "kraljem", neka se spremi Medžik Džonson! Jokić grabi ka večnosti NBA lige!

Podeli vest

Srpski centar upisao 138. tripl-dabl u karijeri.

Nastavio je Nikola Jokić u noći između petka i subote svoj spektakularan put u NBA ligi. Srpski centar predvodio je Denver Nagetse do pobede nad Portlandom pošto je za nešto više od 30 minuta na parketu došao do svog 17. tripl-dabla ove sezone. 

Dvostruki MVP NBA lige meč je završio sa 29 poena, 15 skokova i 14 asistencija, a sve to pošlo mu je za rukom već u trećoj četvrtini. Spektakularne brojke dobijaju na značaju kada se kaže da su Jokiću na poluvremenu falile samo tri asistencije da popuni najvažnije statističke kategorije sa dvocifrenim učinkom. 

Dobra partija protiv Portlanda somborsku tripl-dabl mašinu na večnoj listi izjednačile su sa Lebronom Džejsom. Slavni košarkaš Los Anđeles Lejkersa i Nikola Jokić sada imaju po 138. tripl-dablova ako se računa i plej-of, ali nije zanemariv podatak da je srpskom košarkašu za tako nešto bilo potrebno 200 utakmica manje nego popularnom "kralju". 

Foto: EPA

 

Izvesno je da će Nikola Jokić vrlo brzo i prestići Lebrona Džejmsa čime će se popeti na četvrto mesto večne liste po tripl-dabl učincima. Međutim, sjajna forma srpskog reprezentativca otvara mogućnost da se centar Denvera u budućnosti nađe i među prva tri. 

Ispred Jokića sada su samo Rasel Vestrbuk koji je tokom karijere ostvario čak 210 tripl-dablova, drugi je Oskar Robertson sa 189, a na trećem mestu je Medžik Džonson sa 168. Jasno je, ipak, da će Nikoli biti potrebno još nekoliko sezona da premaši preostala tri igrača, ali ukoliko nastavi sa dosadašnjim partijama problema neće biti. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija