• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

02.03.2024

11:38

Nekadašnja zvezda NBA: Liga nam propada zbog Jokića i Dončića!

AP/Photo

NBA

Nekadašnja zvezda NBA: Liga nam propada zbog Jokića i Dončića!

Podeli vest

Nekada velika zvezda Vašington Vizardsa, Gilbert Arenas ponovo je kritikovao Nikolu Jokića i Luku Dončića, okrivljujući ih za manjak intenziteta u današnjim NBA utakmicama.

Popularni "agent 0" se po završetku karijere upustio u sve popularnije gostovanje na podkastima, a čak ima i svoj pod nazivom "No čil Gil".

Ovdašnjoj javnosti poznat je zbog nazivanja Nikole Jokića dosadnim, a i ovoga puta je as Denvera bio "na nišanu".

Foto: EPA

Gilbert Arenas

U svom podkastu "No čil Gil", Arenas je izjavio da je NBA liga izgubila svoj identitet i postala slabija kako bi se olakšalo sve većem broju Evropljana, kao i da je uspeh Dončića i Jokića posledica toga.

- U NBA više nema agresivne košarke kako bi se liga otvorila prema Evroligi. Kada su Evropljani počeli da dolaze, liga je bila previše teška i prežestoka za njih. Na kraju su omekšali pravila kako bi se otvorili prema inostranim igračima. Nisu omekšali pravila za Amerikance već samo za one što dolaze iz Evrope. Šta mislite zašto govore da će Evropljani predvoditi ligu za pet godina? Više trojki, dodavanja, to nije naša liga, ovo nije američki stil, to je evropski stil igre - rekao je trostruki učesnik Ol stara.

Foto: AP/Photo

Smeta mu dominiranje Dončića i Jokića ligom

On smatra da se pravila prilagođavaju pridošlicama kako bi se tržište proširilo na Stari kontinent. Arenas ističe da je glavna odlika igrača iz Evrope šut za tri poena i da su upravo oni odgovorni za porast popularnosti tog šuta u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Ovo je liga trojkaša jer kopiraju evropski stil igre. Žele što više ovih klinaca iz Evrope kako bi mogli da prošire posao. Kako će NBA učiniti globalnim brendom ako je za Evropljane liga fizički prežestoka? Morali su naći način kako da im omoguće dolazak u ligu. Uveli su više šutiranja kako bi takvi igrači mogli da prežive - objasnio je nekadašnji plejmejker.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15