• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

28.03.2024

05:37

Šamar! Jokić i Denver na kolenima, Durent opet očitao lekciju Nagetsima (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

NBA

Šamar! Jokić i Denver na kolenima, Durent opet očitao lekciju Nagetsima (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Denvera su posle četiri vezana trijumfa poraženi od Finiksa sa 104:97, nije mogao da im pomogne ni sjajni Nikola Jokić.

Ovo je Nagetsima bio tek drugi poraz na poslednjih 11 utakmica! Nakon što je i pre tri nedelje dobio aktuelne šampione, Finiks je opet slavio protiv ekipe iz Kolorada. Dvostruki MVP nije mogao da pomogne saigračima  protiv Portlanda zbog bola u donjem delu leđa i upale levog kuka. Bio je upitan i za duel sa Memfisom, ali je stisnuo zube, izašao na parket i sve oduševio novom MVP partijom, a potom pomogao saigračima i protiv Finiksa, ali nije bilo dovoljno. 

Srpski košarkaš odigrao je još jedan odličan meč i bio blizu novog tripl-dabla, nedostajao je samo jedan skok. Jokić je duel sa Finiksom završio sa 22 ubačena poena, 10 asistencija i devet skokova. Iako ovo nije bila partija na koje smo navikli od srpskog centra ipak je bio najbolji igrač Nagetsa.  Gordon i Porter dodali su po 18 poena, Koldvel-Poup je imao 13 poena.

Na drugoj strani je izdominirao Kevin Durent koji je bio raspoložen i meč završio sa 30 poena. Buker je dodao 17 poena, Alen je ubacio 13, a Bil i Gordon po 10 poena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

Sansi su od starta meča bili bolji, nametnuli su svoj ritam, pa je bilo jasno da će Jokić i ostatak društa da se namuče da bi došli do novog trijumfa. Durent i drugovi su do dvocifrene prednosti došli sredinom druge deonice za 42:31. Jokić je to uspeo da poništi, ali je Finiks zaustavio nalet Denvera koji je na poluvremenu gubio 59:52.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

U nastavku je Finiks stigao do prednosti od 15 poena 71:56, nije se Denver predavao uzvratio je serijom 12:0, ali i s druge strane usledila reakcija. Sansi su opet zaustavili Nagetse i vratili dvocifrenu prednost - 83:73, pa do kraja sačuvali prednost jer Jokić i ostatak društva nisu uspeli opet da se vrate u život u uvedu meč barem u dramatičan finiš.

Denver je na skoru od 51 pobede i 22 poraza, ali mu prete Oklahoma i Minesota koji imaju po pobedu manje uz isti broj poraza.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

 

 

NBA LIGA

Četvrtak

Šarlot - Klivlend 118:111

Orlando - Golden Stejt 93:101

Vašington - Bruklin 119:122

Atlanta - Portland 120:106

Filadelfija - LA Klipers 107:108

Toronto - Njujork 101:145

Čikago - Indijana 125:99

Memfis - LA Lejkers 124:136

Oklahoma - Hjuston 126:132

Juta - San Antonio 111:118

Denver - Finiks 97:104

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17