• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

09.04.2024

13:32

Sada je i zvanično! Sudije oštetile Jovićev Majami!

Tanjug/AP

NBA

Sada je i zvanično! Sudije oštetile Jovićev Majami!

Podeli vest

Košarkaši Indijane savladali su Majami pre dve noći rezultatom 117:115 i time naneli ozbiljan udarac timu sa Floride u borbi za plasman u plej-of! Utakmicu su obeležile i greške sudija u završnici, a to su sada priznali i čelnici NBA lige!

Naime, ustanovljeno je da su arbitri napravili dva propusta u poslednja dva minuta utakmice. Tačnije, doneli su jednu pogrešnu odluku i propustili da dosude jedan prekršaj nad igračem Majamija. Na 55 sekundi pre kraja, nije sankcionisan prekršaj Ti Džeja Mekonela nad Tajlerom Hirom, prilikom šuta za tri poena. S obzirom na to da bek tima sa Floride ove sezone sa penala šutira sa odličnih 83 posto uspešnosti, jasno je da je gostujuća ekipa oštećena u toj situaciji.

Drugi propust načinio je arbitar Marat Kogut na 17 sekundi pre kraja kada je dosudio faul Bemu Adebaju nad centrom Pejsersa Majlsom Tarnerom, iako je naknadnom analizom utvrđeno da su centar Majamija i njegov saigrač Tajler Hiro oduzeli protivniku čistu loptu. Tarner je bio nepogrešiv sa linije za slobodna bacanja i doneo je svom timu nedostižnu prednost - 115:111.

Ishod ove utakmice imaće značajan uticaj na rasplet borbe za plasman u doigravanje na Istoku, pa su i pomenute greške arbitara dobile na značaju. Indijana se trijumfom učvrstila na šestom mestu (45-34) koje direktno vodi u plej-of, dok je prošlogodišnji finalista pao na osmu poziciju (43-35) i gotovo izvesno će morati da igra plej-in.

Foto: Tanjug/AP

 

Podsećamo, Nikola Jović je u tom meču bio starter i odigrao je jednu od najboljih utakmica u dresu Hita ove sezone, ali to nažalost nije bilo dovoljno za trijumf njegovog tima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija