• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

04.05.2024

07:13

Brutalni Dončić i Irving izbacili Kliperse! Moćni Dalas ide dalje, Boston mora još da čeka...

Tanjug/AP

NBA

Brutalni Dončić i Irving izbacili Kliperse! Moćni Dalas ide dalje, Boston mora još da čeka...

Podeli vest

Košarkaši Dalas Maveriksa plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije pobedom nad Los Anđeles klipersima 114:101 u šestom meču serije (4-2).

Još jedno sjajno izdanje Dalasa u seriji viđeno je u noći za nama, a bez Kavaja Lenarda, uz vremešne veterane, Klipersi nisu mogli mnogo.

Uspeli su gosti da posle osam poena zaostatka nakon prvre deonice (34:26), da svedu rezultat na egal na poluvremenu. Zatim Maveriksi daju gas u trećoj četvrtini dobijenoj 35:20, čime se stekla lepa prednost za miran kraj.

 

 

 

 

Tandem Dončić - Irving bio je na vrhunskom nivou, pa je slovenačka zvezda došla do 28 poena, sedam skokova i 13 asistencija, a Irving je bio najefikasniji pojedinac na meču sa 30 poena, uhvativši šest lopti i podelivši četiri asistencije. Najbliži od saigrača im je bio Pi Džej Vašington sa 14 poena.

 

 

Sa druge strane, Norman Pauel predvodio je goste sa 20 poena, dok je Pol Džordž upisao dabl-dabl od 18 poena i 11 skokova. Ivica Zubac poen manje uz isti broj skokova, dok je Džejms Harden postigao 16 poena, podelio 13 asistencija i uhvatio sedam skokova.

Naredni protivnik Dalasa je Oklahoma, prvoplasirani tim iz regularnog dela.

Klivlend i Orlando sa druge strane očigledno ne znaju kako da naprave brejk, pa će se igrati i sedma utakmica!

Moraće da pričeka još malo Boston pre nego što dobije rivala. Donovan Mičel je postigao tačno 50 poena protiv Orlanda, a verovali ili ne, Klivlendu je i to bilo malo, pa je meč okončan pobedom domaćina 103:96.

 

NBA LIGA / PLEJ-OF:

Subota

Orlando – Klivlend 103:96 (3-3 u seriji)

Bankero 27 – Mičel 50

Dalas – LA Klipers 114:101 (4-2 u seriji)

Irving 30 – Pauel 20

 

 

Cup tree provided by Sofascore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Majka Đorđa Stankovića - kandidata Mikija Aleksića za gradonačelnika Niša - iz budžeta otela više od milion i po evra!
ZLOUPOTREBILA DECU DA NAPUNI SVOJ DŽEP

Majka Đorđa Stankovića - kandidata Mikija Aleksića za gradonačelnika Niša - iz budžeta otela više od milion i po evra!

Marina Stanković, majka Đorđa Stankovića - kandidata za gradonačelnika Niša "Narodnog pokreta" Mikija Aleksića - iz budžeta grada Niša na kvarno je uspela da privredi nešto više od milion i po evra za "usluge privatnog vrtića, ličnog pratioca i personalnog asistenta" u svojim Predškolskim ustanovama "Meda".

22.05.2024

15:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija