• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

04.05.2024

10:50

Jokić spreman za "vukove": Opasni su, ali biće nam zabavno!

AP/Photo

NBA

Jokić spreman za "vukove": Opasni su, ali biće nam zabavno!

Podeli vest

Veoma su opasni, imaju odgovor na sve, ali biće nam zabavno, poručuje Nikola Jokić uoči prvog meča polufinalne serije Zapadne konferencije protiv Minesota Timbervulvsima (Arena 1 premijum 01.00).

Najbolji igrač branioca titule i dvostruki najkorisniji igrač lige (MVP) poziva na oprez pred dugo iščekivani početak serije sa ekipom iz Mineapolisa. Jokić smatra da opasnost preti sa svake pozicije i da je Minesotino glavno oružje jaka odbrana.

- Veoma su opasan tim. Mogu da odgovore na sve. Jako dobro igraju sa niskom postavom, a često imaju i trojicu visokih na terenu. Ne smemo da gubimo mnogo lopti i moramo svaki posed da okončamo šutem. To je jako važno. Opasni su u kontranapadima i talentovani su. Svi trče i svi mogu da pogode. Prva su odbrana lige, moramo imati odgovor na to - rekao je popularni Džoker.

Foto: AP/Photo

Duel Jokića i Entoni Taunsa

Prve dve utakmice igraće se na parketu "Bol arene" u Denveru u kojoj su Nagetsi bili maksimalni prilikom duela sa Los Anđeles Lejkersima (4:1). Ipak, ekipa "vukova" je u prvoj rundi pokazala da im gostujući parket ne smeta previše, pa su tako počistili Finiks Sanse sa 4:0 i upravo se iz Arizone izborili za plasman dalje.

Minesota i četa iz Kolorada susreli su se prošle godine u prvoj rundi plej-ofa, ali je tada timu Krisa Finča nedostajao Džejden Mekdenijels i najbolji rezervista za ovu sezonu Naz Rid. Upravo na to ukazuje i Jokić.

- Odradili smo prve treninge za Minesotu i tu smo se upoznavali bolje sa njima. Gledali smo koje akcije igraju, šta vole da rade u napadu i odbrani. To je manje-više ista priprema kao pred svaku utakmicu. Igrali smo dosta mečeva, ali je uvek neko izostajao nama ili njima. Sada smo kompletni, videćemo - objasnio je Nikola.

Foto: AP/Photo

Entoni Edvards u borbi za loptu sa Jokićem

U prvom planu je duel srpskog centra i mlade nade NBA lige Entonija Edvardsa (22), za kojeg Jokić ima samo reči hvale.

Neverovatan je, opasan igrač. Talentovan igrač koji ima sve u svom arsenalu, a ima i saigrače kao podršku. Zabavan je momak, nadam se da ćemo se i mi zabaviti - kazao je Somborac.

Cup tree provided by Sofascore

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Uspešno održana konferencija Lepota žene!
Moda i lepota

Uspešno održana konferencija Lepota žene!

Konferenciju "Lepota žene" drugu godinu za redom organizovala je agencija "Advertising Solutions", na čelu sa Natašom Vulin. Tokom celodnevnog programa, 21. maja, u prostoru Jugoslovenske kinoteke govorilo se o ženama kroz prizmu zdravlja, snage, pobede i lepote.

22.05.2024

16:37

Džet set

Srbija