• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

12.06.2024

16:08

Odlazak jednog od najvećih! Preminuo as čija silueta krasi logo NBA lige!

AP/Photo

NBA

Odlazak jednog od najvećih! Preminuo as čija silueta krasi logo NBA lige!

Podeli vest

Nekadašnji košarkaš i član Kuće slavnih, Džeri Vest, preminuo je u 86. godini.

Legendarni bek važio je za jednog od najuticajnijih igrača 20. veka, a od strane najjače lige sveta njegova silueta je odabrana za logo.

 

 

Proslavio se noseći dres Los Anđeles Lejkersa, tima koji je predvodio i kao trener, a i kao deo stručnog štaba Peta Rajlija u ranim 80im godinama prošlog veka.

Kao igrač osvojio je samo jedan šampionski prsten 1972, a 1969. je proglašen za najkorisnijeg igrača lige (MVP).

Mnogo više uspeha imao je radeći kao skatu "jezeraša" pošto je uz njegovu pomoć u sastavljanju tima, popularni "šoutajm" zaživeo i osvojio čak osam titula.

Upisao je preko 25 hiljada poena i važio za jednog od najboljih šutera 70ih godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija