• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

27.06.2024

18:35

Stižu dolari na Mali Kalemegdan! Evo koliko će Zvezda zaraditi zbog Topićevog drafta!

aba-liga.com

NBA

Stižu dolari na Mali Kalemegdan! Evo koliko će Zvezda zaraditi zbog Topićevog drafta!

Podeli vest

Crveno-bele očekuje ozbiljan finansijski dobitak nakon što je biser kluba izabran sa 12. pozicije.

Košarkaši Crvene zvezde tripl-krunom okončali su prošlu sezonu, a od kako je odbranjen tron u KLS-u na Mali Kalemegdan stižu samo lepe vesti. Nakon produžetka saradnje sa Gedraitisom i Teodosićem, crveno-beli dres zadužili su Uroš Plavšić, Ajzea Kenen, Majk Daum i Nikola Kalinić. Dete kluba - Nikola Topić, sinoć je draftovan sa 12. pozicije pošto ga je birala Oklahoma, a njegov odlazak  u NBA ligu doneće Zvezdi ozbiljnu finansijsku dobit. 

Naime, crveno-bele sleduje 2.000.000 evra na ime obeštećenja ukoliko Nikola Topić pristane da potpiše ugovor sa Oklahomom. Budući da je biran kao 12. pik, Tanderi su u obavezi da mu ponude saradnju na četiri godine, uz platu od oko 5.000.000 dolara. 

Oklahoma je dužna da Crvenoj zvezdi isplati 850.000 evra na ime obeštećenja, dok će ostatak svote biti skinut sa plate Nikole Topića. Ipak, sve će to u narednim godinama Tanderi vratiti srpskom košarkašu. 

Nikola Topić važi za jednog od najtalentovanijih mladih igrača iz Evrope, a za prvi tim Zvezde debitovao je sa 16 godina protiv Krke. Prošlu sezonu  započeo je na pozajmici u Megi gde je bio najbolji igrač, ali je krajem 2023. godine vraćen na Mali Kalemegdan. Nažalost, drugi deo takmičarske godine obeležile su brojne povrede zbog kojih se očekuje da Topić propusti kompletnu prvu sezonu u NBA ligi. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija