• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

29.09.2024

06:20

Na današnji dan: Rođen je jedan od najboljih košarkaša današnjice!

EPA

NBA

Na današnji dan: Rođen je jedan od najboljih košarkaša današnjice!

Podeli vest

Na današnji dan 29. septembra 1988. rođen je američki košarkaš Kevin Durant.

Popularni "Kej-Di" stigao je u NBA ligu 2008. nakon izvrsne koledž karijere na Teksasu. Birali su ga tadašnji Sijetl Supersoniksi sa druge pozicije, iza Grega Odena koji je otišao u Portland.

Vrlo brzo se potez "zelenih" pokazao kao pravi, jer je žgoljavo krilo potvrdilo visoka očekivanja i postalo temeljac ekipe u rekonstrukciji, pošto su neposredno pre toga ostali bez dve zvezde Reja Alena i Rašarda Luisa.

Foto: AP/Photo

Durant 2008.

Već 2010. Durant upisuje prvi nastup na Ol-star utakmici, a do danas ih ima ukupno 14. Okitio se šampionskom titulom 2017. i 2018. u dresu Golden Stejta i oba puta je proglašen najboljim pojedincem finalne serije.

Proglašen je MVP-jem regularnog dela lige 2014, a danas sa podjednako mnogo uspeha brani boje Finiks Sansa.

Foto: EPA

Durant u dresu Finiksa

Predstavljao je Sjedinjene Američke Države na proteklim Olimpijskim igrama u Parizu i bio jedan od ključnih u osvajanju zlatne medalje.

To mu je četvrto najsjajnije odličje sa Olimpijskih igara, a ima i zlato sa Svetskog prvenstva 2010. u Turskoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija