• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.06.2023

06:30

IZAŠLA JE NOVA ATP LISTA! Novaku svi gledaju u leđa, ide po 400 nedelja na vrhu

Reuters

Novak Đoković

IZAŠLA JE NOVA ATP LISTA! Novaku svi gledaju u leđa, ide po 400 nedelja na vrhu

Podeli vest

Novak Đoković počeo je novu nedelju na prvom mestu na listi najboljih tenisera sveta.

Srpski as počeo je 389. nedelju na tronu ATP liste, nije daleko ni magična brojka - 400. Dočekaće Vimbldon kao najveći favorit, tamo mu se neće brisati bodovi, jer ih pre godinu dana za trijumf nije ni dobio. Spremite se za novo pisanje istorije!

Pre nedelju dana je osvojio Rolan Garos i 23. grend slem, a pošto nije bilo promena na listi i ove nedelje je prvi sa 7.595 bodova. Ima 420 bodova više od Karlosa Alkaraza (7,175), kojeg je eliminisao u polufinalu Rolan Garosa.

Slede Danil Medvedev (5,845), Kasper Rud (4,960), Stefanos Cicipas (4,875), Holger Rune (4,375), Andrej Rubljov (4,000),osmi na svetu je Tejlor Fric (3,515), pa sledi Janik Siner (3,300), na desetom mestu je Frensis Tijago (3,085). Rafael Nadal  narednih nekoliko meseci neće igrati, pa je usledio strmoglav pad na ATP listi posle grend slema u Parizu.  Sad je na 134. mestu sa 445 bodova.

Foto: EPAIMAGES

Nole sa 23. slemom u karijeri

Od srpskih igrača Miomir Kecmanović je ove nedelje 40. teniser sveta (985 bodova),  Dušan Lajović je na 51. mestu (854). Na 65. poziciji je Laslo Đere (791), Hamad Međedović je 156.na svetu (366), dok je Filip Krajinović pao čak za 101 mesto i ove nedelje je 206.  sa samo 281 bodom.

Foto: Reuters

Novak Đoković se sprema za Vimbldon

"Razmišljao sam o magičnoj 23. grend slem tituli, koju sam osvojio pre sedam dana na Rolan Garosu. Proveo sam divno vreme sa svojim timom i porodicom. Bila je to teška bitka prethodnih nedelja, ali pobeda je slađa kada znaš da si ostavio sve na što imaš na terenu. Zahvalan sam za podršku, pre svega navijačima. Vi ste najbolji navijači koje čovek može da poželi. Hvala što ste bili uz mene kada mnogi nisu. Znajte da to zaista ceni", napisao je Đoković na Instagramu, kada je prošla euforija.

Nole se posebno zahvalio porodici i prijateljima.

„Takođe se zahvaljujem porodici, timu, prijateljima, svima koji su pomogli i doprineli stvaranju istorije. Sam sam na terenu, ali nikada nisam sam na putu. Duboko cenim i priznajem važnost najbližih ljudi u mom životu i njihovu ogromnu toleranciju, strpljenje i ljubav tokom svih ovih godina profesionalne karijere”, dodao je Đoković.

Foto: EPAIMAGES

 

Čeka nas uzbudljiv nastavak teniske sezone. Posle Rolan Garosa sledi Vimbldon. Očekuje da Đoković profitira posle igara na najpoznatijoj svetskoj travi, brani trofej osvojen 2022. godine, a ove godine može da osvoji 2.000 bodova. Potom je na programu deo sezone na betonu, mastersi i grend slem u Americi, gde bi Novak trebalo da igra ove godine, a može da zaradi oko 4.000 poena - 2.000 na US Openu, i po 1.000 na mastersima u Torontu i Sinsitiju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija