• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2023

14:42

VAJDA SUROVO ISPROZIVAO FEDERERA! Trebaće mu vremena da prizna da je NOVAK NAJVEĆI!

Starsportphoto

Novak Đoković

VAJDA SUROVO ISPROZIVAO FEDERERA! Trebaće mu vremena da prizna da je NOVAK NAJVEĆI!

Podeli vest

Nekadašnji trener Novaka Đokovića Marijan Vajda (58) poručuje da će Rodžeru Federeru (41) biti potrebno još mnogo vremena da prizna da je Novak Đoković (36) najveći teniser svih vremena.

Vajda je u intervjuu za slovački "Sport" pričao o Novakovom poslednjem dostignuću i osvajanju 23. grend slem titule. Kaže da je presrećan zbog toga, a osvrnuo se i na činjenicu da je švajcarski teniser malo zakasnio sa čestitanjem titule srpskom asu.

Novinari su podsetili da je mnogo ranije to uradio kada je Nadal osvojio svoj 22. grend slem pehar, a Vajda je zbog toga imao posebnu poruku za Švajcarca.

Foto: Starsportphoto

 

- Mislim da će Rodžeru biti potrebno vremena da zvanično prizna da je Đoković najbolji igrač svih vremena. U to sad nema sumnje. Novak je na putu ka još jednoj tituli za nekoliko sedmica na Vimbldonu i mislim da sa ovom formom i rezultatima to može da učini. O njegovim odnosima sa Federerom ne bih diskutovao - poručuje Vajda.

Foto: Reuters/Andrew Boyers

 

On kaže da se čuo sa Đokovićem nakon što je Srbin osvojio Rolan Garos prošle nedelje.

Odmah posle meča sam mu poslao glasovnu poruku. Rekao sam mu da sam veoma srećan što je osvojio 23. titulu. Nekoliko sati kasnije mi je odgovorio da to zaista ceni, da ne zaboravlja da sam i dalje deo njegovog tima i porodice. Divne, dirljive reči. I ja sam uživao u tome kako je suvereno osvojio titulu na šljaci, na najtežoj podlozi i za njega najtežem grend slemu - dodaje Slovak.

Foto: Reuters

 

Ističe Vajda da je Nole i definitivno jedan od najvećih sportista ikad.

- Kao pojedinac spada u najbolje sportiste u istoriji. Četiri puta je pobedio u izboru za sportistu godine. Kada analiziram šta smo zajedno uradili, koliko je toga žrtvovao, kakav je sportista i kroz šta je prošao, nazvao bih ga tako. Ima ogromne šanse da osvoji Vimlbdon, a na Ju-Es openu konkurencija će biti nešto teža, ali i tu ima šanse za kalendarski grend slem - naglašava Vajda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija