• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2023

07:59

IZDAJA! Pored ovakvih prijatelja, Novaku neprijatelji ne trebaju! Marej mu okrenuo leđa

EPA

Novak Đoković

IZDAJA! Pored ovakvih prijatelja, Novaku neprijatelji ne trebaju! Marej mu okrenuo leđa

Podeli vest

Endi Marej je rival, ali i veliki prijatelj Novaka Đokovića, a sad mu je zabio nož u leđa.

Novak Đoković i Endi Marej poznaju se od 12. godine, naš teniser često ističe da su vrlo bliski, ali to izgleda Britancu ne znači mnogo. Ne smatra da je Srbin "najveći svih vremena".

Novak nije GOAT

Đoković je na Rolan Garosu osvojio rekordni 23. grend slem, čime je i statistički nadmašio Rafaela Nadala (22) i Rodžera Federera (20). Donedavno je broj grend slem trofeja bio od krucijalnog značaja, ali se to promenilo pošto Novaku svi gledaju u leđa i moraju da kažu da je najveći svh vremena. Ni Marej to nije mogao da izgovori. 

- Ako gledate po grend slemovima, onda je Novak Đoković najveći teniser svih vremena... Ali, za mene su stvari malo nijansiranije od toga - rekao je Marej, mada nije objasnio šta je to za njega važnije od trofeja, možda popularnost ili umentički dojam, pošto se poslednjih dana pojavljuju suludi razlozi zašto Novak Đoković nije najbolji svih vremena. 

Đoković, pored slemova, je jedini osvojio sve masterse i ima ih više od največih rivala, najduže je proveo vremena na prvom mestu ATP liste, takođe ima i bolji međusobni skor od svoja dva rivala... 

Foto: Tanjug

Endi Marej

Sigurno je da se Novak neće zadovoljiti sa 23 slema, želi da ove trofeje osvaja dokle god njegovo telo može da izdrži napore. Da može i dalje, u 37. godini, dokaz je ovogodišnji Rolan Garos, pa ne čudi što je apsolutni favorit za kalendarski grend slem, sva četiri najveća turnira u godini. Nole je bio nadomak podviga pre dve godine. Imao je burno leto, ostao je bez medalja na Olimpijskim igrama i u singlu i u dublu, a onda je izgubio finale Ju-Es opena od Danila Medvedeva. Toliko mu je teško palo da se čak i rasplakao na terenu, ali sada ima dobre šanse da to ispravi.

Marej vređao Đokovića

Mada, možda ova izjava Mareja i nije toliko iznenađenje. Marej je jasno poručio da se ne slaže sa Đokovićem jer ne želi da se vakciniše, čak ga je i vređao.

- Ako želite da se tenis što pre vrati u normalu, morate da podržite vakcinaciju. Ne možete da kažete "hoćemo da živimo normalno i da ne boravimo u karantinu i 'mehuru' na turnirima, ali ne želimo da se vakcinišemo". To je glupo. "Mehuri" su trenutno dobar način da svi budemo zdravi na turnirima, iako frustrira i zamara kad ti je kretanje ograničeno. Ipak, istovremeno moramo da mislimo i na to što je prošlog meseca samo u Brazilu umrlo 60.000 ljudi od korone i "mehur" je neophodan da nastavimo da se takmičimo bezbedno - rekao je pre dve godine Marej.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija