• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2023

16:30

Novak ubio dve muve jednim udarcem! Treće kolo Vimbldona i novi rekord! Samo... Australijanac bio tvrd orah!

EPA Images

Novak Đoković

Novak ubio dve muve jednim udarcem! Treće kolo Vimbldona i novi rekord! Samo... Australijanac bio tvrd orah!

Podeli vest

Novak Đoković je pobedio 3:0 (6:3, 7:6, 7:5) Australijanca Džordana Tompsona u 2. kolu Vimbldona.

Ovo je bila 350 Gren slem pobeda Novaka Đokovića i postao je tek treći igrač kojem je to uspelo posle Federera i Serene Vilijams.

NOVAK ĐOKOVIĆ - DŽORDAN TOMPSON 3:0 (6:3, 7:6/4, 7:5)

UŽIVO

TREĆI SET

7:5 - Pravi brejk Novak tek drugi u meču i pobeđuje tvrdog rivala.

6:5 - Nole stiže do 15:0, a onda jakim servisom razoružava rivala 30:0. Gde su dve, tu je i treća gem lopta. Ponovo će Australijanac da servira da ostane u meču

5:5 - Kreće Nole sa 0:15. Izjednačenje. E sada je mreža na strani rivala 30:15. Pravi preokret "kengur" i ostaje u meču.

5:4 - Gem za Novaka Đokovića, Tompson će servirati za ostanak u meču.

Foto: EPA

 

 

4:4 - Vodi Tompson, ali ne da se ni Novak. Izjednačenje, đus. Prednost za Australijanca. Gem

4:3 - Nole već ima 30:0, ali onda se Tiompson sjajno snašao i smanjio 30:15. Gem loptu ima Đoković, ali gledamo stvarno odličan tenis. Ponovo se Džordan odlično snašao, ali protiv moćnog servisa nema spasa.

3:3 - Tompson je poveo, ali Đoković slajsom izjednačuje. Novaku dva puta zaredom lopta beži na drugu stranu 30:15. Novi as za 40:15. Rezultat u asovima je 19:7 za australijskog tenisera. Gem Džordanu.

Foto: AP PHOTO

 

 

3:2 - Đoković izlazi na mrežu, zove i Tompsona koji pravi novu grešku i šalje loptu u aut. Posle servis voleja novi aut. Novak grabi ka novom gemu. I osvaja ga. 

2:2 - Prednost za Tompsona pa 17. as 30:0. Australijanac ima tri gem lopte. Najbrži gem za rivala. Izjednačenje.

2:1 - Posle izjednačenja, čudno rešenje, čudan udarac Novaka 15:30. Brzo Novak stiže do 30:30. Gem lopta i novak ponovo vodi.

Foto: AP PHOTO

 

 

1:1 - Na servisu je australijski teniser. Tvrd gem. Možda Nole pripreti brejk loptom. Brzo ćemo da vidimo. Ipak ne. Gem loptu ima Tompson posle novog asa. Grei Novak i šalje loptu u aut. 

1:0 - Novak otvara treću deonicu servisom. Već je 40:0. Sa nulom Đoković otvara treći set.

DRUGI SET

TAJ BREJK

7:6 - Vodi Tompson 1:0, pa greši. Izjednačenje 1:1. Odličan servis, peti as. Grom iz reketa 2:1. Dupla servis greška 3:1. Vetar je napravio problem Đokoviću, poen za Australijanca 3:2. Brutalan servis 4:2 ima Nole. I novi top servis za 5:2. Smanjuje rival, snažan servis, Novakova lopta ide u aut. Greši Australijanac, Novak osvaja dva poena i Đoković ima dva seta prednosti fore. Ovo mu je inače deveti uzastopni taj brejk koji Nole dobija.

Foto: AP PHOTO

 

 

6:6 - Već je 40:0, lako Novak stiže do taj-brejka

5:6 - Odličan kratki volej Austraijanca - 15:0. Novi super servis. Nole šalje loptu u aut 30:0. Uzvraća rival 30:15. Kakav poen šta je sad skinuo na mreži Džordan i poentirao 40:15. As i gem. Novak servira za taj-brejk.

5:5 - Novak kreće asom na servisu. Greši sad srpski teniser 30:15. Ponovo osvaja poen zahvaljujući mreži 40:15. Dva poena zaredom za Tompsona. Izjednačenje. Prednost Novak.Duga razmena i greši na kraju Džordan. Šta je sve izvukao u ovom poenu i na kraju loptu poslao u aut.

Foto: AP PHOTO

 

 

4:5 - Ekspresno Džordan stiže do 40:0. Smanjuje Nole i izvinjava se. Nije hteo poen uz pomoć mreže. Novi as. Gem za rivala

4:4 - Novak juri ka izjednačenju, ali onda Tompson hrabro napada servis Đokovića 30:15. As za Srbina 40:15. Izlazi Nole na mrežu ali greši, lopta je u autu 40:30. Odlično igra Tompson i kreće se. Đus. Novi smeč za Noleta i prednost. Gem Đokovića. Važan gem.

Foto: AP PHOTO

 

 

3:4 - Tompson servira, Nole prvi dolazi do prednosti. Odlična bekhend paralela. Zicer propušta Nole 15:15. Ima rival gem loptu. Tvrd gem prilično. Đus! Greši Australijanac, ispružio se koliko je mogao, ali to nije bilo dovoljno za volej. Brejk lopta, ali 11. as za tenisera iz Australije.  Sada prednost Tompson, novi odličan servis, Nole je uspeo samo da je zakači reketom. Gem za "kengura". Novi as.

3:3 - Bum bum Nole! Na brzaka odličnim servisima stiže do tri gem lopte i osvaja gem. Nema brejka u drugom setu.

Foto: AP PHOTO

 

2:3 - Prednost za Novaka, ali onda, ma neee zašto lob, pročitao ga je "kengur". Izjednačenje. Novi, deseti već as za Tompsona 30:15. Greši rival 30:30. Evo brejk lopte, pozvao je Nole na mrežu protivnika i nadmudrio ga. Idemo Noleeee! Spasio se Tompson, đus. Prednost za rivala, preživeo je brejk loptu i osvojio gem.

2:2 - Brzo srpski teniser stiže do 30:0, ali uffff promašuje zicer na mreži 30:15. Istrčava Novak na mrežu, ali Australijanac to koristi. Izjednačenje. Komplikovan gem za Đokovića, ali ga ipak osvaja

1:2 - Prednost za australijskog tenisera. Snažan servis, Novak šalje loptu u aut 30:0. Sevaju asovi i brutalni servisi na obe strane 40:0. Poen za Noleta iz riterna. Novi poen za Noleta, ali odlična reakcija Australijanca na mreži.

Foto: AP PHOTO

 

 

1:1 - Novak na servisu. Preslikan prethodni gem. Fenomenalno sad Novak igra i bukvalno briljira sa servisima

0:1 - Odlično je krenuo Tompson u drugoj deonici. Brzo stigao do gem lopti i odmah iskoristio prvu.

PRVI SET

6:3 - Smečuje Nole za 15:0. Fenomenalan servis i sada je već 30:0. Đoković je tražio čelendž i bio u pravu, lopta je u terenu. Tri set lopte za srpskog asa. To bi bilo to u prvom setu. 17 od 17 poena posle prvog servisa za Noleta.

Foto: Reuters

 

 

5:3 - E, sad lob nije prošao, odgovorio je Tompson Novaku za 15:0. Prednost je udvostručena. Odlično se kretao autralisjki teniser. Šesti as za Tompson, pa odmah zatim sedmi. Đoković servira za osvajanje seta.

5:2 - Odlični servisi za 30:0. Tri gem lopte, Đoković je kao munja. tako to radi Nole, brejk je potvrđen.

4:2 - Po poen na obe strane, izjednačenje. Tompson šalje loptu u aut - 15:30. Novo izjednačenje. Liniju sada pogađa rival, as i snažno i precizno. Stiže Novak do đusa. Sjajnooo! Prvo lob Novaka, pa onda odličan volej na mreži, još jedna brejk lopta iii - aut! Evo brejka! Odličan početak Noleta.

3:2 - Uzvraća Novak istom merom...  Servisima je odradio ceo gem. Australijanavc nije imao gram šanse.

Foto: AP PHOTO

 

 

2:2 - Odlično je četvrti gem započeo "kengur". Ekspresno stiže do tri gem lopte a i završio ga u istom stilu. Nema još brejkova.

2:1 - Odmah srpski as stiže do prednosti. Inteligentno, jako od strane Australijanca. Nije to bio klasičan drop šot, ali je na kraju završilo poenom. Preti sada "kengur" 15:30. Odličan servis, izjednačenje, pa gem lopta. Đoković smečom završava gem, gubio je 15:30, ali je sa ttri poena preokrenuo i dobio gem.

Foto: Reuters

 

1:1 - Servis volej rivala na drugi servis, protiv Đokovića ravno suicidu 0:15. Izjednačenje posle odličnog servisa. Ide još jedan 30:15. Agresivni Tompson, tri puta servis volej, ali ima Novak odgovor, istčava na mrežu i poentira. Izjednačenje. Evo prve brejk lopte u meču. As Tompsona za đus. Predniost za rivala, a onda poen na mreži i izjednačenje u gemovima. Imao je Nole brejk loptu, ali okej, idemo dalje. 

1:0 - Novak otvara meč servisom. Stiže Đoković odmah do prednosti. Siguran je srpski teniser na startu, prednost je udvostručena. Odličan servis za tri gem lopte, pa vođstvo Noleta u gemovima.

16.30 - Dobar dan i dobro došli na blog uživo meča Đoković - Tompson na portalu Informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?
Politika

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?

"Kao i svi bivši Srbi i Milo Đukanović sanja da se osveti Srbiji, zato svaki mali uspeh slavi kao zlo naneto Srbiji", izjavio je potpresednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vulin komentarišući izjavu Mila Đukanovića koji je ponovo kritikovao politiku zvaničnog Beograda, a upitan da li je pevao "jači smo od Srbije" odgovorio "a šta i da jesam?"

04.10.2024

21:36

TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)
Live TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)

Svi ruski, ali i veliki broj svetskih medija preneo je danas snimak iz Kurske oblasti gde se vidi uništeno NATO oružje. Izrael je nastavio napade na Liban i Gazu. Visoki zvaničnik Hamasa ubijen je u izraelskom napadu. IDF je naveo da je imao precizne obaveštajne podatke gde se nalaze visoki zvaničnici Hamasa. Izrael već godinama izvodi napade na Siriju, ali sada ih je pojačao. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik.

03.10.2024

21:10

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Putin kaže da! Šta će reći Amerika?!
Planeta

Putin kaže da! Šta će reći Amerika?!

Ruski predsednik Vladimir Putin je otvoren za svaki kontakt, uključujući i onaj sa svojim američkim kolegom Džozefom Bajdenom, izjavio je danas predstavnik za štampu ruskog lidera Dmitri Peskov.

04.10.2024

22:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija