• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.07.2023

20:26

Novak o psovkama publici i finalu sa Alkarazom! Svet je to najviše čekao... Najveći izazov i za mene!

Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak o psovkama publici i finalu sa Alkarazom! Svet je to najviše čekao... Najveći izazov i za mene!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković na konferenciji za medije posle prolaska u finale Vimbdlona govorio je o Janiku Sineru, psovkama publici, ali i finalu sa karlosom Alkarazom.

Branilac titule je maksimalnim rezultatom bio bolji od Janika Sinera i čeka ga finale sa Karlosom Alkarazom.

Novak je na startu rekao novinarima da pobeda u polufinalu nije bilo toliko laka koliko bi rezultat mogao da sugeriše.

- Bila je pobeda u tri seta koji su bili prilično tesnim. Svaki set je bio tesniji nego što se čini po semaforu. Znao sam da će biti agresivan, servis mi je imao uspone i padove. Pronašao sam udarce u pravo vreme. Na kraju je imao neke neiznuđene greške. Nije lako igrati tenis pod pritiskom. Dobro je što sam završio posao u tri seta - rekao je Đoković u uvodnoj reči.

Zatim se Đoković okrenuo narednoj temi - finalu sa Alkarazom.

- Ovo je verovatno najiščekivanije finale od početka turnira za većinu ljudi. Biće to njegovo prvo finale na Vimbldonu. Baš je mlad, ali je već veoma konstantan, čak i na travi, malo ko je očekivao da igra ovako dobro. Njegov stil igre je napravljen za šlljaku i sporije betone, ali on se neverovatno brzo adaptirao na sve podloge i izazove koje mu postavljaju razni protivnici. Vidim ovo kao veliku snagu njegovu jer mislim da je to i jedna od mojih najvećih snaga tokom karijere, jer sam ja znao kako da najbolje odgovaram na razne izazove -  rekao je Đoković.

Foto: Tanjug

 

Novak je nastavio u superlativu o Alkarazu:

- Čestitam njemu, sjajan je momak, on poštuje istoriju sporta i sve ljude, nemam ništa loše da kažem o njemu. I za njegov tim i porodicu. Gledao sam ga u Kvinsu malo, već ima veoma dobru igru na travi, tako da, ako je suditi o tome kako su ostali odigrali, mislim da je ovo najbolje finale koje smo mogli da igramo. Obojica smo u dobroj formi, obojica želimo ovu titulu i jedva čekam taj meč. Biće to najveći izazov koji mogu da imam u ovom trenutku, i fizički i mentalno i emotivno - istakao je Đoković.

Podvlači Novak iskustvo, kao jednu veliku prednost u finalu:

- Imam više iskustva nego većina momaka sa kojima sma igrao ovde. Iskustvo može da pomogne u početku, ali ne može da odluči pobednika. Ko je u boljoj formi, on pobeđuje - ističe Đoković.

Njemu će predstojeće finale biti 35. na Grend slemovima, čime je oborio rekord Kris Evert (34).

- Grend slemovi su mi prioritet. Trudim se da vrhunac forme bude na Grend slemovima. Svi turniri me uvode u Grend slem. Rezultati su fantastični, imam dobar tim ljudi, dobro radimo. To urodi plodom u kasnijoj fazi turnira. Osećam da nije gotovo dok ne podignem trofej - smatra srpski teniser.

U jednom trenutku je ušao u obračun sa publikom na centralnom terenu, ali to je ostavio iza sebe. 

- Sve je to ljubav. Ljubav i prihvatanje - rekao je Novak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

Ispovest policajca koji je 5. oktobra bio u napadnutoj policijskoj stanici u centru Beograda: Političari su sa navijačima upali i odneli oružje
Hronika

Ispovest policajca koji je 5. oktobra bio u napadnutoj policijskoj stanici u centru Beograda: Političari su sa navijačima upali i odneli oružje

Zoran Srećković penzionisani policajac koji je 5. oktobra 2000. godine bio u policijskoj stanici u Ulici Majke Jevrosime kada je ona napadnuta, kaže da su političari sa navijačima upali i odneli oružje, koje nikada nije vraćeno i ne zna se gde je završilo i da su pojedinci zbog toga dobili nagrade za unapređenje demokratije, a on se pita: "Kojoj su demokratiji oni doprineli tog 5. oktobra?!"

05.10.2024

11:41

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija