• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.07.2023

21:24

Ljudina na prvom mestu! Novak priznao: Karlos je najbolji na svetu, to je i pokazao!

Tanjug/AP

Novak Đoković

Ljudina na prvom mestu! Novak priznao: Karlos je najbolji na svetu, to je i pokazao!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u finalu Vimbldona.

Igrao je Novak Đoković mnogo epskih mečeva, ali je utisak da je današnje finale protiv Karlosa Alkaraza jedno od najboljih u istoriji. Prvi i drugi teniser sveta proveli su na terenu skoro pet sati borbe, a pobedu je, posle pet setova, odneo Španac - 3:2. 

U finišu trećeg seta Novak Đoković je u naletu besa razbio reket. Ipak, nije želeo previše pažnje da pridaje tom događaju na konferenciji za medije. 

- Ne želim da pričam mnogo o tome. Bila je frustracija, jer sam u drugom gemu imao brejk lopte. Teških nekoliko poena, igrao je izuzetno, uspeo je da me brejkuje i to je bilo dovoljno da osvoji peti set. Nije bio dobar trenutak za to - rekao je Đoković. 

Igrao je srpski teniser do sada u 35. grend slem finala, apsolutni je rekorder, ali nema nameru da se zaustavi na tom broju. Naprotiv, Đoković je gladan još uspeha. 

- Kao što sam rekao, dobio sam neke epske bitke koje sam možda mogao da izgubim ranije u finalima. Naravno da sada boli, ali svaka čast Karlosu, odigrao je sjajno u bitnim momentima. Igrao je ofanzivan tenis, riternirao sam dobro, ali je on odigrao neke fantastične udarce. Svaka čast i njegovom timu, idemo dalje - rekao je Đoković, a potom dodao. 

- On će biti na Turu još dugo, ne znam koliko ću ja biti još tu. Igrali smo tek tri meča, prilično blizu. Nadam se da ćemo igrati na US openu, odigrali smo pet setova i nadam se da ćemo više gledati ovakvih mečeva u tenisu.

Nakon meča, Đoković je istakao da ga je iznenadio nivo igre Karlosa Alkaraza na travi. Odnosno, da je očekivao mnogo problema sa njim na šljaci i betonu, ali ne i na travi. 

- Ne iznenađuje me što se adaptirao na šljaci, ali na travi da. Bilo je dosta vetra, a on je došao igrajući taj stil još od Kvinsa, imao je taj momentum. Mislim da su ovakvi momenti pogodni za ljude koji igraju sa osnovne linije. Impresivno se adaptirao na travu, ali je dokazao da je najbolji igrač na svetu u ovom momentu. Zaslužio je da bude ovde gde jeste - jasan je srpski teniser koji je potom nastavio da hvali prvog tenisera sveta. 

Foto: EPA

 

- Ne iznenađuje me što se adaptirao na šljaci, ali na travi da. Bilo je dosta vetra, a on je došao igrajući taj stil još od Kvinsa, imao je taj momentum. Mislim da su ovakvi momenti pogodni za ljude koji igraju sa osnovne linije. Impresivno se adaptirao na travu, ali je dokazao da je najbolji igrač na svetu u ovom momentu. Zaslužio je da bude ovde gde jeste.

U taj-brejku drugog seta Novak Đoković je imao set-loptu. Tada ga je, kao uostalom i tokom čitavog finala, izdao bekhend. Upravo to je, po mišljenju najboljeg tenisera sveta, bio ključ poraza. 

- Bekhend me je izneverio. Igrao je bekhend prilično dug, ali nisam smeo da propustim neke prilike. Na 6:6 u taj-brejku sam promašio bekhend. Dalje je podigao igru, a u trećem nisam bio onaj pravi. Ponovo sam se podigao, osetio sam u četvrtom da je to moje vreme, a onda sam promašio volej... Bilo je jako vetrovito. Video sam ga da trči u drugu stranu, ali sam promašio. Posle toga sam pretrpeo brejk, imam neka kajanja, ali kažem, igrao je dobro i dobro se branio. Zaslužio je danas da pobedi, nema sumnje - dodao je srpski teniser. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma!
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana?
Live TV

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana?

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Ninoslav Cmolović, pomoćnik direktora policije, kao i pukovnik Miroslav Španović.

30.06.2024

18:55

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast? (VIDEO)
Live TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast? (VIDEO)

Ceo svet zagledan je u predstojeće izbore u Americi, a naročito na prvu debatu između Trampa i Bajdena. Oba kandidata su zadovoljna i obojica smatraju da su dotukli onog drugog. Šta nam je rekla ova debata? Na ovu temu u "Info danu" govorili su autor knjige "Efekat Tramp" Saša Adamović i ekonomista i stručnjak za investicije Vladimir Đukanović.

30.06.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Potisnuti sa leve obale Dnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!
MOSTOBRAN VAŽAN ZA KIJEV

Potisnuti sa leve obale Dnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!

Pritisak Oružanih snaga Rusije na harkovskom pravcu i u Donbasu doveo je do toga da su Oružane snage Ukrajine morale da napuste levu obalu Dnjepra kako bi zatvorile rupe na drugim sektorima fronta. Ipak, s vremena na vreme, oni šalju male grupe na ostrva blizu leve obale Dnjepra, pošto ovaj mostobran ima veliki značaj za ukrajinske vlasti. O tome je za list VZGLjAD pričao vojni ekspert Mihail Onufrienko.

30.06.2024

17:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija