• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.07.2023

11:23

Bolni udarci za Đokovića!

EPA

Novak Đoković

Bolni udarci za Đokovića!

Podeli vest

Karlos Alkaraz se prvog Vimbldona domogao pošto je pobedio Novaka Đokovića, kome je naneo još nekoliko bolnih udaraca.

Prvo i najbolnije - Novak nije uspeo da se domogne 24. grend slema i pobegne dodatno Rafaelu Nadalu (22). Takođe, Rodžer Federer je i dalje rekorder sa osam trofeja u Londonu, pošto je naš teniser ostao na sedam i četiri najvrednija trofeja u nizu. 

Foto: EPA

 

 

Nole nije izgubio na Vimbldonu od 2018. kada je započeo seriju i osvojio  četiri titule zaredom 2018, 2019, 2021. i 2022, dok se 2020.  nije igralo zbog korone, i u ta četiri trofeja stalo je 28 pobeda. Prekinuo je Alkaraz seriju srpskog šampiona od čak 34 uzastopne pobede na Vimbldonu. Takođe, Srbin nije znao za poraz na Vimbldonu još od 2016. godine i duela sa Semom Kverijem, ne računajući što je 2017. predao meč Tomašu Berdihu bez igre. Pored toga, Nole je bio neporažen na grend slemovima od Vimbldona prošle godine, pa je taj niz pobeda stao na 27. 

 

Vimbldon ovo čeka od 1982. godine!


Novak Đoković nije uspeo da pobedi Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona koji je do prvog trofeja u Londonu stigao posle preokreta (3:2).

Vimbldon od 1982. godine, 41 godinu, čeka da neko sruši tradiciju. Naime, od pomenute 1982. godine niko u finalu nije nadoknadio 0:2 ili 1:2. Poslednji je to uradio je Džimi Konors protiv Džona Mekinroa.  Nole je imao šansu, vratio se posle 1:2, izjednačio na 2:2, ali je Alkaraz dokazao zašto je prvavi naslednik "velike trojke".

 

Do meča sa Špancem, Đoković je 10 godina bio neporažen na Centralnom terenu, odnosno od 2013, kada je bolji od njega bio Endi Marej. Nažalost, okončan je niz od 45 pobeda na glavom terenu što nikome nikad nije uspelo, što će ostati zapisano u istoriji.

Foto: EPA Images

 

 

 

Bio je Đoković nepobediv i kad uzme prvi set, imao je čak 78 vezanih trijumfa kad prvi povede u setovima na Vimbldonu, ali je i tome došao kraj u finalu s Alkarazom. Prekinuo je Novakov rekordni niz dobijenih taj-brejkova, čak 15. Karlitos je prvi koji je dobio taj brejk protiv našeg tenisera od Enca Kuaka na Australijan openu. Istorijski niz prekinut je u drugom setu finala koji je pripao Alkarazu, a tako je Španac započeo šampionski preokret na londonskoj travi.

- Dobio sam neke epske bitke koje sam možda mogao da izgubim ranije u finalima. Naravno da sada boli, ali svaka čast Karlosu, odigrao je sjajno u bitnim momentima. Igrao je ofanzivan tenis, riternirao sam dobro, ali je on odigrao neke fantastične udarce. Svaka čast i njegovom timu, idemo dalje - rekao je Đoković posle poraza. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Brnabić danas u poseti Berlinu - U delegaciji i poslanik opozicije
Politika

Brnabić danas u poseti Berlinu - U delegaciji i poslanik opozicije

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić danas počinje dvodnevnu posetu Berlinu tokom koje će se sastati sa nemačkim poslanicima i predsednicom Bundestaga Berbelom Bas, a u zvaničnoj delegaciji Srbije prvi put je i jedan opozicioni poslanik - Vladimir Đorđević iz koalicije NADA.

03.07.2024

12:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija