• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.07.2023

17:11

Finale Novak - Alkaraz oborilo rekord po gledanosti u Britaniji!

EPA

Novak Đoković

Finale Novak - Alkaraz oborilo rekord po gledanosti u Britaniji!

Podeli vest

Novak Đoković (36) u nedelju nije uspeo da savlada Karlosa Alkaraza (20) u finalu Vimbldona i tako je, barem zasad, propustio šansu da dođe do 24. grend slem pehara.

Ipak, bio je učesnik jednog od najgledanijih sportskih događaja ikad, barem po proceni "Bi-Bi-Sija". Na kanalima ove televizije duel Srbina i Španca gledalo je ukupno 11.300.000 gledalaca, što je rekord kada je u pitanju ova medijska kuća.

Foto: Tanjug/AP

 

Finale je nadmašilo i ono između Novaka i Federera iz 2019. godine, koje je u trenutku najveće gledanosti ispratilo oko 9.600.000 ljudi. Ipak, meč Đokovića i Alkaraza nije nadmašio finale iz 2016. godine, kada je Endi Marej postao prvi Britanac nakon 77 godina koji je osvojio titulu.

Koliko je zapravo muški tenis i dalje u žiži javnosti govori i podatak da je prošlogodišnje finale Vimbldona između Noleta i Nika Kirjosa pratilo 7.500.000 ljudi, što je u ovom slučaju daleko manje od brojki koje su se pojavile ove godine.

Foto: EPA Images

 

 

To je samo još jedna potvrda da ćemo u godinama koje dolaze imati ogromno rivalstvo između Đokovića i Alkaraza, iako na turnirima nema penzionisanog Rodžera Federera i dugo povređenog Rafaela Nadala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija