• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.07.2023

08:22

Ovo morate da vidite! Jedan dan Novaka Đokovića, otkriveno šta doručkuje, koji smuti pije... (VIDEO)

EPAIMAGES

Novak Đoković

Ovo morate da vidite! Jedan dan Novaka Đokovića, otkriveno šta doručkuje, koji smuti pije... (VIDEO)

Podeli vest

Sigurno ste se nekada zapitali kako izgleda jedan dan Novaka Đokovića, najboljeg tenisera svih vremena. Ešli Nivs, bivši teniski trener, usudio se i proveo dan kao naš teniser.

Novak Đoković je u nedelju poražen u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza, a u karijeri je osvojio rekordne 23 grend slem titule.

Novak meditira

Srpski as dominira teniskim terenima već 10 godina, a kako izgleda jedan njegov dan otkrio nam je Ešli, koji danas radi kao influenser, pošto je dobio poziv od Novakovog sponzora "Asiksa". On je prošao kroz Novakovu dnevnu rutin, otkrio je šta radi kad ustane, šta doručkuje, kako trenira, meditira...

- Prvo što Novak radi kad ustane je meditacija, joga i disanje. Koristi takozvano "boks disanje", to koriste u američkoj mornarici. Smiruje pritisak i stres. Radili smo vežbu od pet minuta. Udah traje četiri sekunde, pa četiri sekunde zadržite dah, pa izdišete četiri sekunde i kada izdahnete opet zadržite dah četiri sekunde i to ponavljate. Teško je zadržati dah četiri sekunde kada izdahnete, ali posle nekoliko ponavljanja primetićete da ste smireniji - objasnio je Nivs fanovina. 

Hrana bez glutena i smuti

Posle vežbi srpski teniser doručkuje.

- Imali smo doručak, baš onakav kakav ima Novak. Znate da je vegan i da jede hranu bez glutena i mleka kako bi ostao zdraviji. Birali smo između granola, zobene kaše sa sojinim jogurtom ili sojinim mlekom, tu je i kikiriki, kao i razne bobice i menuka med. Sličan doručak i ja imam, doduše pijem kefir umesto sojinog jogurta i koristim kikiriki puter. 

 Nole pije smuti "zeleno božanstvo".

- Sve unutra je zeleno, spanać, kelj, menta, malo smrznutog spanaća, sok od jabuke... Tu je i sveže ceđeni sok sa đumbirom, jača imunitet.

Ešli je bio u sobi gde se nalaze sve Novakove patike koje koristi. Na Vimbldonu nosio verziju napravljenu specijalno za njega, na patikama se vidi i broj 23.

- Izašli smo napolje. Dočekala su nas dva najpoznatija britanska trenera i sa njima smo prošli rutinu kroz koju Novak prolazi. To je klasična rutina, rade se osnovne stvari, ali ih on stalno radi i to mu je bitno. Vratili smo se potom unutra i tamo su nas dočekali treneri i igrači, bili su tu Aleks Koreča, Tomas Johanson, Aleks de Minor, Belinda Benčić i doktor Brendan Stabs koji nam je pričao o mentalnom zdravlju.

Foto: EPA

 

 

Pojavio se Đoković, pa je Nivs naglasio fanovima da obavezno poslušaju sve što je Nole rekao, jer je naš teniser pričao kako ostaje okusiran i šta radi kada mu "misli pobegnu".

- Pitanje svih pitanja je kako ostati u sadašnjosti. Ljudi pričaju da treba zaboraviti prošlost, da ne mislite o budućnosti. Smatram da to u stvarnosti nije moguće. Naš mozak je "putnik", volim tako da ga zovem, jer voli da putuje u prošlost, sadašnjost, budućnost, šta bi se desilo u ovom ili onom slučaju. To je još intenzivnije na terenu, nemoguće je kontrolisati neke stvari. Kad vam neko kaže da ne razmišljate o određenoj stvari, baš o tome ćete da razmišljate. Najveća lekcija koju sam naučio o mentalnoj snazi je da ako izgubite fokus i ako niste prisutni u trenutku i ako stvari odu u pogrešnom smeru da to prihvatite, da se regrupišete i da se vratite. To koliko dugo vremena provedete u tom stanju je ustvari razlika između vas i ostalih. Zato je taj oporavak bitniji od toga da ostanete u trenutku, to je nemoguće. Razmišljate da li ćete pobediti ili slično, zato je važno koliko brzo se vratite. Zato je disanje nešto što mi je verovatno najvažnije - ispričao je Đoković, dok je Ešli Nivs  dodao da će probati neke stvari koje radi Novak Đokoviš, prvenstveno meditaciju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija