• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2023

06:12

Hrvat sve zabezeknuo izjavom: Novak je bio prosečan, nije najveći!

Reuters

Novak Đoković

Hrvat sve zabezeknuo izjavom: Novak je bio prosečan, nije najveći!

Podeli vest

Nekadašnji hrvatski teniser i trener Rodžera Federera Ivan Ljubičić žestoko je pogrešio, jer je u Novaku Đokoviću video prosečnog igrača.

Ivan Ljubičić nije verovao da će srpski as osvojiti 23 gren slem, koliko trenutno ima.  Od prosečnog do najboljeg tenisera ikada, ipak je Ljubičić opasno pogrešio u proceni. Nole je nedavno poražen u finalu Vimbldona, a ove sezone je već osvojio Australijan open i Rolan Garos.

- Kao junior, došao je na akademiju sa Rikardom Pjatijem, a tamo sam bio i ja. Trenirali smo zajedno mesecima. Video sam da je talentovan, bio je pokretan i vrlo okretan. Ali na tehničkom nivou, bio je prosečan. Njegov bekhend je bio dobar, njegov forhend je bio problematičan, njegov servis je i dalje imao veliki prostor za napredak... Nikad ne bih pomislio da u to vreme da će postati najuspešniji. To je veoma impresivno -  rekao je Ljubičić u intervjuu za švajcarske medije.

Foto: EPA

 

 

Otkrio je i šta ga najviše impresionira kod Novaka Đokovića.

- Njegova odlučnost, njegova motivacija, vatra u očima... Njegova tvrdoglavost da uvek želi više. Sada ga hrani negativna energija. Konstantno traži balans, svakodnevno. To možete da osetite, da vidite. U jednom trenutku želi da oseti ljubav ljudi i traži je, u drugom mu je potrebna mržnja i traži je. Uvek traži načine da se stimuliše.Ali, iskreno nikad ne bih pomislio da može da osvoji 23 grend slem titule. Nikad u životu.

Morao je da kaže ko je najveći teniser svih vremena. Nije mu bilo lako jer je Nole oborio skoro sve rekorde.

- Ne mogu da "pobedim" u ovoj temi. Možda ne mogu da budem ni objektivan. Ali za mene, najveći je onaj ko je imao najveći uticaj na svoj sport. Kada pričamo o najuspešnijem ikad, to će skoro sigurno biti Novak. Osvojio je najviše grend slem titula, bio je broj jedan najduže vremena. Svi statistički brojevi su na njegovoj strani. Ali postoji razlika između najvećeg i najuspešnijeg - filozofira i Ljubičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija