• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.07.2023

13:58 >> 13:35

Englezi: Novak više neće pobeđivati, ali biće zauvek GOAT

Reuters

Novak Đoković

Englezi: Novak više neće pobeđivati, ali biće zauvek GOAT

Podeli vest

Mogu britanski mediji da blate Novaka Đokovića do mile volje, mogu da utiču na mišljenje onog manjeg dela javnog mnjenja i publike koja uspeva da dođe na tribine Vimbldona, ali među "običnim svetom" na Ostrvu srpski as važi za najvećeg tenisera ikada.

To pokazuju rezulati ankete koju je sproveo portal Dejli ekspres, a ona je obuhvatila nekoliko pitanje u vezi sa najboljim srpskim sportistom svih vremena.

Englezi su isto vreme podsetili na izjavu Novakovog oca Srđana da će se drugi reket sveta povući možda već sledeće sezone ili za dve godine najviše. Spekulisali su i da li je Đokovićevo vreme svakako prošlo i da li je trijumf Karlosa Alkaraza na Vimbldonu simbolično označio kraj Noletove vladavine.

Na pitanje da li ljubitelji tenisa očekuju da se srpski as povuče do kraja sledeće godine njih 54 odsto je odgovorilo potvrdno, dok 46 odsto posetilaca poznatog portala smatra da će Novak igrati i posle 2024. Pitanje svih pitanja "ko je najveći teniser svih vremena" malo je preformulisano i glasi: Ko će biti GOAT onod trentuka kad Novak završi karijeru? Ponuđena su tri "rešenja", a glasači su ih rangirali sledećim redom: Novak Đoković 41 odosto, Rodžer Federer 34 odsto i Rafael Nadal 25 odsto. 
 

Foto: Reuters

 


Interesantno je, međutim, da čak 38 odsto anketiranih smatra da trenutno drugi reket sveta neće osvojiti više nijedan grend slem! Da se zaključiti da su u isto vreme sigurni da se ni Rafa Nadal, čak i ako se naredne sezone vrati takmičenjima, neće radovati trofejima sa najvećih turnira i neće dostići Novaka za kojim trenutno zaostaje. Podsetimo, Novak sad ima 23 grend slem titule, a Španac 22.

Ipak, oko 24 odsto čitalaca koji su učestvovali u anketi ubeđeni su da će Srbin osvojtii barem još dva od četiri najveća teniska turnira, 19 odsto njih veruje da će još samo jednom pobediti na grend slemu, a čak 11 odsto je sigurno da Đoković može i do tri titule. Najmanje je onih "ludih" optimista, pa tako četiri posto njih veruje da Novak može do "šest ili više grend slem titula", tri posto smatra da će osvojiti još tačno četiri pehara, a svega jedan posto da će ih biti tačno pet!
 

Foto: AP/Photo

 


Britanci bi, iako nam se na prvu loptu čini da baš i nisu ljubitelji Novaka Đokovića, voleli da naš šampion upravo na Vimbldonu kaže "zbogom" tenisu. Čak 41 odsto ispitanika smatra da bi bilo najlepše da se Srbin u Londonu oprosti od aktivnog igranja, dok ih 25 odsto veruje da bi idealan kraj bio na Ju-Es openu, poslednjem grend slemu u sezoni. Oko 17 odsto ispitanika glasalo je da bi Đoković trebalo da zaokruži godinu i da mu na završnom mastersu bude poslednji meč u karijeri, dok 11 odsto zamišlja da se to dogodi na Dejvis kupu. Preostalih šest odsto glasalo je za Lejver kup, budući da se na tom revijalnom turniru oprostio Rodžer Federer. Interesantno je da u ponuđenim odgovorima uopšte nije bilo Australijan opena. Tačno je da je reč o prvom turniru u sezoni, ali to je ujedno Novakov "domaći teren", odnosno grend slem koji je naš as osvajao deset puta!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija