• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.08.2023

23:15

Zverev nova recka! Novak u finalu "hiljadarke" sa Alkarazom, a jedan navijač će zapamtiti Srbina! (VIDEO+FOTO)

profimedia

Novak Đoković

Zverev nova recka! Novak u finalu "hiljadarke" sa Alkarazom, a jedan navijač će zapamtiti Srbina! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Novak Đoković pobedio je Aleksandra Zvereva u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju 2:0 (7:6, 7:5) i u borbi za trofej u nedelju (22.30) će se sastati sa prvim teniserom sveta Karlosom Alkarazom.

Samo u prvom setu Nemac je namučio Noleta, a kad ga je Đoković slomio u drugom setu je sve bilo mnogo lakše.

Malo je popustio naš as pri rezultatu 5:4 kada je servirao za trijumf, ali sve je nadoknadio u nastavku i plasirao se u veliko finale.

Ovo je bio 12. okršaj Zvereva i Đokovića i osma pobeda srpskog asa.  

Zanimljiv trenutak dogodio se u drugom setu pri rezultatu 4:3 za Noleta kada je posle jednog osvojenog poena srpski teniser odreagovao u pravcu jedanog navijača koji se nešto ranije radovao lošem servisu našeg asa.

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - ALEKSANDAR ZVEREV 2:0 (7:6/5/, 7:5)

 

 

 

TOK MEČA:

 

 

DRUGI SET

7:5 - Kao da je vatromet iz obližnjeg parka zasmetao Novaku, dupla servis greška 0:15. Odmah se Đoković ispravlja - izjednačenje. Kakav kiks Zvereva na mreži 30:15. Stiže Novak do dve set meč lopte i pobeđuje! Kraaaaaj, Nole je u finalu!!!! 

6:5 - Vratio se Zverev u meč ima 30:15. Jedan reli, bekend dijagonalom u sam ugao terena dobija Nole! Ma tako jeeeeeee! Idemo 30:30. Evo brejk lopte na drugoj strani. Za Novaka. Forhendom je gađao Nole u telo Nemca, lopta ide u aut. Breeeeeeejk!!!!! Novak će ponovo servirati za finale!

5:5 - Ima Nemac brejk loptu bi šansu da ostane u meču. Sada je 30:40. I stiže Zverev do brejka.

5:4 - Miran gem za Zvereva i posle pauze Đoković će servirati za pobedu.

5:3 - Prolazi Zverev 0:15. Vrhunski forhendi, genijalno pogađa Nole za izjednačenje. Novi poen 30:15. Sporiji servis, spustio malo bekhend Đoković i greši nemački teniser 40:15. Idealan prvi servis i Noletu fali još jedan gem za finale.

Zanimljiva je bila Novakova reakcija usmerena na navijača koji se nešto ranije radovao lošem servisu našeg asa. Pogledajte...

 

 

4:3 - Devetim asom Nemac za minut i po stiže do tri gem lopte. Zverev brzo osvaja gem.

4:2 - Prvi poen za Noleta na njegov servis, pa izjednačenje. Novi poen za Đokovića 30:15. Lopta ponovo završava na mreži posle udarca Zvereva 40:15. Dijagonala kao "šećer". Novak drži brejk sa starta drugog seta.

3:2 - Stiže Saša do 15:0, ali malo je falilo da Novak prođe. Vođstvo je duplirano 30:0. Ipak, greši i protivnik posle riterna blizu osnovne linije Đokovića. Bio je Nole na pravom mestu, blizu lopte, ali 40:15. Osmi as za Nemca. Gem.

 

 

3:1 - Novak stiže do prednosti, pa pravi drugu duplu servis grešku 15:15. Nova prednost, pa treći as za 40:15. Odličan servis, prosto je nateran Zverev na grešku. Novi gem za Srbina.

Foto: profimedia

 

 

2:1 - Saša Zverev šestim asom stiže do 30:15. Još jedanput je precizan rival za 40:15. Treća dupla servis greška 40:30. Ipak prvi gem u drugom setu za nemačkog asa.

2:0 - Munjevito stiže srpski as do 30:0! Tri gem lopte ima Nole. Sada jednu manje. Kasni Nemac i Đoković potvrđuje brejk.

1:0 - Posle gubitka prvog seta na servisu je Zverev. Novak stiže do 15:30, a onda Nole defanzivu pretvara u odličan napad i poentira. Dve brejk lopte na startu drugog seta. Peti as Nemca 30:40. Lomi otpor rivala Đoković, odmah brejk! 

 

 

PRVI SET

Taj-brejk

7:6 (5)Preciznim servisom Novak stiže do 1:0. Aut 1:1. Odličan defanzivni bekhend Đokovića 2:1. Mini-brejk. Dobar servis 3:1. Ma to, bre! Počistio liniju forhendom 4:1. Novi brutalan servis, pa smeč Zvereva 4:2. Odličan hitac rivala 4:3. Odličan servis 5:3. Tri set lopte, greši Saša 6:3. Idemo, Noleeeee sad je tvoj. As iz rukava protivnika 6:4, pa aut 6:5. Toooo, breee! Za 72 minuta Nole je osvojio prvi set

6:6 - Odlično se pozicionirao Saša i posle jakog servisa stigao do prednosti, a onda i udvostručio vođstvo 30:0. kakva paralela Đokovića 30:15. Greši Zverev. Ponovo je pritisak na njemu 30:30. Moćan servis "vadi" Nemca, Nole šalje loptu u aut 40:30. Gledaćemo taj-brejk!

 

 

6:5 - Ekspresno Novak stiže do 30:0, a onda je ubrzao Novak, sevnula je lopta 40:0. Sa nulom stiže Đoković do gema.

5:5 - Zverev servira da ostane u setu. Odličan servis 15:0. Bez problema rival ide do 30:0. Tri gem lopte ima protivnik, ali i greši. Mreža! Novak smanjuje 40:15. Nova greška nemačkog asa, odličan ritern na drugi servis ušlo se u razmenu i prvi je pogrešio nemački teniser 40:30. Duža razmena, sve bolje gađa Đoković, od 40:0 do izjednačenja. Šteta, probao je Nole lob, ali nije bio precizan. Prednost za momka sa druge strane mreže. Kakav ritern Novaka za izjednačenje. Evo set lopte, pod noge je dobio loptu Zverev i morao da se brani. Pritisak je na Saši, ali vraća se u set moćnim servisom. Tako je bre! Prolazi Nole! Druga set lopta! Novi as, treći i novo izjednačenje. Treća set lopta i druga dupla servis greška. Đus! Prednost za Zvereva. Zakucava loptu po sredini. Izjednačenje u gemovima.

Foto: profimedia

 

5:4 - Loša reakcija Novaka 0:15.Servis volej iz drugog servisa. Bravo, Nole 15:15. Novi poen iz servisa 30:15. Odlično zatvorio prostor Zverev i zahvaljujući dugim rukama uhvatio volej 30:30. Odličan servis 40:30. Pogađa mrežu Nemac. Novo vođstvo Noleta u gemovima.

4:4 - Servira nemački teniser vodi Novak. Greši Nole, posle forhenda rivala na servis liniju 15:15. Preokret protivnika smečom 30:15. Sad ima i dve gem lopte posle asa. Spetljao se Zverev, Novaku nije jasno, vetar je zasmetao Nemcu ali nije mogao bolje da riternira 40:30. Novi snažan udarac Zvereva i gem.

4:3 - Sjajan servis, pa snažna dijagonala 15:0. Savršeno je pogodio Zverev, Novak je samo ramom reketa zahvatio loptu. Izjednačenje. Aut. Nole ima 30:15. Kakav poen! Odličan drop šot, rival se nekako snašao, a onda Nole brz kao puma poentira - 40:15. Gem za Noleta.

 

 

3:3 - Odličan ritern 0:15. Odgovara bekhendom Zverev. Izjednačenje. Prvi as Nemca 30:15. Već je 40:15. Zakucava Saša loptu i još jedan odličan gem za njega

 

 

3:2 - Prva dupla servis greška za Đokovića. Prvi servis, lopta je išla kao đule 15:15. Greši protivnik,. oštar udarac završio je u autu. Odličan servis, a posle njega i poen 40:15. Atipična greška Noleta, promašio je zicer 40:30. Aut! Igraće se još ovaj gem. Deset neiznuđenih grešaka forhendom. Opet đus. Prednost za srpskog asa. Aut. Izjednačenje. Nova prednost za Noleta. Odličan servis. Gem za Đokovića.

2:2 - Ponovo Zverev na svoj servios vrzo dolazi do 30:0. Probao je Novak da spusti loptu i oteža volej Zverevu, ali mreža. Odličan servis i gem za Nemca bez izgubljenog poena.

2:1 - Srpski teniser servira i odmah stiže do prednosti. Sledi greška za 15:15. Forhend, pa jako težak smeč sa linije 30:15. Odličan servis koji je probio bekhend Zvereva 40:15. Servis volej - lopta je ostala na mreži, posle riterna rivala 40:30. Novi đus. Odličan servis, pa aut. Još jedan super servis, drugi gem za Srbina.

1:1 - Odlični servisi Zvereva za 30:0. Dupla servis greška nemačkog tenisera 30:15. Greška Novaka, 40:15. Gem za protivnika.

1:0 - Novak je prvi na servisu. Posle malo duže razmene na startu, odlična dijagonala Zvereva i loša procena srpskog tenisera 0:15. Dobar forhend Novaka, ali naredna lopta kao da ga je iznenadila 0:30. Rival preti brejkom već na startu 0:40. Uzvraća Noole odličnim prvim servisom 15:40. Dobar udarac, nemački teniser šalje loptu u aut 30:40. Novi sjajan servis Novaka za đus. Četvrti poen u nizu. Prednost. Šteta, ipak aut posle odličnog servisa. Brutalan servis. Nova prednost za Đokovića. Prvi gem osvaja srpski teniser.

 

UŽIVO:

 

 

01.54 - Evo ih! Prvi je na teren izašao Zverev, a posle njega Novak Đoković

01.34 - Karlos Alkaraz je posle preokreta savladao Huberta Hurkača u polufinalu 2:1 (2:6, 7:6, 6:3) i igraće u finalu Mastersa u Sinsinatiju protiv pobednika duela koji Đoković - Zverev koji će uskoro početi.

01.20 - Dok čeka da Alkaraz i Hurkač završe meč Novak sa svojim "stafom" igra karte. 

Foto: Printscreen

 

01.01 - Na Novakov meč sa Zverevim će se još sačekati jer se u ovim trenucima igra drugi polufinalni meč ovog Mastersa. Španac Alkaraz je upravo izjednačio u setovima protiv Huberta Hurkača iz Poljske, tako da preostaje da odigraju set odluke.

00.49 - Da sve u Sinsinatiju ne protekne u najboljem redu pobrinuo se organizator turnira sa velikim gafom. 

Naime, Novak je predstavljen kao Nemac, a ne kao Srbin, a sve potvrđuje i najava meča.

00.21 - Nole je rešio malo da se opusti u košarkaškoj sali pre polufinalnog meča koji igra sa Aleksandrom Zverevim, latio se lopte i oprobao se sa velikim prijateljem i rivalom Andrejom Rubljovim. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

23.44 - U međuvremenu plasmanom u polufinale Mastersa u Sinsinatiju Novak je i zvanično obezbedio plasman na Završni Masters koji se održava u Torinu.

Novak Đoković je nastavio da obara rekorde i piše istoriju "belog sporta". Srpski teniser se 16. put plasirao na završni turnir i po tom parametru deli treće mesto sa Džimijem Konorsom.

23.15 - Dobrodošli na blog uživo meča Novak Đoković - Aleksandar Zverev na portalu Informer.rs.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15