• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2023

20:00

Mali, zelen si! Novak u finalu Ju Es Opena! Amer ga preznojio samo u trećem setu! (VIDEO)

Tanjug/AP

Novak Đoković

Mali, zelen si! Novak u finalu Ju Es Opena! Amer ga preznojio samo u trećem setu! (VIDEO)

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Amerikanca Bena Šeltona 6:3, 6:2, 7:6 i plasirao se u finale Ju Es Opena.

Đoković će u finalu u nedelju igrati sa pobednikom meča Alkaraz - Medvedev.

 

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - BEN ŠELTON 3:0 (6:3, 6:2, 7:6)

 

 

TOK MEČA

TAJ-BREJK

Novak je već u prvom poenu napravio mini-brejk, a zaim iskoristio oba servis poena 3:0. Đoković pravi početničku grešku na jednu laku loptu, pa Šelton osvaja prvi poen u taj-brejku 3:1.

Uzvraća Šelton, Novak vodi sa 4:1 i ima dva mini-brejka prednosti.

TREĆI SET

6:6 - Novi brejk. Novak nije iskoristio meč loptu, gledaćemo taj-brejk.

6:5 - To je tooo! Idemoooo! Novak ide do novog brejka, serviraće za meč. 

5:5 - Đoković je nekako zaustavio nalet rivala. Spasao je set loptu iako ga nije služio prvi servis većim delom gema.

4:5 - Treći gem zaredom osvaja Šelton. Novak je došao u situaciju da servira za opstanak u trećem setu.

 

 

4:4 - Šelton pravi prvi brejk u meču. Amerikanac je stigao do druge brejk šanse u ovom meču, prve posle prvog seta, i uspeo da je iskoristi.

4:3 - Novak je bio na 30:30 posle još jednog vinera, međutim, Šelton ipak stiže do gema.

4:2 - Jezdi Đoković ka novom gemu. Sada je 30:0, nema rešenja Ben za njega. Tri gem lopte, a onda i rutinsko osvajanje istog.

3:2 - Poveo je Amerikanac 40:15, a onda je Novak sa dva poena izborio đus. Brejk lopta, pa čudesan servis Šeltona. Na kraju, ipak osvaja rival gem, ali bilo je gusto.

Foto: AP PHOTO

 

 

3:1 - Stiže Novak do prednosti. U narednom poenu je šetao rivala, koji se na kraju ipak dobro snašao na mreži 15:15. Napao je Ben Noletov servis i poentirao. Kakav urlik! Međutim, greši već u sledećem poenu. Izjednačenje. Još jedanput taktički bez greške. Super poen za Novaka 40:30. Ritern nije završio u autu, a onda je Đoković pogrešio. Đus. Odličan servis. Aut! Konačnoooo! Gem za Noleta!

2:1 - Šelton lagano osvaja prvi gem u trećem setu. Proleteo je kroz njega.

2:0 - Servira Nole. Ekspresno je stigao do dve gem lopte i lagano potvrdio brejk. Predao se Amerikanac.

 

 

1:0 - Šelton svojim servisom otvara i treći set. Brzo stiže do dve gem lopte... Novak "krati" jednu, pa i drugu. Đus! Breeeejk! Igra mačke i miša, pa to, breeee! 

DRUGI SET

6:2 - Srpski as servira za set. Neće se prošetati u ovom gemu 30:30. As Đokovića i set lopta! Novak Đoković vodi 2:0 u setovima protiv Bena Šeltona.

5:2 - Poveo je Šelton, Đoković izjednačio. Amerikanac je zasekao loptu, ali Novak je stigao, prebacio preko mreže i osvojio poen. Ma, sjajno! Štetaa, ipak đus. Prednost za protivnika. Tooo, dupla servis greška. Strašan napad posle drugog servisa za Bena. Aut! Đus. Šansa za brejk, pa servis viner. Novi đus. Ima li kraja ovom gemu... Odličan ritern Novaka, pod noge rivalu. Brejk lopta, pa breeejk, Nole uspešniji na mreži. Idemoooo!

 

 

4:2 - Nole i dalje koristi prvi servis i brzo završava poene 15:0. Strašna paralela, prednost je duplirana. Sjajno Đoković koristi svaki deo terena 40:15. Stiže rival do novog poena. Ipak Novak stiže do novog gema i potvrđuje brejk.

3:2 - Ponovo Novak preti. Brzo stiže do 0:30, ali još jedan razoran servis Amerikanca. Ipak evo dve brejk lopte za Noleta. Rizikovao je Šelton i počistio liniju 30:40. Dupla servis greška, išao je Ben na sve ili ništa i pogrešio. Brejk!

 

 

2:2 - Malo duži poen Novak ipak rešava u svoju korist. Kakav poen, igra nerava na mreži i fantastičan poen  Šeltona. Publika uživa 30:30. sada nije imao gud američki teniser 40:30. Odličan servis, aut je. Idemo dalje...

1:2 - Već je 30:0 za momka sa druge strane mreže. Ima i tri gem lopte. Koristi prvu. 

Foto: AP PHOTO

 

1:1 - Nole servira, Ben stiže do prednosti. Odlični potezi dvojice tenisera, kako je samo Nole stigao jednu loptu, bio je brz kao metak, vratio mu je Amerikanac, jedanput, drugi put, a onda smeč i poen za Đokovića. Odmah je usledio još jedan i kraj gema.

0:1 - Šelton prvi servira u drugom setu. Novak pritiska, stiže do brejk lopte. Dva bomba servisa za prednost domaćeg tenisera. Osmim vinerom, rival stiže do vođstva.

 

 

PRVI SET

6:3 - Đoković servira za set. Ima prednost 15:0. Jedna duža razmena, pa jaooooo, koliko je samo falilo za viner! Aut! Odličan prvi servis 30:15. Noleeeeee, šta bi ovo?! Đoković šalje zicer u mrežu. Usledio je novi mali aut i brejk šansa za rivala. Sad američki teniser pogađa mrežu. Dobro je. Đus. Dva poena za Noleta i dok dlanom o dlan, eto prvog seta.

5:3 - Potpuna dominacija Novaka. Ima rešenje za svaku situaciju trenutno. Već ima tri set lopte! Jednu, pa drugu je skinuo protivnik... Ufff, i treću. Đus. Prednost za Noleta. Izjednačenje, pa prednost za Bena. Moćan servis i izvukao se Amer. 

Foto: AP PHOTO

 

5:2 - Za dva minuta je Đoković potvrdio brejk. Amerikanac je već na konopcima, a igra se tek nešto više od dvadesetak minuta.

4:2 - Novak preti brejkom. Greši Šelton dva puta za 0:30. Uh, kakva šteta, mali aut. Greši ponovo Ben, Novak ima dve brejk lopte i evo ga. Brejk!

3:2 - Ponovo Đoković na brzaka dolazi do gema. 

2:2 - Rival dolazi do prednosti, Novak izjednačuje, pa sa dva odlična servisa Amerikanac stiže do 40:15. Aut! Greši Ben. I jedan i drugi sigurni na servisima na početku meča.

Foto: AP PHOTO

 

2:1 - Servira Novak i odgovara sa tri brza poena. Ekspresno završen gem za novo vođstvo Đokovića.

1:1 - Brutalan servis, 202 na sat, pa još jedan 219! Brzo Šelton stiže do tri gem lopte. Nova bomba iz reketa i izjednačenje.

1:0 - Novak je prvi na servisu i prvi dolazi do prednosti. Forhend Šeltona za izjednačenje. Amerikanac izlazi na mrežu i jako smečuje, napad se isplatio 15:30. Izjednačenje. Savršen udarac Đokovića za 40:30. Odličan servis Noleta za prvo vođstvo u gemovima.

 

 

UŽIVO: 

 

21.07 - Novak Đoković i Ben Šelton su na terenu. Sledi zagrevanje, pa veliki okršaj. 

 

 

20.59 - Meč će kasniti petnaestak minuta.

20.40 - Šelton je bio bolji od Pedra Kaćina, Dominika Tima, Aslana Karaceva, Tomija Pola i Fransesa Tijafoa.

20.31 - Đoković je do polufinala Otvorenog prvenstva savladao Aleksandera Milera, Bernabea Zapatu Miraljesa, Lasla Đerea, Bornu Goja i Tejlora Frica. Đoković je izgubio samo dva seta u dosadašnjem delu turnira u Njujorku i to od Đerea. 

 

 

20.21 - Uoči polufinala, srpski as je izašao na zagrevanje sa svojim stručnim štabom. Ipak, usled velike vrućine u Njujorku, Đokovićevom treneru Goranu Ivaniševiću je pozlilo.  

20.12 - Srpskom i američkom teniseru ovo će biti prvi međusobni meč.

20.00 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo meča Novak Đoković - Ben Šelton na portalu Informer.rs.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija