• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2023

08:20

Nole nema trunku sujete! Ovo je uzeo od Federera i postao GOAT!

Tanjug

Novak Đoković

Nole nema trunku sujete! Ovo je uzeo od Federera i postao GOAT!

Podeli vest

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, nikada nije imao problem da pohvali rivale, javno im čestita i uvek svima prizna veličinu, a sada je otkrio šta ga je najviše inspirisalo kod legendarnog Rodžera Federera.

Na veliku žalost mnogih ljubitelja tenisa širom sveta Rodžera Federera više nema na ATP turu, ali njegov uticaj na "beli sport" i dalje traje.

Uticao je proslavljeni Švajcarac na mnoge tenisere, pa i na najboljeg na planeti. Sada je srpski as Novak Đoković otkrio šta je to što je naučio od velikog rivala. Fenomenalni Federer je trajao do četrdesete godine, a Nole je istakao da je upravo od njega naučio kako da se najbolje organizuje i sezonu postavi tako da u najbitnijim momentima ostvaruje najbolje rezultate. 

Foto: Tanjug

 

 

- To je najvažnija stvar koju sam naučio od Rodžera Federera. Kako da najbolje organizujem moj raspored oko grend slemova. On je jedan od prvih koji je organizaciju i pripremu odveo na viši novou. To me je inspirisalo i hvataos am beleške sa mojim timom. Tu inspiraciju koju sam dobio kada je njegov raspored u pitanju sam iskoristio i gledao kako on radi te stvari - priznao je Novak Đoković. 

Ova sezona je sjajan pokazatelj da je Srbin u pravu. Prvi reket sveta ima 36 godina i u 2023. godini osvojio je tri od četiri grend slema, a na četvrtom je izgubio u finalu, pa iako ima velike pauze od po mesec ili dva dana uspeva da bude prvi na svetu. 

Koliko je Novak veliki govori njegovo ponošanje do današnjeg dana, posebno kada je bilo očigledno da Rodžer Federe nije mogao očima da ga gleda, pošto je brzo shvatio da će baš on da ga skine sa trona i da mu ukrade sve rekorde. S druge strane, naš as sipa komplimente na račun mlađe generacije, posebno Karlosa Alkaraza koga je pobedio u Sinsinatiju, ali od koga je izgubio na Vimldonu, u borbi za osmi trofej i 24. grend slem.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Novak je pre svega veliki sportsmen, uvek je čestitao i Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru na velikim dostignućima, a to često uradi i kada je mladi Španac u pitanju. Ne libi se da javno iskaže poštovanje i teniserkama i slabije rangiranim kolegama, tako da bi i Nadal i Rodžer mogli malo da se ugledaju na Srbina koji im je očigledno očitao lekciju u svemu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija