• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.11.2023

16:03

Kraj: Novak je u finalu Pariza!

EPA Images

Novak Đoković

Kraj: Novak je u finalu Pariza!

Podeli vest

Najbolji svetski teniser u polufinalu igra protiv dobro poznatog rivala.

Spreman je Novak Đoković (36) da se preko Andreja Rubljova (26) domogne još jednog velikog finala. Naš as će se po šesti put u karijeri sastati sa ruskim igračem, a dosad ima pozitivan skor (4:1 u pobedama). 

Nole je na putu do polufinala mastersa u Parizu savladao Ečeverija, Grikspora i Runea, dok je trenutno peti igrač na ATP listi bio bolji od Nišioke, Van de Zandšulpa i De Minora.

Podsetimo, Srbin je šest puta osvajao titulu u Bersiju, a ukupno ima 39 masters trofeja.

Đoković - Rubljov  2:1 (5:7, 7:6, 7:5)

 

UŽIVO:

Treći set: 

7:5 - KRAJ! Novak će se u nedelju boriti za titulu u Parizu...

6:5 - Furiozno! Novak uspeva da dođe do novog gema, sada će Rubljov ponovo servirati za ostanak u meču! Drama u Bersiju doseže vrhunac...

5:5 - Mogao je Novak sve da reši, ali je Rubljov ponovo "preživeo". Imao je srpski teniser 30:0, no, Rus preokreće i ponovo će se igrati "na razliku". 

5:4 - Ma bravo! Novak Đoković je pre samo sat vremena bio na pragu eliminacije, a sada će imati šansu da na servis Andreja Rubljova izbori plasman u finale! 

4:4 - Uzvraća Andrej Rubljov istom merom! Fantastičan tenis gleda publika u Bersiju... Nastavlja se borba za plasman u finale, a na servisu je Đoković. 

4:3 - Još jedan rutinski servis gem Novaka Đokovića, Rubljov nema nikakvu šansu da ugrozi srpskog tenisera i sve je izglednije da ćemo i u trećem setu gledati taj-brejk. 

3:3 - Razmena gemova sredinom trećeg seta! Novak je bio siugran na svom servisu, a Rubljov na svom. 

2:2 - Šteta, šteta, šteta... Ponovo je Đoković imao vezane brejk-lopte, ovoga puta dve, ali je Rubljov još jednom uspeo da se iskobelja. 

Foto: Reuters

 

2:1 - Sigurna igra Đokovića, četiri laka poena za novi osvojen gem, Rus je sada u podređenom položaju! 

1:1 - Pomaže mrežica Andreju Rubljovu, srpski teniser je zapretio, ali je "fortuna" ovoga puta bila na strani ruskog tenisera. Nastavlja se borba u Bersiju! 

1:0 - Furiozan start Đokovića u trećem setu, deluje da je Novak pronašao recept! 

Nešto duža pauza između setova, tražio je Novak medicinsku pomoć zbog problema sa leđima, sada je sve spremno za nastavak meča. 

Drugi set: 

7:6 - BRAVO! As servis Đokovića za kraj drugog seta, treći će rešiti pitanje pobednika! 

6:6 (6:3) - Spektakularan poen Đokovića! Iz nemoguće pozicije srpski as vraća lopticu u teren i to kakvu. Rubljov je uspeo samo pogledom da je isprati, a Novak sada ima tri set-lopte. 

6:6 (5:2) - Još jedan sjajan servis srpskog tenisera koji potvrđuje mini-brejk i ima tri poena prednosti, ali sada servira Andrej Rubljov. 

Foto: Reuters

 

6:6 (4:2) - Bravooooo! Pravi Novak mini-brejk, nije iskoristio prvu šansu, ali zato ga je počastio Rubljov i poslao loptu u mrežicu.

6:6 (2:1) - As Rubljova na startu taj-brejka, deluje da Novak ima problema sa leđima, ali ga to ne sprečava da uzvrati istom merom...

6:6 - Igraće se taj-brejk! Novak je još jednom bio siguran na servisu!

5:6 - Nekoliko sprornih sudijskih odluka pogurale su Rubljova i razbile ritam Novaka, koristi to Rus i dolazi do novog vođstva, a još jednom će za ostanak na turniru servirati srpski teniser. 

5:5 - Ponovo Rubljov dolazi do prvog poena u gemu na Đokovićev servis, ali srpski teniser potom vezuje četiri i ponovo je nerešeno. 

4:5 - Sada će Đoković servirati za ostanak na meču, odoleo je Rubljov pritisku. 

4:4 - Novo izjednačenje, sada je Đoković daleko sigurniji na svom servisu, Rubljov pokazuje i prve znake nervoze nakon dve greške iz forhenda. 

3:4 - Mnogo sreće za Rubljova u važnim momentima sedmog gema, ponovo je Đoković zapretio, došao na poen od brejka, ali je Rus potom dva puta "počisto" liniju... Igra Rus u transu, deluje da mu je ovo najbolji meč u sezoni! 

3:3 - Bilo je bitno da Novak nakon propuštenih šansi u prethodnom gemu osvoji siguran gem na svoj servis i to je uspeo. Bez velikih problema Đoković dolazi do izjednačenja. 

Foto: EPA Images

 

2:3 - Šteta... Imao je Novak Đoković tri vezane brejk-lopte, bila je to izuzetna šansa da se i psihološki vrati u meč, ali se Rubljov vratio i sa pet osvojenih poena došao do novog vođstva!

2:2 - Ovo je bilo potrebno Novaku! Napokon srpski teniser dolazi do gema bez većih problema i u kratkom roku iako je Rubljov ponovo uspeo da mu "ukrade" dva poena.

1:2 - Novi siguran gem Andreja Rubljova, Rus šalje projektile koji ni najbolji reterner sveta Novak Đoković ne uspeva da vrati. Mora srpski as da pronađe što pre rešenje za razigranog rivala...

1:1 - Muči se Novak, sada je potpuno jasno... Rubljov je imao brejk loptu na startu drugog seta, ali je srpski teniser jedva uspeo da se odbrani. 

0:1 - Nastavlja Rubljov sa sigurnom igrom u Bersiju, ponovo Novak Đoković nije imao šansu da napadne brejk, servis ruskog tenisera radi kao sat. 

Prvi set:

5:7 - Brejk Rubljova za kraj prvog seta, Rus je napao slab servis srpskog tenisera, poslao loptu na osnovnu liniju na šta Đoković nije imao odgovor. 

5:6 - Služi servis Andreja Rubljov, nova dva asa i Đoković još jednom mora da servira za ostanak u prvom setu. Deluje Rus sigurnije i odmornije u dosadašnjem delu meča. 

Foto: EPAImages

 

5:5 - Kao da Rubljov mora da "zapreti" da bi se Novak razigrao... Ponovo je Rus imao osetnu prednost na servisu srpskog tenisera, poveo sa 0:30, ali je Đoković vezao nekoliko sjajnih poena i poravnao rezultat u prvom setu. Nastavlja se rovovska borba!

4:5 - Nije Novak imao nikakvu šansu da napadne brejk, Rubljov je servirao na vrhunskom nivou i  sa dva asa došao na korak od osvajanja prvog seta, sada je na potezu ponovo Đoković. 

4:4 - MA BRAVOOOO! Delovalo je da je prvi set izgubljen nakon što je Andrej Rubljov došao do tri vezane brejk-lopte, ali je protom proradila srpska mašina. Đokoivć sa četiri vezana vinera dolazi do preokrena i ponovo poravnava rezultat. 

3:4 - Nikako Đoković ne uspeva da pročita igru ruskog tenisera, sada je tražio pomoć od svog stručnog štaba i dobio je, ali je Rubljov ekspresno promenio taktiku i snažnim bekhendom došao do novog vođstva. 

3:3 - Uspeva da se izvuče Đoković iz teške situacije, zapretio je sada Andrej Rubljov, pokušao da napravi brejk, ali je zahvaljujući dobrim servisima srpski teniser poravnao rezultat. 

2:3 - Sada dva furiozna gema, prvo je Novak bio siguran na servisu, a potom istom merom uzvraća i ruski teniser. 

1:2 - Tek što je počeo meč, a Novak Đoković pokazuje znake umora... Andrej Rubljov lako dolazi do preokreta i osvaja prvi gem na svoj servis. 

Foto: EPA Images

 

1:1 - Spektakl već u drugom gemu... Imao je Đoković četiri gem-lopte, ali je Andrej Rubljov uspeo da se odbrani i ekspresno vrati brejk. Čak 11 minuta trajao j servis gem srpskog tenisera i deluje da su oba tenisera već iscrpljena!  

1:0 - Da publiku u Bersiju očekuje spektakl potvrdio je prvi gem. Odmah je Đoković zapretio Rubljovu i stigao do brejka nakon što je Rus loptu pri rezultatu 40:40 poslao u aut. Usledio je loš prvi servis, a potom i sjajan forhend u telo rivala i srpski as stiče veliku prednost odmah na startu. 

Andrej Rubljov dobio je "lutriju" na startu meča i izabrao da u prvom gemu servira, dakle, Novak neće imati prednost kakvu voli. 

17.06 Dosadašnji deo mastersa u Parizu bio je itekako zanimljiv i uzbudljiv za Novaka. Imao je stomačnih problema, uspevao da se iščupa uz pomoć doktora i lekara, pravio preokrete, svađao se sa publikom i sudijama...

16.30 Đoković i Rubljov su se prvi put sastali 2021. na Završnom mastersu, kada je Srbin slavio sa 6:3, 6:2. Na "Serbia openu" 2022. Rus je uzvratio, a potom je Nole pobedio tri puta zaredom - 2022. Završni masters, 2023. Australijan open i Vimbldon.

16.15 Novak je stigao do ukupno 76. polufinala u karijeri, kada je reč o turnirima iz ATP serije 1.000. U francuskoj prestonici pokušaće da dođe do jubilarnog 40. masters trofeja.

 

 

16.00 Dobrodošli na naš blog posvećen duelu Novaka Đokovića i Andreja Rubljova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!
Društvo

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da se početkom avgusta očekuje otvaranje novog kineskog tržnog centra "Evroazija" na Novom Beogradu. On je naglasio da je ovaj objekat građen apsolutno po svim standardima bezbednost, što je posebno važno ako znamo šta se dešavalo nekoliko puta u kineskim radnjama, jer su oni koristili objekte koji su stari i koji nisu ni bili namenjeni za takvu vrstu prodaje. "Sada imamo ono što zaista je važno, da budu svi bezbedni i kupci i prodavci, ali i da kupci imaju komfor kupovine. Naravno tu će biti i restorana i sve ono što imaju tržni centri", rekao je Vesić.

26.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija