• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2023

12:37

Novaku popustile "kočnice" zbog ovog čoveka! Posle 3 godine izašao iz senke!

Starsportphoto

Novak Đoković

Novaku popustile "kočnice" zbog ovog čoveka! Posle 3 godine izašao iz senke!

Podeli vest

Novak Đoković grize na terenu kao prvog dana, ali je dolaskom u tim poslovnog savetnika Marka Madena, u poslednjih nekoliko meseci promenio ponašanje van terena, nastup u medijima, izjave su mu postale "oštrije" čak i kada se radi o najvećim rivilima poput Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Pojedini svetski mediji pišu da je Mark Maden već tri godine deo tima Novaka Đokovića, ali ga uz prvog tenisera sveta viđamo tek poslednjih nekoliko meseci, posle rastanka sa Edoardom Artaldijem i Elenom Kapeljaro, agentima sa kojima je sarađivao 15 godina.

Mada, spekuliše se da je Maden zapravo novi agent prvog tenisera sveta, a trebalo bi da pomogne Đokoviću u novim poduhvatima i izgradnji poslovnog carstva, nako završetka teniske karijere. Nole je napravio krupan rezi u timu, a kako je zaključio i portal "Tennis365" nešto se bitno promenilo kod našeg asa. Sve češće ga viđamo na događajima na kojima ga inače ranije nismo mogli videti. Bio je na dodeli Zlatne lopte, finalu Svetskog prvenstva u ragbiju, golf turniru u Rimu, muzičkom koncetru, košarkaškoj utakmici, što je i razumljivo, jer sada ima mnogo više vremena, s obzirom na to da igra mnogo manje turnira, pa mu fokus nije samo na terenu. Ali, ono što je takođe vrlo interesantno tiče se Novakovih izjava, koje su mnogo "oštrije" nego pre nekoliko godina. Ne želi više da trpi prozivke navijača, rivala, novinara... Sad im žestoko odmah odbrusi.

 

Foto: printscreen

 

 

 

U Parizu je bio na meti navijača, koji su ga prozivali, zviždali mu, vređali ga... Tokom minulih godina je uglavnom prepuštao sudiji da se obračuna sa njima, a sad smo videli novog Novaka. Namerno ih je izazivao da ga još više vređaju, što mu je davalo dodatni motiv.  Nije se naš as ni ranije libio da opsuje tokom meča, ali sada je drugačije, jer to radi mnogo češće, bez uvijanja ih postavi na mesto, pa mnogo smatraju da je razlog promena agenta.

To nije sve. Novak Đoković je posle mastersa u Parizu sve šokirao kada je odbrusio Rafaelu Nadalu, nakon njegove prozivke da bi bio frustriran da nije osvojio najviše grend slem trofeja. Naravno, naš as je to uradio u svom stilu, šmekerski, ali ceo svet zna o čemu priča.

Idem na sve moguće rekorde, na sve što mogu da oborim. Nikada nisam imao problem da to kažem i zato me možda ljudi i ne vole. Nisam se pretvarao kao neki, da kažem da mi nije cilj, pa onda da se ponašam drugačije. Uvek sam se trudio da budem u skladu sa onim šta verujem - poručio je Đoković.

Nešto slično pre desetak godina nismo mogli ni da zamislimo. Iako su mu najveći rivali, naš teniser je često sipao komplimente na račun Rafaela Nadala i Rodžera Federera, što nismo imali priliku često da čujemo s druge strane. 

 

Maden nosio Novaku štapove

 

Mark Maden se zajedno sa Novakom Đokovićem prvo pojavio dok je nastupao na Rajder Kupu u Rimu, a onda smo ih videli i u Parizu.

-  Moj nosač štapa Mark Meden mi je poslovni savetnik. On živi u Ventvortu, odrastao je sa Lukom Donaldom i Luka me pozvao da dođem i prihvatio sam poziv. Kada sam video kako igraju Geret Bejl i Andrej Ševčenko, koji su sjajni golferi, nisam bio siguran da li treba da igram - rekao je Novak nedavno.

 

 

- Moram da odam veliko priznanje Nadalu i Federeru, oni su legende i dva najvažnija igrača sa kojima sam se susreo i razlog što sam ja ovo sto sam danas. Pomogli su mi da shvatim šta moram da radim da bih se unapredio i stigao do Top 10. Gubio sam tri, četiri godine mečeve od njih, onda se nešto promenilo - ovako je naš teniser često tokom karijere znao da sipa komplimente na račun najvećih rivala, ali i tome je došao kraj. 

Cilj novog pristupa van terena trebalo bi da mu osigura bolji imidž u javnosti nakon što mu se teniska karijera završi. Benefiti od aktivnosti koje je Novak preduzeo su brojni. Novi i unosniji sponzorski ugovori, nova slika srpskog tenisera koja odlazi u svet trebalo bi da privuče što više fanovina. 

"Novak je jedna od najprepoznatljivijih sportskih ikona ovog doba, komercijalni potencijal Đokovića je ogroman i možda oseća da treba malo više da iskoristi globalno prepoznavanje svog imena. Moguće je da veruje da bi otvorenija javna slika mogla ublažiti neke od negativnosti koje su ga pratile tokom njegove karijere", piše portal "tennis365".

S obzirom na to da Nole ime velike planove, da želi da dopre do šire svetske publike, nema sumnje da ćemo ga mnogo češće viđati pod svetlima reflektora, što će oduševiti njegovu armiju navijača. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija