• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2023

20:00

Sjajan početak u Torinu! Novak savladao Runea!

profimedia

Novak Đoković

Sjajan početak u Torinu! Novak savladao Runea!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Holgera Runea u prvom kolu grupne faze Završnog mastersa rezultatom 7:6, 6:7, 6:3.

 

Novak Đoković - Holger Rune 1:1 (7:6, 6:7, 6:3)

 

UŽIVO:

TREĆI SET:

6:3 - Nakon više od tri sata igre Novak Đoković stiže  do trijumfa.

5:3 - Smanjuje Holger Rune prednost Novaka Đokovića, ipak sada će prvi teniser sveta servirati za pobedu.

5:2 - Novi gem Novaka Đokovića. Bliži se pobedi naš as, sada Holger Rune servira za opstanak u setu.

4:2 - Novi brejk! Strpljivo je čekao Novak šansu u ovom gemu, pustio je Runeo da vodi glavnu reč i zahvaljujući njegovim greškama stigao je do brejka

3:2 - Brz gem Novaka Đokovića. Čini se da se koncetracija vratila, videćemo kako će biti u narednim gemovima. Sada smo gledali brze poene, bez mnogo razmena.

2:2 - Poslužio je sada servis danskog tenisera, nije Novak uspeo da osvoji nijedan poen. 

2:1 - Dolazi Holger Rune ekspresno do brejka. Samo jedan poen je uzeo Novak, nakon toga Srbin je besan polomio dva reketa.

2:0 - Bravo! Koristi Novak prvu brejk loptu, fantastična igra Srbina.

1:0 - Rutinski Novak Đoković dolazi do gema sopstveni servis. Sjajan je sada bio Srbin.

DRUGI SET:

6:7 - Dolazi Rune do drugog seta. Perfektnu igru je prikazao danski teniser u taj-brejku. Samo jedan poen je uzeo Đoković

6:6- Čak dva asa je sada imao Novak Đoković fenomenalno je servira Srbin i sada je na redu taj-brejk.

5:6 - Veiku smo borbu videli u ovom setu. Rune je imao gem loptu, uspeo je to da spasi Novak, ipak ponovo je imao šansu danski teniser koju je iskoristio. Novak će sada servirati za opstanak u setu.

5:5 - Vrlo bitan gem za Novaka! Došao je Holger Rune do set lopte. Potrebna je bila koncetracija Novaku Đokoviću. Uspeo je Novak da odservira svoj najbrži servis u ovom meču i da dođe do vinera. Nakon toga je osvojio dva brza poena i stigao do izjednačenja.

4:5 - Imao je 40:15 Holger Rune u ovom gemu, a zatim je napravio duplu servis grešku, ipak nakon toga je usledio servis viner.

4:4 - Ponovo je siguran Novak Đoković, efektno je asom završio gem. Ponovo sve miriše na taj-brejk.

3:4 - Ovo je bio najbrži gem do sada na meču. Holger Rune je u stilu vrhunskog servera završio ovaj gem.

3:3 - Novo izjednačenje. Siguran je Novak, nije imao Holger Rune prave odgovore. Pažljivo posmatra sve trene Holgera Runea, Boris Beker.

Foto: EPA Images

 

 

2:3- Siguran gem za Holgera Runea. Sjajno je servira danski teniser i to mu je donelo novu prednost.

2:2 - Pružio snažan otpor sada Holger Rune, uspeo je da osovji dva poena, ipak nije Novak dao, Srbin je potvrdio brejk i stigao do izjednačenja.

1:2 -  Novak stiže do brejka! Dve brejk lopte je na fantastičan način spasao Holger Rune, ipak nij se predavao Novak. Kod treće je bio uspešan i tako se vratio u set.

0:2 - Katastrofalan gem za Novaka Đokovića. Dolazi Holger Rune ponovo prvi do brejka. Moraće Novak da poboljša nivo igre.

0:1 - Dolazi Holger Rune do gema na sopstveni servis. Dobro je započeo Danac drugi set.

PRVI SET:

7:6 - Novak Đoković je bio skoncetrisaniji u taj-brejku i zasluženo je osvojio prvi set.

6:6 - Gledali smo odličnu razmenu u ovom gemu, osvojio je Đoković dva poena, ali to nije bilo dovoljno. Izborio je Holger Rune taj-brejk

6:5 - Odlično je sada servirao Novak Đoković. Bio je veoma raspoložen na terenu, ali nije se Rune predavao i uspeo je da spase dve gem lopte, ipak usledila su dva sjajna Novakova servisa, ponov će Danac servirati za opstanak u setu.

Foto: profimedia

 

 

5:5 -Prva dva poena u ovom gemu je osvojio Novak Đoković. Sve je mirisalo na brejk, ipak Rune zatim uzima dva poena zaredom. U narednom poenu, Novak je odigrao slajs u mrežu, a potom je Danac odservirao as.

5:4 - Tri poena je vezao Novak Đokoviću u ovom gemu, zatim je napravio grešku kod voleja u sledećem poenu, a nakon toga je Rune uspeo da nadmudri Srbina. U sledećem poenu, Novak ponovo pravi grešku i pogađa mrežu. Zatim su usledila dva odlčna servisa, prvo servis vine, a zatim i  as. Rune će sada servirati za ostanak u setu.

4:4 - Sada je Holgera Runea sjajno služio servis. Danski teniser je bez izgubljenog poena stigao do izjednačenja u gemovima, vratio je koncetraciju trenutno osmi teniser sveta.

4:3 - Brzo je rešio Novak Đoković ovaj gem. Precizno je servira, Holger Rune nije imao prave odgvore, tako naš as ponovo vodi.

3:3 - Grešio je dosta Rune u ovom gemu. Napravio je čak dve duple servis greške.  Naravno takve greške se skupo plaćaju kada je na drugoj strani Novak Đoković. Uspeo je da izjednači Srbin.

2:3 - Najduži gem do sada. Konačno smo gledali duge razmene. Imao je Rune dve vezane brejk lopte, ipak tada je Novak sjajno servirao. Uspeo je da se vrati u gem naš as,  međutim prilikom gem lopte, napravio je duplu servis grešku. Stigao je potom Rune do nove brejk lopte, a Novak je u tom poenu napravio neiznuđenu grešku, tako da je Rune stigao do brejka.

Foto: profimedia

 

 

2:2 - Bio je blizu sada Novak, osovjio dva poena, mučio je Rune, ipak ključni momentima je grešio, što je protivniku donelo izjednačenje u gemovima. Za sada su oba tenisera sigurna na svoj gem.

2:1 - Odličan gem Novaka Đokovića. Holger Rune je uspeo da osvoji jedan poen, ipak zadržao se samo na tome. Odmah je Novak preuzeo incijativu i brzo završio gem.

1:1 - Fenomenalno je Danca sada služio servis. Gledali smo jako brze poene u kojima se Rune sjajno snalazio. Ekspresno je Holger rešio prvi servis gem

1:0 - Osvojio je Rune na brz način prva dva poena, dobro ga je služio ritern. Ipak, Đoković je nakon toga preuzeo incijativu. Osovjio je četiri poena zaredom i na pravi način započeo meč.

20.50 - Novak spreman za meč.

 

 

20.15 - Novak pun samopouzdanja pred početak turnira

 

 

20.00 - Dobrodošli na naš blog posvećen meču Novaka Đokovića i Holgera Runea na Završnom mastersu u Torinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Potpisan je još jedan Memorandum: Od novembra u Srbiju iz ove zemlje stiže gas - dostavljaće milion kubika na dnevnom nivou
Društvo

Potpisan je još jedan Memorandum: Od novembra u Srbiju iz ove zemlje stiže gas - dostavljaće milion kubika na dnevnom nivou

Minstarka energetike, Dubravka Đedović Handanović, i azerbejdžanski ministar energetike, Parviz Šahbazov, potpisali su u toku ove nedelje Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti zelene energije između dve zemlje, a predstavnici Srbijagasa i azerbejdžanske kompanije SOCAR su potpisali sporazum o snabdevanju gasom koji predviđa dobijanje do milion kubika dnevno za potrebe Srbije.

29.09.2024

16:33

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

(VIDEO) Nova zverka iz Kine! Ovo nemaju ni Rusi!
Planeta

(VIDEO) Nova zverka iz Kine! Ovo nemaju ni Rusi!

Kina je nedavno otkrila najnoviju nadogradnju svog glavnog borbenog tenka Tip-99, poznatog kao ZTZ-99B, koji sadrži napredni GL-XX APS sistem, koji uključuje 2 bacača APS projektila i 4 APS radara za kontrolu vatre.

29.09.2024

18:55

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija