• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.12.2023

08:14

Španci, kapa dole! Priznali su, Đoković je kralj

EPA Images

Novak Đoković

Španci, kapa dole! Priznali su, Đoković je kralj

Podeli vest

Novo priznanje za Novaka Đokovića i to kakvo! U izboru čuvenog španskog lista "Marka“ proglašen je za najboljeg stranog sportistu, pa danas krasi naslovnu stranu!

Kakva čast i još jedna potvrda da je najbolji teniser ikadaPosle Lekipa i Marka se poklonila najboljem teniseru sveta.

Posetioci jednog od najuticajnijih sportskih portala potvrdili su da trenutno nema ravnog Novaku Đokoviću.

"Tri grend slem titule u Australiji, Rolan Garosu i Ju-Es openu, uz sedmi Završni masters etablirali su ga u najboljeg tenisera u istoriji. Samo Alkaraz i Siner su uspeli da ga zaustave, gotovo da nema rekorda koji su mu odoleli, ali želi još“, komentar je "Marke“.

Naš teniser dobio je 35 odsto glasova, dok je drugoplasiranom vozaču Formule 1, Holanđaninu Maksu Verstapenu, pripalo 26 odsto. Na trećem mestu našao se još jedan Srbin – Nikola Jokić, kome je pripalo 13 odsto glasova, dva više nego što je dobio danski biciklista Jonas Vingegor. Dalje slede francuski plivač Leon Maršan, američki atletičar (sprinter) Noa Lajls, japanski gimnastičar Daiki Hašimoto, američki ragbista Patrik Mahoms, švajcarski skišaj Marko Odermat, dok je na desetom mestu italijanski vozač motora Frančesko Banja.

 

Foto: EPA Images

Španci se poklonili Novaku Đokoviću

 

Kada je reč o damama, prvo mesto pripalo je američkoj gimnastičarki Simon Bajls, koja je konkurenciju pobedila sa 37 odsto glasova. Druga je američka skijašica Mikaela Šifrin (13%), a treće mesto dele kenijska maratonka Fejt Kipjegon i poljska teniserga Iga Svjontek (po 8%). U izboru za najboljeg Španca iza Alkarasa su vozač Formule 1 Fernando Alonso, golfer Jon Ram, maratonac Alvaro Martin, Mančester Sitijev Rodri...

Na listi najboljih mladih sportista iz inostranstva najviše glasova dobio je Ralov fudbaler Džud Belingem (45 odsto glasova), a prati ga San Antoniov košarkaš Viktor Venbanjama (28 odsto), treći je  Australijanac iz Formule 1, Oskar Pjastri sa sedam odsto. Najbolji internacionalni tim su fudbaleri Mančester sitija, ispred biciklista Jumbo-Visme, ragbi reprezentacije Južne Amerike.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15