• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2024

09:29

Noletov rival grmi! Siguran sam da je Đoković to tražio! Uradiću domaći!

Tanjug/AP

Novak Đoković

Noletov rival grmi! Siguran sam da je Đoković to tražio! Uradiću domaći!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković u drugom kolu Australijan opena igraće protiv domaćeg igrača Alekseja Popirina.

Savladao je naredni Noletov rival sunarodnika Marka Polmansa sa 6:3, 7:6 (3), 6:2, a blisto je jer je završio posao u tri seta u prvoj rundi.

- Kao i uvek, sjajno iskustvo sa publikom. Srećan sam što sam završio u tri seta. Fokusirao sam se na servis i svoju igru i prošao dalje. Uvek je lepo igrati kod kuće, mada nije lako protiv prijatelja i zemljaka. Srećan sam što sam uspeo da prođem u tri seta, fokusirao sam se na svoj servis i na ono što treba radim -  izjavio je Popirin.

Novak Đoković je imao nepun dan više odmora, a Australijanac veruje da je Srbin "umešao prste" u raspored.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Tako je kako je. U svlačionici je stav 50-50 ’za’ i ’protiv’ početka turnira u nedelju. Siguran sam da je Novak tražio da igra u nedelju, ali tako je kako je. Prošao sam u tri seta i to je važno, imaću vremena da se odmorim - obajšnjava igrač koji zauzima 43. poziciju na svetskoj rang listi.

Nedavno je Aleks De Minor savladao Đokovića na Junajted kupu, ali Popirin nije gledao taj meč.

- Nisam gledao Novaka ni protiv De Minora ni Prižmića. Uradiću domaći kao i pre svakog meča, idem sa mnogo samopouzdanja u taj meč. Ne razmišljam kao da igram protiv broja jedan, to je samo još jedan meč. Servis mi je uvek važan, ali nije mi cela igra samo servis, mada će to biti posebno važno protiv čoveka koji ima verovatno najbolji ritern na svetu - kaže Popirin.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Prema njegovim rečima, meču sa Novakom pristupa kao i svakom drugom.

- Imam iskustvo, već sam dugo u svlačionici, trenirao sam sa svima najboljima, igrao... Neću da počnem meč misleći o tome da je on možda najveći svih vremena, verovatno jeste, ali ja moram da verujem da mogu da pobedim i da se usredsredim na sebe. Nema svrhe da izlazim na teren ako ne verujem.

Svestan je Popirin kvaliteta srpskog asa.

-Igrali smo prošli put kada sam imao 19 godina, fizički nisam mogao da mu pariram. Sada sam iskusniji, zreliji, mnogo fizički jači. Nema nikakve slabosti. Fizički je jak, neverovatan servis, odlični i forhend i bekhend. On i jeste najveći svih vremena – da bi to postao, ne smeš da imaš slabosti. Ipak, imam i ja svoja oružja za koja verujem da mogu da naprave štetu. Novak uvek traži način da se poboljša, mislim da je to mentalitet na koji se treba ugledati – i ja sam sada sazreo, naredni korak za mene jeste da postepeno gradim svoju igru: servis, ritern, sve. Već neko vreme sam na Turu, video sam i druge igrače, video kako i šta treba raditi - zaključio je Popirin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17