• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2024

14:53

Ne igram baš najbolje! Novak otvorio dušu: To nije karakteristično za mene

Tanjug/AP

Novak Đoković

Ne igram baš najbolje! Novak otvorio dušu: To nije karakteristično za mene

Podeli vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković na pres konferenciji posle pobede nad Aleksejem Popirinom je rekao da je svestan da ne igra baš najbolje, te da pravi greške koje ne bi smeo.

Namučio se Nole u Melburnu protiv miljenika domaće publike, ipak posle više od tri sata igre stigao je do trijumfa rezultatom 6:3, 4:6, 7:6, 6:3.

Na konferenciji za medije, nije krio naš as da nije zadovoljan igrom koju trenutno prikazuje, a uz to je napravio paralelu s mečom  protiv Dine Prižmića koji je dobio rezulatom 6:2, 6:7, 6:3, 6:4.

- Ne igram baš najbolje i ne osećam se najbolje, to je frustrirajuće s vremena na vreme, pravim greške koje su nekarakteristične za mene. Igram protiv igrača koji veruju da će pobede, znaju šta rade i to im dobro ide. Oba meča su bila odlučena u trećem setu. On je promašio od 30:40 i propustio brejk loptu, odigrao sam taj-brejk dobro. Posle toga se promenilo u moju stranu. Da li mogu da budem zadovoljan? Sa pobedom da, sa igrom ne. Moram da prihvatim kako jeste, nadam se da će u nastavku da bude napretka u igri i osećanju -  rekao je Novak na početku.

Svađa s navijačem je sve zanimala, a Srbin ističe da su prvokacije bile konstantne, ali da nije mogao više to da toleriše.

- Dosta toga mi je rečeno, pogotovo iz tog ugla. Tolerisao sam tokom meča, ali posle jednog poena sam mu rekao da siđe i kaže mi to u lice. Nije imao hrabrosti da siđe i kaže mi, ako si žestok siđi i kaže mi. Ostalo mu je samo da se izvini. Nisam baš čovek za takve momente, bio sam "ravan" drugi i parče trećeg seta. Posle sam dobio intezitet koji sam želeo - kaže prvi reket planete.

Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

 

 

Nije se tu zaustavio, nastavio da komentariše ovu situaciju.

- Neću da sedim i da kažem "sve je ok". Nije sve dobro. Prihvatam nešto što jeste, neću da tolerišem kada neko pređe liniju. Ljudi popiju nekoliko pića, to verovatno utiče kako se ponašaju. Žele da se zabave, nisam nikada pitao da neko izađe sa stadiona. On je platio kartu, može da priča šta hoče i da radi šta hoće. Ali kada je bilo ovako, ako ima nešto da mi kaže, neka siđe i neka mi kaže - naglasio je naš as.

O narednom rivalu Tomasu Martinu Ečeveriju imao je samo lepe reči.

- Nisam video kako je igrao, ali je dobio dva meča protiv Monfisa i Marija. Rezultati su impresivni, igra verovatno tenis života na betonu. Na terenu će biti težak protivnik, obojica želimo da pobedimo. Njegov nivo na betonu je napredova, moram da budem spreman za to - svestan je Đoković.

Govorio je i o posebnom odnosu koje traje 15 godina sa jednim drvetom.

- Tačno je. Ima jedno drvo sa kojim imam posebnu vezu poslednjih 15 godina. Melburn ima tako sjajan park u centru grada, ali to specifično drvo, ne mogu da kažem koje je. Pokušavam da ga čuvam samo za sebe. Povezao sam se sa njim, volim njegov koren i stablo i sve. To je sve, imam konekciju sa njim - podvukao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija