• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.01.2024

12:00

Maratonska drama! Pre osam godina, Nole je imao epski okršaj koji će večno pamtiti!

EPA/MADE NAGI

Novak Đoković

Maratonska drama! Pre osam godina, Nole je imao epski okršaj koji će večno pamtiti!

Podeli vest

Novak Đoković u noći između subote i nedelje (ne pre 03.30) igra meč osmine finala Australijan opena protiv Adrijana Manarina, a pre ovog susreta prisetimo sada već legendarnog okršaja iz 2016. godine sa Žilom Simonom

Te sada već davne 2016. godine, Nole je takođe bio prvi nosilac na Otvorenom prvenstvu Australije. Nakon tri lakše prepreke, na red je došao iskusni Žil Simon.  

Nije ni ovo trebalo da bude neki preterano veliki izazov, ali Francuz je uvek važio za tenisera koji daje poslednje atome snage na terenu.

Nikada nije bio preterano atraktivan igrač, ali savladao je tokom karijere Rodžera Federera i Rafala Nadala, a naš Janko Tipsarević ga nikako ne pamti po dobrom, pošto je čak devet puta gubio  od njega.

Uspeo je Novak da pređe i ovu prepreku, ali posle pet dugih setova igre (6:3, 6:7, 6:4, 4:6, 6:3). Pamtiće se decenijama  njihov neverovatni obračun u Melburnu.

Foto: EPA/MADE NAGI

Žil SImon i Novak Đoković

 

Od samog početka je momak iz Nice krenuo žestoko. Uvek je bio poznat kao neko ko je sposoban da igra duge poene, iako nije izgledao kao atleta, Simon je svojim radom sve to nadoknađivao i baš zbog toga je svojevremeno bio šesti teniser sveta.

Ipak, Srbin je došao do prvog seta zahvaljujući jednom brejku, ali nije to slomilo njegovog protivnika. Nakon toga se vodila ogromna borba, a "Tihi Francuz" je posle taj-brejka došao do izjednačenja.

Foto: EPA/TRACEY NEARMY

Žil SImon

 

Nastavili su teniseri u svom stilu, gledali smo reviju maratonskih poena. Sve do desetog gema nije bilo brejka, a zatim je Novak uspeo da iskoristi svoju priliku zahvaljujući grešci Žila Simona . 

Mnogi su pomisli da je Srbin konačno slomio žilavog protivnika, ipak vrlo brzo se ispostavilo da nije tako. Gledali smo skoro identičnu priču, samo što se sada radovao Francuz.

 Fenomenalna igra i lavoska borba bili su glavni elementi i finalnog seta. Nisu se predavali igrači, podjednako im je bilo stalo do trijumfa, ipak uspeo Nole da napravi brejk i privede meč kraju.

Meč je trajao čak četiri sata i 32 minuta,  a po osmehu rekordera po osvojenim grend slemovima videlo se koliko mu je bilo drago zbog trijumfa. Najbolji teniser svih vremena je nakon toga savladao Keja Nišikorija, pa Rodžera Federera, a onda je u finalu bio bolji od Endi Mareja i podigao trofej, ali najviše se pamti legendarni meč protiv Simona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija