• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. M.

11.04.2024

14:30

Kraj: Pao je Muzeti, neka se spremi De Minor! (FOTO/VIDEO)

EPA

Novak Đoković

Kraj: Pao je Muzeti, neka se spremi De Minor! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković (36)sastao se sa Lorencom Muzetijijem (22) u 3. kolu masters turnira u Monte Karlu.

NOVAK ĐOKOVIĆ - LORENCO MUZETI (7:5, 6:3 SPORT KLUB 1)

 

 

UŽIVO

DRUGI SET:

6:3 - KRAJ! Bio je umoran, nije se osećao sjajno, ali je klasa ipak večna! Maestralna igra u drugom setu i ostvaren trijumf nad upornim Muzetijem.

5:3 - Tako jeee! Au, kako težak gem, ali peti brejk za srpskog tenisera. Servira Đoković za meč, idemo sada!

4:3 - Vraća se Muzeti! Opet dobar start, ali lošija rešenja u dužim razmenama su omoćila Italijanu četiri vezana poena i uzvraćen brejk!

4:2 - Dobar start šestog gema i prednost od 30:0 za Đokovića, ali ništa od trećeg vezanog gema za Srbina. U nekoliko situacija nije imao sreće, pa je poen pripao Italijanu na mali aut Novaka.

4:1 - E tako! Odlično odrađuje Đoković poene na svoj servis. Pokušavao je Muzeti "dubokim" riternom da oteža Novaku igru sa osnovne linije, ali je prvi teniser sveta imao odgovora i tako rutinski okončao peti gem.

3:1 - Ko servira, gubi gem! Ponovo je Novak uspeo da oduzme protivniku servis i tako vrati prednost. Sada treba hladne glave dobro odigrati na svoj servis, obojica deluju izmoreno.

2:1 - Vraća brejk Italijan! Velika šteta, nije uspeo Nole da iskoristi momentum i najavi surovu dominaciju u drugom setu. Imao je par poena prvi reket sveta "u rukama", ali se odlučio za neka lošija rešenja koja su ga koštala prepuštanja servisa.

2:0 - Fantastično! Đoković uspeva da osvoji brejk na samom početku drugog seta! Muzeti u velikim problemima.

Foto: EPA

Đoković prilikom drugog gema

1:0 - Odličan start drugog seta za srpskog asa! Iako je gubio sa 30:0, Novak je uspeo dobrim servisom da upiše prvi gem. 

PRVI SET:

7:5 - Ma bravo, legendo! Novak osvaja prvi set i to na kakav način! Muzetiju se stegla ruka dok je servirao da ostane u gemu i prvu duplu grešku u meču napravio baš na set loptu za protivnika.

6:5 - Rutinski gem za Đokovića, vodi sa 6:5 i u najgorem slučaju obezbedio je taj-brejk.

5:5 - Žestoka borba vodila se u ovom gemu jer Italijanu nije išao prvi servis, ali Muzeti nije dozvolio sebi da skroz posustane i izjednačio je na 5:5. Zanimljiva situacija desila se usred gema kada je Zimonjić rekao Novaku da uđe još bliže na drugi servis Muzetija. Poslušao ga je najbolji svih vremena, ali nije osvojio poen, pa je gledao ka boksu i vikao "nemoj, nemoj".

5:4 - KRALJ NE STAJE! Vratio je Novak brejk, a sada i poveo! Ni dupla greška, ni jednostavan smeč koji je poslao u mrežu ga nisu sprečili da osvoji gem za prvo vođstvo na meču.

4:4 - NOVAK VRAĆA BREJK! Srbin se ljuti na sudiju što nije u četvrtom poenu dosudio aut pri servisu Muzetija i bio je u pravu jer je "oko sokolovo", koje se prikazuje samo gledaocima kraj televizora, pokazalo da je bio aut. Publika je tada krenula da mu zviždi, a on im je rukama i uz ironičan osmeh pokazivao da samo tako nastave. U jednom momentu simulirao im je i dirigovanje. Vodio je Muzeti 40:0, ali je od svađe pri rezultatu 40:15za Muzetija Noletu krenulo i uspeo je konačno da vrati brejk!

 

 

3:4 - Nova greška iz bekhenda na startu gema, Novak je bio neprepoznatljiv. Usledio je potom as, pa dobar smeč, iako je igrao kontra sunca. Koristi potom drugu gem loptu i smanjuje razliku.

2:4 - Zimonjić prilično aktivno učestvuje u ovom meču. Sada mu je rekao da opusti levu ruku, o čemu opširnije možete čitati OVDE. Muzeti rutinski uzima gem, bez izgubljenog poena i igra kao u transu.

2:3 - Pokušavao je nešto da promeni Đoković i vidno se mučio na početku gema. Neuspešan drop-šot, pa "pročitana" servis volej igra umalo su ga koštala ga još jednog izgubljenog gema. Imao je Muzeti ponovo brejk šansu, ali je na sreću nije iskoristio, a Novak je uspeo nekako da se izvuče.

 

 

1:3 - Čudne greške iz bekhenda pravio je Novak. U jednom momentu se blago udarao reketom, kao da se nije najlagodnije osećao na terenu. Uspevao je da povremeno pročita namere Muzetija, ali je lepa rešenja pronalazio nekada prvi junior sveta.

1:2 - Prvi gem za Novaka i to bez izgubljenog poena! Gradio je Nole poene, pa smo u jednom momentu mogli da čujemo Zimonjića kako kaže "to je to".

0:2 - Za sada greši samo Novak i Italijan potvrđuje brejk.

0:1 - Odlično startuje Italijan, igra čvrsto i oduzima servis Novaku na startu. Iskoritio je drugu brej loptu. Dve greške iz forhenda i jednu iz bekhenda napravio je Novak. Na ovom meču je ponovo u ulozi trenera Nenad Zimonjić, koji bodri Novaka sa tribina, a šta mu je rekao usred meča možete pročitati OVDE.

PRE MEČA

14.51 - MEČ POČINJE! Za razliku od jučerašnjeg dana, današnji u Monte Karlu je mnogo lepši, vedro je i kiša ne preti da napravi probleme.

14.50 - Đoković i Muzeti sastajali su se četiri puta. Tri puta je slavio Nole, ali u poslednjem duelu je bolji bio Italijan, takođe u 3. kolu Monte Karla, 2023. godine.

14.46 - Muzeti je odlučio da u prvom gemu servira Novak i zagrevanje je počelo.

14.43 - Na teren su izašli Lorenco Muzeti i Novak Đoković.

Foto: profimedia

Zna kako se pobeđuje Novak: Lorenco Muzeti

 

14.35 - Novak se žestoko zagreva u teretani uz pomoć kondicionog trenera Marka Panikija.

14.33 - Danac Holger Rune pobedio je posle velike borbe Indijca Sumita Nagala rezultatom 6:3, 3:6. 6:2, a završetak tog meča čekali su Đoković i Muzeti kako bi izašli na teren što se uskoro očekuje. Novak je uoči ovog meča vredno trenirao.

 

 

14.25 - Dobar dan i dobro došli na tekstualni prenos uživo meča Novak Đoković - Lorenco Muzeti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Načelnik Uprave saobraćajne policije, pukovnik Slaviša Lakićević za Informer: Oduzimanje vozila je pun pogodak
Uprava saobraćajne policije

Načelnik Uprave saobraćajne policije, pukovnik Slaviša Lakićević za Informer: Oduzimanje vozila je pun pogodak

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

09:52

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija