• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.04.2024

14:57

Brejk Novaka za kraj! Đoković srušio De Minora za polufinale Monte Karla! (FOTO/VIDEO)

EPA

Novak Đoković

Brejk Novaka za kraj! Đoković srušio De Minora za polufinale Monte Karla! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Najbolji teniser planete Novak Đoković (37) pobedio je 11. tenisera sveta, Australijanca Aleksa De Minora (25) u meču četvrtfinala mastersa u Monte Karlu.

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - ALEKS DE MINOR 2:0 (7:5, 6:4)

 

 

DRUGI SET

KRAJ! Novak je u polufinalu Monte Karla!

6:4 - Servira Australijanac, ali Novak ne bi bio Novak, ni najbolji na svetu, da nije najjači kad je najpotrebnije! Brejk za kraj, brejk za polufinale Monte Karla!

5:4 - Novak lako uzima svoj servis, brzo je stigao do 40:0 i slomio protivnika za novo vođstvo u gemovima.

4:4 - Kakav drop šot rivala, stigao je i to Novak i ima prednost. Odličan servis, a onda i preokret Australijanca. Dva sjajna forhenda rivala za 40:15 i dve gem lopte. Sačuvao je De Minor servis konačno i osvojio gem.

 

 

4:3 - Ušao je Đoković u svoj prepoznatljiv ritam, ima 40:30, ima gem loptu, ali ne da se tvrdi Australijanac. Evo i brejk lopte za De Minora. Pa da li je moguće ovo?! Novi brejk! 

4:2 - Pljušte brejkovi, pljušte ribrejkovi! Novak Đoković sada ima dve brejk lopte. Australijanac je skinuo jednu, ali srpski teniser je neumoljiv! Revija brejkova na glavnom terenu Monte Karla. 

Iscrpljeno deluje Novak na klupi, drži hladan peškir kao oblogu na glavi. Prethodni gem mu je baš oduzeo mnogo snage.

3:2 - Neverovatno, ponovo posle brejka, rival stiže do prilike za ribrejk! Nole kao da nije dovoljno skoncentrisan, a tako malo treba da konačno slomi protivnika. Ima De Minor dve brejk lopte, Novak skida jednu, ali ne i drugu. Bio je to jedan dug poen, sa velikim brojem relija, koji je na kraju greškom Đokovića dobio Australijanac i stigao do novog ribrejka. 

Foto: EPA

 

3:1 - Na servisu je Australijanac, nastavlja tamo gde je stao u pretdnom gemu. Ekspresno stiže do 30:0, ali i pogađa mrežu. Nole smanjuje, i brzo izjednačuje, posle nove neiznuđene greške De Minora. Treći uzasopni poen za Noleta, brejk lopta! Brejk za brejkom! Prvi teniser sv se ponovo odlepio. 

2:1 - Uzvraća De Minor, odgovara munjevito Novaku i posle brutalnog smečsa stiže do dve brejk lopte, i koristi odmah prvu. Novak šalje loptu van terena i to je ribrejk!

2:0 - Australijanac servira, a prvi reket planete stiže do prednosti. Ipak, de Minor preokreće, odgovara Srbin i stiže do brejk lopte. Tako jeeee, rival pravi kiks na mreži i evo brejka. Umoran je Nole, pao je na zemlju posle brejka, ali brzo se pridigao.

Foto: profimedia

 

 

1:0 - Novak servisom otvara drugu deonicu i stiže do prvog poena, ali pravi duplu servis grešku 15:15. Ponovo Đoković ima prednost, ali tvrd je "kengur", novo izjednačenje.  Ipak, uzima dva poena srpski teniser i osvaja prvi gem.

 

 

Na pauzi između setova Novak je otišao van terena, ne zna se da li do toaleta ili kako bi mu bila ukazana medicinska pomoć. Dok je De Minor čekao Novaka nešto je prigovorio sudiji, ali nije poznato da li u vezi sa Novakovom pauzom ili nečim drugim.

PRVI SET

7:5 - Poklonio je prva dva poena De Minor Novaku svojim greškama, a onda je usledila i dupla greška za dve set lopte za Srbina! Ipak, nijednu nije iskoristio i to sopstvenom krivicom, a ne zbog protivnikove dobre igre, ali koristi treću i vodi u setovima!!!

6:5 - Dva dobra servisa, pa dve neiznuđene greške. Potom nakon drop-šota nije dobro zauzeo poziciju i De Minor je došao do brejk šanse, ali je, na sreću, loptu poslao u mrežu. Gem za Novaka koji je pao posle jednog poena, ali nije bilo posledica. Od sudije je Novak tražio ledene peškire.

5:5 - Velika šteta, propuštena set lopta! Bilo je dva atraktivna poena na mreži i u ovom gemu, dobio ih je Novak i vodile su ga ka brejku, a samim tim i setu, ali od toga za sada nema ništa. Psovao je Nole i svađao se da li sa sobom ili timom nakon što je poslao jednu loptu u aut. Imao je set loptu Novak, ali spasio je Australijanac urugvajsko-španskog porekla zahvaljujući hrabrom udarcu i potom dobio gem.

5:4 - Prvi as za Novaka u ovom gemu! Dobro je servirao Srbin i poveo, De Minor će servirati za ostanak u setu.

4:4 - Grešio je De Minor, gem je započeo duplom greškom, ali nije se proslavio ni Novak. U ovom gemu videli smo i najdužu razmenu udaraca, čak 34, koju je Novak završio neiznuđenom greškom, a onda bio vidno iscrpljen.

Foto: EPA

Brz kao munja: De Minor

 

4:3 - Dobro je! Još jedan gem za Novaka na njegov servis u kojem se nije baš previše mučio, ali damu je lako nije, De Minor sve stiže. Po završetku gema opet se Nole okrenuo ka svom boksu i nešto pričao, ali nije bilo jasno šta i da li im uopšte nešto zamera. Dobio je Novak i napitak od fizioterapeuta Miljana Amanovića, koji mu je jasno rekao da prvo mora da popije vodu, pa to.

3:3 - Brejk ni u najavi! Rešio je De Minor da se bori, njegova brzina pravi velike probleme Noletu i izjednčava na posle prvog asa na meču.

Foto: EPA

Nije mu lako: Novak na meču protiv De Minora

 

3:2 - Konačno! Novak rešava rutinski gem u svoju korist, De Minor nije imao šanse za Novakov bekhend slajs. Zanimljivo je da naš Nole nijedan prvi servis nije pogodio, ali je ipak osvojio sve poene.

2:2 - Sada jedan siguran gem za De Minora u kojem Novak nije imao mnogo šanse, i osvojio je samo jedan poen.

2:1 - Mučio se Novak, ali ipak uzeo gem na svoj servis. Čini se i da danas ima problema sa kretanjem.

1:1 - Dve brejk lopte i na servis De Minora! Dobrim servisom poništava prvu Aleks, a i drugu pametnim volejom. I u sledećem je nešto slično učinio i došao do gem lopte. Potom je loptu poslao u mrežu, ali greši Novak dva puta i stiže Australijanac do izjednačenja.

1:0 - Napet gem videli smo na samom startu. Dve brejk lopte imao je De Minor, ali je uspeo uz mnogo muke da ih spasi naš as i povede.

PRE MEČA:

16.07 - Na putu do četvrtfinala Novak je pobedio Safijulina i Muzetija, a De Minor Vavrinku, Grikspora i Popirina.

Foto: EPA

Aleks De Minor

 

 

16.01 - Tribine su pune, a biće zanimljivo videti kako će prisutni danas reagovati na Đokovića. Podsetimo, ušao je u sukob sa prisutnima u prošlom meču.

15.59 - Đoković u teretani vrši poslednje pripreme pred izlazak na teren. 

15.57 - Organizatori upravo prskaju teren vodom i očekuje se za nekoliko minuta da Novak i De Minor izađu i da meč počne. 

15.50 - Upravo je završen meč Janika Sinera i Holgera Runea, koji je završen rezultatom 6:4, 6:7, 6:3 u korist Italijana. 

 

 

15.32 - De Minor je prvi Australijanac koji se plasirao u četvrtfinale turnira u Monte Karlu još od 1999. godine i Marka Filipusisa.

15.25 - Pošto se meč Runea i Sinera odužio, a viđena je i neprijatna scena na tom okršaju, Noletov meč trebalo bi da počne nešto posle 16 časova.

15.05 - Ovako izgleda ostatak "kostura" u završnici mastersa u Monte Karlu.

 

 

15.00 - Novak Đoković i De Minor sastali su se na Australijan openu prošle godine i na Junajted kupu ove godine. Taj prvi okršaj dobio je Nole, a drugi Australijanac. Meč će početi po završetku duela Holger Rune - Janik Siner, a prema najnovijim prognozama, start je predviđen za oko 15.45.

14.55 - Pobednik će se za finale boriti protiv boljeg iz duela koji kasnije igraju Francuz Ugo Amber i Norvežanin Kasper Rud.

14.50 - Dobro došli na Informerov blog i tekstualni prenos uživo meča četvrtfinala mastersa u Monte Karlu, koji igraju Novak Đoković i Aleks De Minor. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15