• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

12.05.2024

16:14

Šok nad šokovima! Težak poraz Novaka u Rimu, ovakva nemoć se ne pamti! (FOTO/VIDEO)

EPA

Novak Đoković

Šok nad šokovima! Težak poraz Novaka u Rimu, ovakva nemoć se ne pamti! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković (36) doživeo je težak poraz u 3. kolu mastersa u Rimu! Od njega je danas na teniskom kompleksu "Foro Italiko" bio bolji 32. igrač sveta, Čileanac Alehandro Tabilo (26) i to nakon svega dva seta i 68 minuta igre - 6:1, 6:3!

Svetski broj jedan bio je nemoćan u današnjem meču kao retko kada. Iako se verovalo da će nakon sigurne pobede u drugom kolu nad Korentanom Muteom sličnu partiju pružiti i danas protiv Tabila, to nije bio slučaj, pa je rival neočekivano dominantno došao do trijumfa.

Na današnjem meču maltene ništa nije išlo od ruke srpskom asu. Počeo je katastrofalno, pošto je izgubio servis već na startu meča, ali u tim trenucima niko nije verovao da ga Čileanac pometlati u prvom delu igre. Došao je Tabilo do vođstva od 4:0, tek tad je Nole stigao do prvog gema, ali uzalud... Đoković je olako prepustio prvi set, u pojedinim momentima delovao je odsutno, pa otud i ne čudi što je nakon samo 30 minuta igre bilo 1:0 za autsajdera.

 

 

Drugi set, slična priča! Nole jeste krenuo malo angažovanije, ali simptomatično je bilo da se nije dugo zadržavao prilikom serviranja, što je ranije tokom karijere radio. Ovog puta servirao je poprilično brzo, nakon jednog ili dva spuštanja loptice, što za njega nije karakteristično.

Ta taktika nije mu donela nikakav pomak u igri, pošto je 32. teniser sveta dominirao i u drugom setu. Tabilo je ponovo, kao u prvom delu meča, odmah na startu seta napravio brejk, a potom ga potvrdio i držao meč pod kontrolom.

Ovaj meč imao je i burnu uvertiru, pošto je čitavu planetu obišao snimak sa prethodnog Novakovog duela. Njega je, dok je izlazio sa terena, pogodila boca u glavu, zbog čega je završio u bolnici. U prvi mah delovalo je da je doživeo ozbiljnu povredu, ali on se svega nekoliko sati potom oglasio i poručio da je dobro i da će nastupiti na današnjem meču.

Očekuje se da na konferenciji za medije, koja će uslediti u narednim satima, objasniti uzroke današnjeg poraza, kao i da li je na njegovo loše izdanje uticao događaj od petka veče.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
master

pre 1 mesec

Nemislis li Novace da je vreme da okacic reket???????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija