• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

22.05.2024

08:24

Federer na aparatima! Đokomanija usred Švajcarske, pomama za Srbinom (FOTO)

epaimages

Novak Đoković

Federer na aparatima! Đokomanija usred Švajcarske, pomama za Srbinom (FOTO)

Podeli vest

Švajcarci su priredili sjajan doček Novaku Đokoviću, koji ove nedelje igra na turniru u Ženevi.

 

Biće sigurni malo ljubomoran i ljut na zemljake Rodžer Federer, veliki rival našeg tenisera, koji je već u penziji. Ali, Švajcarci vole Noleta. Po dolasku u Ženevu opsedaju Srbina fanovi asa sa svih strana, traže autograme, selfije...Naš teniser je oduševljen podrškom.

- Iskreno,  nema boljeg osećaja nego osetiti podršku ljudi. U Ženevi, gradu koji dobro poznajem, osećam se kao kod kuće.  Hvala organizatorima što su mislili na mene i ponudili mi priliku da odigram nekoliko mečeva pre Rolan Garosa. Već sam trenirao u Ženevi. Okruženje je izuzetno, energija je neverovatna. To je jedan od najlepših klubova koje sam video u karijeri. Došao sam da pobeđujem, ali i da provedem lepe trenutke sa porodicom i sa navijačima. Za sada sve ide dobro - kazao je Nole pred prvi meč sa  Janika Hanfmanom.

 

Foto: epaimages

Navijači čekaju Novaka Đokovića

 

Švajcarski mediji prenose da je Novak u Ženevi poput rok zvezde, a organizatori turnira mogu da mu zahvale, jer je takmičenje njegovim dolaskom dobilo potpuno novo značenje, a sve je rasprodato do kraja nedelje. Takođe, zbog dolaska prvog tenisera sveta angažovano je dodatno obezbeđenje koje će kontrolisati situacija među navijačima posebno tokom treninga. Ne žele Švajcarci da im se desi nešto slično kao u Rimu, pre nekoliko dana, kada je Novaka u glavu pogodila flaša pošto je ispala iz ranca jednom navijaču. 

 

Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Švajcarci obožavaju Novaka Đokovića

 

Takođe, brojni predstavnici medija stigli su u poslednji momenat, kao ekipa iz tiražnog L'Ekipa i još nekoliko televizija. Domaćin je čak morao da odbije 15 fotografa i nekoliko novinara zbog ograničenog kapaciteta. 

Sad su u centru pažnje dečaci i devojčice koji skupljaju loptice na terenu.

- Posmatraju nas tokom mečeva. Moramo da budemo bolji i brži. Rečeno nam je da ne smemo da razgovaramo sa teniserima, da budemo tihi, neupadljivi, da ne tražimo slefije i autograme. Ponekad organizuju grupno slikanje, nadam se da će biti sa Novakom - rekla je devojčica Nina.

Đoković bi u Ženevi mogao da dođe do 99. trofeja u karijeri, prvog u 2024. godini. Nije mnogo igrao u proteklih pet i po meseci i ima učinak od 12 pobeda i pet poraza. Prvi protivnik na turniru u Ženevi će mu biti Janik Hanfman iz Nemačke, a duel bi trebalo da počne oko 18 časova. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija