• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

24.05.2024

16:48

Vreme je za crveni alarm - Novak doživeo brodolom u Ženevi! Đoković bez titule ide na Rolan Garos...

EPA Images

Novak Đoković

Vreme je za crveni alarm - Novak doživeo brodolom u Ženevi! Đoković bez titule ide na Rolan Garos...

Podeli vest

Srpski teniser doživeo težak poraz u polufinalu turnira serije 250 pošto je od njega nakon nešto više od dva sata borbe bolji bio Tomaš Mahač.

Tokom čitave sezone Novak Đoković ima problema sa formom, zabrinulo je to mnoge, ali je većina verovala da će srpska mašinerija kad-tad proraditi. No, nakon poraza u polufinalu Ženeve - vreme je za crveni alarm u taboru najboljeg tenisera svih vremena. 

Bio je Novak izraziti favorit na turniru serije 250, uspeo je da se domogne polufinala, ruku na srce - uz dosta muke, a onda mu je na put ka prvoj tituli u sezoni preprečio Tomaš Mahač. Iskusni Čeh iskoristio je loše fizičko stanje srpskog tenisera, slavio sa 2:1 (6:4, 0:6, 6:1) i produbio Đokovićevu krizu pred Rolan Garos. 

Tokom prepodneva kiša je pljuštala u Ženevi, a kada je došlo vreme da na teren izađe Novak Đoković sinulo je sunce. Uticalo je to na vremenske uslove u švajcarskom gradu budući da je velika sparina otežavala posao srpskom teniseru. Već nakon uvodna dva gema bilo je jasno da će se prvi reket sveta mučiti protiv Tomaša Mahača, ali je Noletov brejk uspeo da smiri brigu navijača. 

Ipak, kako je vreme odmicalo Đoković se sve teže kretao. Da li su zdravstveni ili vremenski razlozi, ali je jasno da je nešto pošteno mučilo srpskog tenisera. Osetio je Tomaš Mahač da Novakova igra "štuca", napao i režirao veliki preokret u prvom setu. Đoković je poveo sa 4:1, a onda je Čeh vezao pet gemova i poveo sa 1:0 u polufinalu Ženeve. 

Foto: Tanjug/AP

 

Đoković je u pauzi između dva seta tražio medicinski tajm-aut budući da je imao problema sa desnom rukom, ali i disanjem. Šta god da su doktori uradili - uspelo je. Srpski teniser raspucao se u drugom setu, nanizao šest gemova i sa nulom poravnao rezultat. 

Taman kada se činilo da je Đoković pronašao pravi ritam, usledio je novi pad. Poveo je srpski teniser sa 1:0 na startu odlučujućeg seta, a onda je Mahač napravio dva brejka, došao do 4:1 i otvorio vrata finala u Ženevi. 

Čehški teniser će se za titulu boriti protiv boljeg iz duela Kasper Rud - Flavio Koboli. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija