• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

26.05.2024

16:40

Novak pred Rolan Garos! Prvi reket sveta o očekivanjima, novom treneru i da li će gledati Nadalov meč!

Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak pred Rolan Garos! Prvi reket sveta o očekivanjima, novom treneru i da li će gledati Nadalov meč!

Podeli vest

U Parizu je u toku pres konferencija Novaka Đokovića uoči nastupa na Rolan Garosu.

Srpski as će prvi meč na Rolan Garosu odigrati u utorak, protiv francuskog tenisera, Pjera Ig-Erbera.

- Znam za šta sam sposoban, posebno na Grend slemovima, obično igram najbolji tenis na Grend slemovima. U većem delu karijere sam to radio, to je cilj. Već neko vreme pričam da na šljaci želim da budem najbolji u Parizu. Prošla godina bila je odlična, posebno na Rolan Garosu. Nadam se da ću imati sjajan turnir. Naravno da utiče to što ovih pet meseci mog tenisa nije bilo baš sjajno. Zato imam pristup koji je fokusiran na stvarima dan po dan, kako bih došao što dalje na turniru - rekao je Novak na početku konferencije.

Pripadnike "sedme sile" interesovalo je da prvi reket sveta prokomentariše najnoviju promenu u stručnom štabu. Boris Bošnjaković zamenio je Nenada Zimonjića.

- Nisam potvrdio od rastanka sa Goranom da imam trenera za stalno. Nenad je tu privremeno, da mi pomogne kao prijatelj, mentor, kao neko ko je važan u mom životu i koga poznajem. Danas dolazi Boris Bošnjaković koji je deo mog tehničkog tima, kada je u pitanju analiza mečeva, moje igre. Radio je kao glavni trener ili jedan od glavnih trenera u TC Novak. Sarađujemo dugi niz godina. On je danas došao u Pariz. Biće ovde sa mnom, u ulozi teniskog trenera i neko ko radi analize protivnika, taktičke pripreme. Posle ovog turnira nemam dugoročniji plan.

Foto: EPA Images

 

Prvi reket sveta odgovorio je i na zanimljivo pitanje: Da li će gledati meč Nadala protiv Zvereva.

- Ako ne budem imao nešto pametnije da radim. Igraju po danu? Biće teško, jer imam neke obaveze, ali ću probati da gledam. Svi žele da vide taj meč.

Prokomentarisao je Đoković i svoje fizičko stanje:

- Ima nekoliko razloga i stvari koje su se dešavale. Ne želim da otvaram pandorinu kutiju i da pričam o tim stvarima. Želim da se fokusiram. Šta je bilo, bilo je, to je prošlost. Ne mogu da utičem na to. Probaću da ispravim sve nedostatke, na tome radimo, nadam se da će to značiti dobre rezultate ovde.

Govorio je kralj svetskog tenisa i o cilju u Parizu:

- Ciljevi su uvek isti. Turniri uoči Pariza su bili u svrsi pripreme za Rolan Garos i Olimpijadu koja će se igrati. Što se očekivanja tiče, rekao sam na engleskom da moram da spustim očekivanja, predviđanja, jer većina nas razmišlja unapred. Usresređujem se na ono što je narednog dana, nivo igre još nije na zadovoljavajućem nivou na kojem sam ja prepoznatljiv i koji bi me doveo do trofeja. Znam da nisam daleko, da mogu da odigram jedan meč briljantno, trudiću se da održim osećaj na turniru i van njega, da izgradim tvrđavu koja bi mi donela uspeh.

Foto: EPA Images

 

Motivacija na turnirima... I to su novinari pitali Novaka Đokovića.

- Varira dosta, nije konstantno. Jedne nedelje je ovako, a druge onako. U celom tom procesu pokušavam da navigiram, da održim kontakt sa posvećenim pristupom tenisu. Kada je u pitanju i dalje takmičenje i pretendovanje na trofeje, moje je da uradim što je do mene, od kondicije, tenisa, psihologije i ostalih stvari, da održim neki neophodni nivo posvećenosti radu da pretendujem titulama na Grend slemovima. Kada su oni u pitanju, mislim da ima i dalje motivacije na pretek, kada su drugi turniri u pitanju, to je možda smanjeno, ali Grend slemovi i Olimpijada, to mi dalje dodatnu volju. To je meni i dovoljno. U ovoj fazi karijere, to je nešto zbog čega se bavim profesionalnim tenisom, da li bio prvi još nedelju, pet do kraja karijere, to me ne interesuje. Sa tim sam uradio dobar posao, sada gledam ka turnirima gde mogu da pobeđujem i istovremeno se trudim da uživam, što nije uvek moguće, kad nemam najmilije sa sobom. To je neka nova faza u mentalnom smislu koju moram da obradim.

On je ponovio da želi da osvaja titule, posebno na grend slem turnirima.

- Turniri koje sam igrao uoči Pariza bili su u svrsi pripreme za Rolan Garos i Olimpijske igre. U tom kontekstu se to ne menja. Očekivanja, scenarije, predviđanja, moram da spustim. Većina nas razmišlja unapred, na to sam mislio kada sam mislio da su očekivanja niža. Usresređujem se samo na naredni dan, trening ili meč... Nivo igre nije još na tom zadovoljavajućem nivou po kom sam prepoznatljiv. Radiću da održim kontinuitet igre i osećaja na terenu i van terena. Da izgradim tvrđavu koja će mi doneti pobedu - naveo je Đoković.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija