• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

03.07.2024

06:53

Doktor mrziteljima začepio usta! Ovako je Novak od štaka došao do pobede na Vimbldonu

tanjug/ap

Novak Đoković

Doktor mrziteljima začepio usta! Ovako je Novak od štaka došao do pobede na Vimbldonu

Podeli vest

Novak Đoković je 5. maja bio na štakama posle operacije meniskusa nakon povrede u osmini finala Rolan Garosa, a 27 dana kasnije pobedio je Vita Koprivu (3:0) u prvom kolu Vimbldona! Svi se pitaju kako?

Jeste drugi teniser sveta već igrao povređen na grend slem turnirima i pobeđivao je, ali je ljudima neshvatljivo kako igra mečeve tri i po nedelje posle operacije meniskusa. Olivije Ruilon, bivši doktor francuskog golf saveza, kaže da nije nemoguć povratak sportiste posle delimične meniscektomije, uklanjanje fragmenta meniskusa.

- Nisam iznenađen. Izabrali su pravu intervenciju. Kada koleno više nije otečeno, vrlo brzo mogu da se nastave sportske aktivnosti. Već smo videli kako se sportisti oporavljaju 10 dana posle intervencije, a posle tri nedelje postaju konkurentni. Ovo je predviđen period - kazao je za portal "20minuta" doktor Olivije Ruilon.

Stan Vavrinka i Tejlor Fric su se takođe brzo vratili posle operacije meniskusa, a srpski teniser je po dolasku u London otkrio da je upravo sa njima razgovarao, kao i sa Lindzi Von. Kako prenosi francuski portal "20minuta", ono što je urađeno sjajno jeste rehabilitacija. 

"Koleno je dobro reagovalo jer su drugi teniser sveta i njegov tim odradili posao kako treba. Pre svega u pravom ritmu. Rehabilitacija pod vođstvom fizioterapeuta Klaudija Zimaglie počela je iste večeri posle operacije, rad na mišićima, kako ne bi došlo do gubitka snage. Potom malo po malo, trčanje, pa sve naprednije fizičke vežbe, pa je mogao da počne da trenira na vreme za Vimbldon".

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković, povreda je prošlost

 

Francuski doktor kaže da je dobro za Novaka što se Vimbldon igra na travi.

- To je prilično fleksibilna površina s manje ograničenja za zglobove. Da je ovo bilo pre Ju-Es opena nisam siguran da bismo ga videli na terenu. Možda čak pije protivupalne lekove kako bi sprečio oticanje kolena posle treninga. U svakom slučaju, najverovatnije će mu biti potrebna krioterapija, odnosno terapija ledom - rekao je doktor. 

Antoan Gerometa, lekar koji je operisao Novaka Đokovića, istakao je ubrzo posle operacije da su male šanse da zaigra na Vimbldonu. Pogrešio je.

- Nemoguće je predvideti u kakvom će stanju biti za nedelju ili dve. Ali da bude na 100 odsto za tri nedelje, čini se malo verovatnim - rekao je Francuz nakon Novakove operacije. 

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković

 

Ali Srbin nije običan čovek, za njega ne važe pravila kao za sve ostale. Dovoljno je samo reći da je završio meč osmine finala Rolan Garosa protiv Argentinca Franciska Serundola iako je bio povređen. 

- Oko 99 odsto ljudi bi otišlo u hitnu pomoć sa blokiranim kolenom.

Pojavile su se teorije zavere na društvenoim mrežama, hejteri koji kažu da Nole nije povređen i operisan, što njegov doktor negira.

- Bilo je nepravednih kritika i raznih tumačenja, pojedinci su tvrdili da to nije prava povreda, kao kada je 2021. godine osvojio Australijan open sa pocepanim trbušnim mišićem. On je izuzetna osoba - rekao je nedavno doktor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija