• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

04.07.2024

14:00

Novak je u trećem kolu Vimbldona! Srbin slomio otpor žilavog Britanca (FOTO/VIDEO)

EPA

Novak Đoković

Novak je u trećem kolu Vimbldona! Srbin slomio otpor žilavog Britanca (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković (37) pobedio je Britanca Džejkoba Firnlija (22) rezultatom 6:3, 6:4, 5:7, 7:5 u drugom kolu Vimbldona.

ĐOKOVIĆ - FIRNLI (6:3, 6:4, 5:7, 7:5)

KRAJ MEČA

ČETVRTI SET:

7:5 - To bi bilo to, Firnli snage i iskustva za preokrete i senzacije više nije imao. Naš teniser koristi prvu od dve vezane meč lopte za treće kolo Vimbldona posle tri sata igre.

6:5 - Konačnooooo! Slomio je otpor miljenika domaće publike Novak Đoković posle velike borbe. Poveo je Firnli sa 30:15, ali je onda osvojio tri poena zaredom i serviraće za meč.

5:5 - Žestoko je napeto, imao je Firnli 30:15, ali izvukao se Novak sa dva dobra servisa. Kamerman je tokom ovog gema usnimio i Novakovu ćerku Taru koja usred drame čita, što je mnogima izmamilo osmeh na lice.

4:5 - Na top deset nivou igra momak iz Edinburga, vodi i dovodi Novaka ponovo u neugodnu situaciju da servira za opstanak u setu.

4:4 - Ne dozvoljava Novak senzaciju, mada i ne osvaja glatko gemove, ali je izjednačio rezultat što je najbitnije.

3:4 - Ponovo vodi Džejkob! Bodri ga publika, bodre ga drugovi sa koledža, rešen je da napravi još mnogo muka Novaku. 

3:3 - Preživeo je Novak! Atomski teniser se igra na Centralnom terenu. Sve pršti koliko je napeto! U ovakvim situacijama očekuje se da autsajder u nekom momentu popusti, ali Firnli se ne da. Imao je čak dve brejk lopte, razmene su dugo trajale, ali spasio je Novak obe i proslavio uz prst na ustima dok je gledao ka publici. Ubrzo je i priveo gem kraju u svoju korist.

2:3 - Služio je Firnlija prvi servis i dolazi do novog gema Škotlanđanin.

2:2 - Rutinski! Ni poen nije prepustio Britancu srpski as.

1:2 - Odličan bekhend volej Firnlija obeležio je ovaj gem, dobio je čak aplauz od Novaka i poveo.

1:1 - Dobro je! Igra je usporila, opao je kvalitet meča i zbog vetra, ali Novak izjednačava rezultat.

0:1 - Vodi Firnli na startu četvrtog seta protiv nervoznog Novaka. Ponovo se Srbin drao u pravcu boksa, ali ne na svoj tim već je besneo zbog vetra.

TREĆI SET:

* Po završetku seta Novak se supervizoru žalio na jednog navijača u plavoj majici koji mu je verovatno nešto dobacio. Supervizor je razgovarao sa njim, ali nije izbačen prema poslednjim informacijama.

5:7 - Poveo je Novak sa 30:0, a onda potpuni sunovrat! Firnli dolazi do seta sa četiri vezana poena iako je imao i brejk zaostatka.

Foto: EPA

 

5:6 - Firnli pokazuje da i te kako ima potencijala za bolji plasman na ATP listi nego što je sad slučaj i opet je doveo Novaka u poziciju da servira za opstanak u setu.

5:5 - Dobro je! Bilo je muka sa vetrom, ali ne dozvoljava Srbin senzaciju i ostaje u setu.

4:5 - Dao je sve od sebe Firnli, i isplatilo mu se! Imao je Novak čak dve brejk šanse, samim tim i priliku da servira za set. Napadao je Britanac, branio se Novak, ali nije uspeo da se odbrani i sada će servirati za opstanak u setu.

4:4 - Dolazi Novak do izjednačenja, mada ne baš rutinski, pravio mu je probleme Britanac, ali i on sam sebi. Asom završava gem.

3:4 - Firnli jednostavno ne želi da ide kući, uživa on, uživa i publika koja je sve glasnija. Spasio je prvi put brejk loptu u meču i vodi u trećem setu.

3:3 - Uh, bilo je napeto i Novak je na kraju izgubio gem! Firnli proživljava vrhunske dane u svojoj karijeri koju je na ATP turu tek nedavno započeo pa ne dozvoljava da ga Novak "ubije u pojam" i ne da mu tek tako da osvaja gemove. Imao je brejk loptu Britanac, Novak je promašio prvi servis, ali je drugi bio snažan pa ju je spasio. Drugu nije uspeo i Firnli odmah uzvraća na opšte oduševljenje publike.

Foto: EPA

 

 

3:2 - Ponovo je Novak komunicirao sa svojom ložom usred gema i od tada osvojio sve poene za novi brejk! Proslavio ga je uz urlik kakav do sad nismo videli na ovom meču, a Firnli je na pragu eliminacije jer ga je taktika da što jače udara loptu pa šta bude ipak izdala.

2:2 - Nastavljaju u brzom ritmu Đoković i Firnli, gemovi sve kraće traju, Novak odlično servira.

1:2 - Četiri odlična prva servisa Firnliju donose gem bez izgubljenog poena.

Foto: EPA

 

1:1 - Brzo i lako izjednačava rezultat srpski teniser.

0:1 - Ne da se Firnli, želi što duže da bude na terenu Britanac koji do pre 20 dana nije znao da će uopšte igrati na Vimbldonu.

DRUGI SET:

6:4 - Novaku ne može niko ništa, pa ni jak vetar koji pravi probleme igračima. Stao je servis drugom teniseru sveta, napravio je i duplu grešku, ali došao do set lopte (40:30) i iskoristio je za vođstvo od 2:0.

Foto: EPA

 

5:4 - Žurio je Firnli, forsirao udarce i samim tim i grešio, ali se nekako izvukao i ostao u drugom setu u kom ima 14 grešaka. Novak će u narednom gemu servirati za 2:0.

5:3 - Gazi Novak! Ima potpunu kontrolu na meču i uvećava prednost.

4:3 - Dve greške iz forhenda, potom duža razmena udaraca i greška iz bekhenda dovele su Novaka u priliku da ima dve brejk lopte. Iskoristio je prvu za prvo vođstvo u drugom setu.

3:3 - Nije se ovog puta šalio Novak, bez izgubljenog poena izjednačava rezultat.

2:3 - Nastavlja Britanac odlično da servira posle propuštene šanse za brejk i bez izgubljenog poena ponovo vodi.

Foto: EPA

 

2:2 - Novak preživeo dramu! Srbin je imao prvi krizni gem na ovogodišnjem Vimbldonu. Imao je Firnli brejk šansu, ali je as spasio Novaka, a potom je uspeo da osvoji gem nakon tri izjednačenja. Nervozan je bio Novak, vikao je i ka svom timu, ali se na kraju sve dobr završilo.

Foto: EPA

 

1:2 - Trenutno 277. teniser sveta ne odustaje iako svestan da je potpuni autsajder.

1:1 - Ništa se ne menja, Novak i dalje sa lakoćom osvaja gemove na svoj servis.

0:1 - Vodi Firnli na startu drugog seta, ali mu je u tome pomogao Novak jer je grešio forsirajući drop šotove.

PRVI SET:

6:3 - Vodi Novak u setovima! Odlično ga je služio servis i bez izgbuljenog poena u devetom gemu stiže do seta.

5:3 - Konačnooooo! Brejk Novaka u osmom gemu, igra sve bolje i sigurnije, a vođstvo mu je donelo i to što je insistirao na bekhendu protivnika koji mu nije jača strana. Iskoristio je prvu i jedinu brejk šansu u dosadašnjem toku meča.

4:3 - Ponovo vodi Novak, više greši, ali ima i više vinera od protivnika.

3:3 - Gde je stao u prošlom gemu tu je Novak i nastavio. Ponovo je realizovao uspešan drop-šot na samom startu gema. Nije se uspaničio Firnli, momak koji nije poznat teniskoj javnosti jer je donedavno bio na koledžu, već je nastavio da igra bez treme i izjednačava rezultat.

Foto: EPA

Džejkob Firnli

3:2 - Svi gemovi do sada liče jedni na druge, Novak nije dozvolio protivniku nijedan poen kada pogodi prvi servis od početka meča.

2:2 - Prvi poen pripao je Novaku nakon čelendža, ali od tada više nije uspevao da Firnliju uzme poen, čak ni na drugi servis.

Foto: EPA

 

 

2:1 - Uzvraća Novak istom merom i dobija gem sa nulom.

1:1 - Nije momak iz Škotske došao da statira. Pokazao je da ima odličan servis, odservirao je i jedan as i bez izgubljenog poena izjednačava rezultat.

1:0 - Do samo jednog poena došao je Firnli što je izmamilo osmeh na njegovom licu jer je to prvi poen ikad koji je osvojio na grend slemovima. Novak je bio ubedljiv na svoj servis.

PRE MEČA:

14.38 - Meč počinje, Novak servira prvi.

Foto: profimedia

Stefan, Jelena i Tara Đoković

14.37 - Novaka će bodriti porodica na ovom meču. U boksu je supruga Jelena sa ćerkom Tarom i sinom Stefanom.

14.32 - Teniseri su počeli sa zagrevanjem.

14.30 - Đoković i Firnli su izašli na Centralni teren i dobili gromoglasan aplauz.

 

 

14.22 - Pobednik meča Đoković - Firnli u trećem kolu sastaće se sa boljim iz duela Ečeveri - Popirin.

14.20 - Kvota na pobedu Novaka je 1,02, a na Firnlija 9,90.

14.15 - Osim što vredno radi i trenira, Novak stiže i da proćaska sa fanovima. Poslednja koja se pohvalila fotografijom sa Srbinom je ukrajinska misica Dijana Garkuša o čemu opširnije možete čitati OVDE.

14.10 - Nole se za meč u kojem je apsolutni favorit zagrevao sa sinom Stefanom što možete pogledati u videu ispod.

 

 

14.05 - Novak i 277. teniser na ATP listi se nikada do sada nisu sastajali, a protivniik sedmostrukog šampiona Vimbldona debituje pred svojom publikom na prestižnom turniru.

Foto: profimedia

Džejkob Firnli

14.00 - Dobar dan i dobro došli na tekstualni prenos uživo meča 2. kola Vimbldona Novak Đoković - Džejkob Firnli. Duel je prvi na programu na Centralnom terenu pa ne bi trebalo da bude kašnjenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija