• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

12.07.2024

16:41

KRAJ: Novak je u finalu Vimbldona!

Tanjug/AP

Novak Đoković

KRAJ: Novak je u finalu Vimbldona!

Podeli vest

Uživo pratite polufinalni okršaj između Novaka Đokovića i Lorenca Muzetija.

NOVAK ĐOKOVIĆ - LORENCO MUZETI   3:0 (6:4, 7:6, 6:3) 

 

UŽIVO

TREĆI SET

6:4 - KRAJ! Novak Đoković je u finalu Vimbldona! 

5:4 - Umalo... Preživeo je Muzeti svoj servis gem iako je Novak imao tri meč lopte. Sada sledi lakši deo posla za najboljeg svih vremena budući da će Đoković servirati za pobedu. 

5:3 - Muzeti će servirati za ostanak na Vimbldonu! Đoković je bio siguran na svom servisu i došao na četiri poena od finala. 

4:3 - Bez mnogo forsiranja Novak prepušta gem Muzetiju, sada će srpski teniser ponovo biti na servisu. 

4:2 - Deluje da Muzeti polako odustaje od preokreta... Lako je Đoković došao do novog gema i uvećao svoju prednost, još dva su mu potrebna za plasman u finale! 

3:2 - Siguran je bio Lorenco Muzeti i odbranio svoj servis gem. 

3:1 - Nije servis poslužio Đokovića u četvrtom gemu, ali je uprkos tome došao do gema. Srpski as je napravio dve duple greške, nije to Muzeti uspeo da iskoristi. 

2:1 - Odbija Muzeti nalet Novaka Đokovića i dolazi do prvog gema u trećem setu. Ipak, ponovo je drugi reket sveta imao šansu da dođe do brejka budući da je igra Italijana opala u odnosu na prva dva seta. 

2:0 - Napao je Lorenco Muzeti servis srpskog tenisera u nameri da što pre vrati brejk, ali se Đoković odbranio na maestralan način. 

1:0 - IDEMOOOOOOOOO! Odmah brejk za Đokovića! Srpski teniser uzima servis Lorenca Muzetija, izvanredan početak za najboljeg svih vremena... 

Foto: EPAImages

 
DRUGI SET 

7:6 - TO JE TO! Novak osvaja drugi set, sada je na korak od plasmana u veliko finale!

6:6 (4:2) - Uspeva Lorenco Muzeti da se "sabere" i veže dva poena. 

6:6 (3:0) - Nije mogao bolje da počne taj-brejk za Đokovića! Srpski teniser oduzeo je dva poena svom rivalu. 

6:6 - Šteta! Imao je Novak set loptu i priliku da privede posao kraju, ali Muzeti uz pomoć dva sjajna servisa uspeva da poravna rezultat. Igraće se taj-brejk u drugom setu. 

6:5 - Zapretio je Muzeti - usledila su dva as servisa! Furizono Đoković odgovara na pokušaj Italijana da dođe do brejka, srpski teniser ponovo ima prednosti eventualnim brejkom može do 2:0. 

5:5 - Nije Novak uspeo da pritisne servis rivala, opet je Muzetija poslužio početni udarac, novo poravnanje u drugom setu. 

5:4 - Siguran je Đoković na servisu i sada će imati šansu da brejkom dođe i do drugog seta. 

Foto: EPAIMAGES

 

4:4 - Prekida Lorenco Muzeti seriju srpskog tenisera iako je ponovo Novak mogao do brejka. 

4:3 - Kompletan preokret Novaka na Centralnom terenu! Po prvi put u drugom setu srpski teniser vodi, samo jedan poen uspeo je da osvoji Muzeti.

3:3 - SA NULOM! Novak uvraća brejk na spektakularan način, iako je Muzeti servirao ništa se nije pitao u svom gemu. Ponovo je nerešeno u drugom setu... 

2:3 - Dobro je što Novak od kako je izgubio servis nema problema da dođe do svojih gemova. Muzeti je ponovo pokušao da napadne drugi servis srpskog tenisera, ali bez mnogo uspeha. 

1:3 - Ponovo je pretio Đoković, mogao do brejka, ali je Muzeti kao "zid" u ovim momentima. Sve stiže Italijan, ne uspeva srpski teniser da pronađe lak put do poena. 

1:2 - Tri gema na startu drugog seta trajala su nešto više od 20 minuta. Novak uspeva da prekine seriju Italijana i smanji zaostatak, sledi kratak odmor, a onda će srpski teniser pokušati da se potpuno vrati u set. 

0:2 - Razigrao se Muzeti... Imao je Novak šansu da odmah uzvrati brejkom, ali je Italijan uspeo da se odbrani. Sve češće je Lorenco na mreži, a srpski teniser se muči da ga "probije". 

Foto: EPAImages

 

0:1 - Loše Novak započinje drugi set, odmah Lorenco Muzeti pravi brejk, potpuno je stao servis srpskog tenisera. 

PRVI SET

6:4 - OVAKO JE SLAĐE! Novak Đoković pravi brejk i automatski dolazi do seta! Srpski teniser koristi četvrtu priliku i privodi posao kraju u prvom setu. 

5:4 - Nažalost, Novak ne koristi svoje dve set lopte... Uspeva Lorenco Muzeti da veže četiri poena i oduzima servis srpskom teniseru. Nastavlja se borba u prvom setu. 

5:3 -  Bio je srpski teniser u prilici da novim brejkom završi posao u prvom setu, ali se Italijan odbranio i opstao. Sledi teži deo posla budući da Novak servira. 

5:2 - Dobar gem za Novaka, uspeva Đoković da potvrdi osvojen brejk i sada će Muzeti servirati  za ostanak u prvom setu. 

4:2 - BREJK! Bravo, majstore! Počistio je Novak Đoković svog rivala u njegovom gemu, nikakvu šansu nije imao Lorenco Muzeti iako je dao sve od sebe da se odbrani od naleta srpskog asa. 

Foto: EPAIMAGES

 

3:2 - Još jedan siguran servis gem ide na konto Đokovića! Siguran je srpski teniser nakon nešto sporijeg starta meča. 

2:2 - Šteta... Propušta Novak prvu priliku da napadne servis Lorenca Muzetija. Uspeo je srpski teniser da dođe do 30:40, imao je Italijan drugi servis, ali je ritern završio van terena. Deluje da se Đoković zagrejao. 

2:1 - Sada daleko lakši posao za Đokovića! Proradio je servis srpskom teniseru, nikakvu šansu nije imao Muzeti. 

1:1 - Nije se ni Lorenco Muzeti proslavio u svom gemu, ali Đoković još uvek traži pravi ritam. Iskoristio je to Italijan i odbranio se od prvog naleta srpskog tenisera. 

1:0 - Imao je Đoković malih problema u svom prvom servis gemu pre svega zbog dva loša voleja. Jedan je Muzeti uspeo da stigne, dok je drugi završio van terena, ali uprkos tome Novak dolazi do vođstva. 

Foto: epaimages

 

Novak Đoković će servisom otvoriti polufinale protiv Lorenca Muzetija. 

PRE MEČA

18:00 - Đoković i Muzeti počeli su sa zagrevanjem na Centralnom terenu. Italijan je dobio na lutriji i dobio pravo da bira, a odlučio je da on prima servis na startu meča. 

17:58 - Novak je na Vimbldon stigao mesec dana nakon što je u Parizu operisao kolenu pošto je tokom Rolan Garosa doživeo povredu meniskusa. 

17:53 - Đoković i Muzeti do sada su se sastajali šest puta, a srpski teniser ima pet pobeda. Današnji okršaj na Vimbldonu biće prvi na travnatnoj podlozi. 

17:44 - Tribine Centralnog terena su se ispraznile, gledaoci su otišli na pauzu i osveženje, uskoro će se na terenu pojaviti Đoković i Muzeti. 

17:35 - Alkaraz je savladao Danila Medvedeva sa 3:1 u prvom polufinalu i on će igrati protiv boljeg iz duela Đoković-Muzeti. Očekuje se da srpski teniser na teren izađe za nešto manje od pola sata. 

17:20 - Sa druge strane, Muzeti je bio bolji od Lestijena, Darderija, Komesana, Peričarda i Tejlora Frica. 

Foto: Tanjug/AP

 

17:16 - Novak Đoković je do polufinala Vimbldona stigao nakon pobeda nad Koprivom, Fernlijem, Popirinom i Runeom, dok mu je četvrtfinalni okršaj bez borbe predao Aleks De  - Minor zbog povrede. 

16:58 - Karlos Alkaraz poveo je sa 2:1 u setovima protiv Danila Medvedeva, dakle, ukoliko nastavi u istom ritmu Đoković bi na teren mogao da izađe oko 17:30. 

16:42 - Još uvek nije poznato kada će Novakov meč na Centralnom terenu početi budući da su pre njega na terenu Karlos Alkaraz i Danil Medvedev. Trenutno je 1:1 u setovima, a Alkaraz ima prednost brejka u trećem i vodi sa 4:3. 

16:40 - Dobro došli na lajv prenos polufinalnog meča na Vimbldonu između Novaka Đokovića i Lorenca Muzetija. Sve detalje sa ovog duela i Centralnog terena uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52