• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

20.07.2024

17:40

Rodik: Karlos ga je razotkrio, Novak je previše rano potezao obarač!

Reuters, AP Photo

Novak Đoković

Rodik: Karlos ga je razotkrio, Novak je previše rano potezao obarač!

Podeli vest

Moj instinkt, na osnovu Novakove strategije, rekao mi je da nije imao samopouzdanja da se brzo prilagođava i Karlos ga je razotkrio. On nije dao Novaku da se namesti, a kada je Nole imao šansu, previše je rano potezao obarač, poručio je bivši američki teniser, Endi Rodik (41).

Srpski as Novak Đoković poražen je u finalu Vimbldona od španskog tenisera Karlosa Alkaraza u tri seta. Drugi uzastopni poraz Đokovića u samoj završnici londonskog grend slema izazvao je brojne komentare bivših tenisera i analitičara "belog" sporta. Većina kao razlog njegovog neuspeha navodi povredu i nedavnu operaciju kolena, a među njima je i nekadašnji prvi teniser sveta, Endi Rodik.

- Đoković se pojavio na terenu i jedan ogroman aplauz za njega. Novak nije bio u formi, sve što je pokušavao bilo je da ostane zdrav da može da igra prvo kolo, posle toga da igra drugo i tako redom - istako je Rodik.

Foto: profimedia

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Endi je naveo i neke od ključnih stavki na kojima je srpski velikan grešio, što ga je na kraju i koštalo poraza.

- Ljudi kažu, 'nije se kretao tako dobro'. To nije šala. Morate da vežbate da biste bili dobri. Iako to nije bila njegova krivica, bilo je jasno da nije bilo tih ubrzanja, a kada ste na vrhunskom nivou, te margine se lako otkrivaju i mislim da se to dogodilo u finalu - objašnjava Endi.

Iz njegovih reči možemo zaključiti da je Alkaraz umeo vrlo dobro da iskoristi ovakvu situaciju protivnika. 

- Moj instinkt, na osnovu Novakove strategije, rekao mi je da nije imao samopouzdanja da se brzo prilagođava i Karlos ga je razotkrio. Udarao je snažno kada je trebalo, pogađao drop šotove kad je morao, ulazio u ritern na drugi servis rano, nije dao Novaku da se namesti, a kada je Novak imao šansu, previše je rano potezao obarač - zaključio je Rodik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija