• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

05.08.2024

09:58

Svi su u čudu! Đoković nije dobio ni bod na ATP listi posle osvajanja zlata

Tanjug

Novak Đoković

Svi su u čudu! Đoković nije dobio ni bod na ATP listi posle osvajanja zlata

Podeli vest

Novak Đoković je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, ali nije dobio ni bod, niti je napredovao na ATP listi.

Olimpijske igre teniserima više ne donose bodove. Od 2000. do 2012. godine dodeljivali su se ATP bodovi na osnovu rezultata na Igrama, dok je u Riju ukinuto bodovanje, a nije ga bilo ni na minulim OI u Tokiju 2021. godine

Naš teniser je ostao na drugoj poziciji sa 8,460 bodova, dok je na čelu Janik Siner sa 9.570 bodova. Španac Karlos Alkaraz, koga je Srbin pobedio u Parizu, je treći na svetu i trenutno ima 8.130 bodova. Novaka posle osvajanja zlata, do kraja sezone očekuje odbrana trofeja na mastersu u Sinsinatiju, Ju-Es openu, mastersu u Parizu i Završnom mastersu u Torinu, što je 5.300 bodova. 

 

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković

 

U top deset na ATP listi nije bilo velikih promena. Četvrti na svetu je Aleksandar Zverev sa 6,845 bodova. Danil Medvedev ima 6,525 bodova i na petoj je poziciji, dok su iza njega Hubert Hurkač sa 4.105 bodova, potom slede Aleks de Minor (4,080), Andrej Rubljov (3,975), Kasper Rud (3,880), dok je na desetoj poziciji Grigor Dimitrov (3,600).

Od ostalih srpskih igrača Miomir Kecmanović je ove nedelje na 50. poziciji sa 975 bodova, Dušan Lajović je 53. sa 926, slede Laslo Đere na 108. mestu (541), dok je Hamad Međedović 146, ima 424 boda.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Tviteraš jednim potezom razobličio vest sa tajkunskog portala: Je l' problem to što je Vučić na vlasti ili litijum?!
Politika

Tviteraš jednim potezom razobličio vest sa tajkunskog portala: Je l' problem to što je Vučić na vlasti ili litijum?!

Bivši diplomata, a danas ljuti opozicionar, Srećko Delić rekao je da će ukoliko se realizuje litijum, "Vučić ostati na vlasti koliko bude hteo". To je preneo i portal N1 u vlasništvu Dragana Šolaka, a jedan tviteraš je komentarom ispod njihove vesti dokazao da je problem opozicije zapravo to što je Aleksandar Vučić na vlasti, a jedini cilj protesta zapravo nasilno otimanje države!

05.08.2024

10:47

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija